Двигател TSI
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Re: Двигател TSI
Априля не е точно така.. при бензинката нещата са зле до днес. Може да са сложили дюзи и нови вериги, но проблема с блокове/бутала остава... Ще допълня поста по-късно.
- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
Под модификации имам предвид разновидности на мотора, не подобрения, подобрения май още няма кой знае какви
Иначе проблемните коли които съм виждал не са голф5 така че допускам че съм в грешка за мотора 170, май по-скоро са 122 коня. Абе те всичките 1.4тси си имат проблеми така че 

-
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
Май не всички, до колкото виждам 180 двигателя явно е усилен и няма проблеми. Или поне така се надявам. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
В Руските форуми има доста оплаквания, че в студено време и/или каране почти само на къси разстояния, нивото на маслото се повишава - поради попадане на бензин http://www.touran-club.ru/f/obslugivanie/9906-benzin-v-masle-dvigatel-tsi/
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Моите впечатления следейки доста форуми и канали за информация са, че нещата с 1.4 TSI / TFSI са вече под контрол след сервизните акции. Почти няма оплаквания вече от сервизираните. Мисля, че вече няма база за притеснения, а че отделни екземпляри "отпадат" от време на време - нима има двигател какъвто и да бил и от която и да е марка, където това да не се случва!? За съжаление е така :-/
Просто тъй като 1.4 е "нарочен" всичко се пише на г*за на Радой ;)
Просто тъй като 1.4 е "нарочен" всичко се пише на г*за на Радой ;)
- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
Не е баш така и 2.0тди беше нарочен ама като се оправиха НАИСТИНА нещата след 2008, никакви оплаквания и това е един от моторите които държат най-добра цена спрямо другите, което не може да се каже за първото му поколение, ако гледам голф/а3 платформата с 2.0тди от 2003-4г те са с едно до 1000 евро по-евтини от 1.9тди. С 1.4тси нещата както каза един колега нагоре, до 2008-9г или поне в поколението голф5 не са оправени и то изобщо, едно правят друго се обажда 

Да се надяваме, че са се оправили недъзите на TSI-ките.
Поне при мен се смениха следните части: скоростната кутия DSG 7 (на около 30 хил.), след това се появи онова "присвирване" при ускорение - смениха водната помпа с вграден някакъв съединител, появи се притракването при палене на студен двигател - първо смениха обтегач на веригата, не се оправи и след това смениха и веригата с прилежащи към нея необходими чаркове (това беше на около 70 хил.) Сега съм на 105 хил. и да "чукна на дърво" до момента не съм имал ядове. Дай боже да няма!
Поне при мен се смениха следните части: скоростната кутия DSG 7 (на около 30 хил.), след това се появи онова "присвирване" при ускорение - смениха водната помпа с вграден някакъв съединител, появи се притракването при палене на студен двигател - първо смениха обтегач на веригата, не се оправи и след това смениха и веригата с прилежащи към нея необходими чаркове (това беше на около 70 хил.) Сега съм на 105 хил. и да "чукна на дърво" до момента не съм имал ядове. Дай боже да няма!
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Aprilia написа:Не е баш така и 2.0тди беше нарочен ама като се оправиха НАИСТИНА нещата след 2008, никакви оплаквания и това е един от моторите които държат най-добра цена спрямо другите, което не може да се каже за първото му поколение, ако гледам голф/а3 платформата с 2.0тди от 2003-4г те са с едно до 1000 евро по-евтини от 1.9тди. С 1.4тси нещата както каза един колега нагоре, до 2008-9г или поне в поколението голф5 не са оправени и то изобщо, едно правят друго се обажда
"Никакви" е малко пресилено :)
Психологическата страна не бива да бъде подценявана. Винаги най-проблемните двигатели се оказват най-разпространените (съответно ценови най-изгодните). Колко оплаквания от R32 или RS си чел ;) Значи ли това, че там грам проблеми няма? ;)
Наистина оплакванията от 1.4 TFSI рязко намаляха в последно време, но времето ще покаже...
- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
Напротив от РС оплаквания има, то са турбота то са скорости, оплаквания доста 
От р32 също има оплаквания откъм вериги (дори знаем и че галиано от форума имаше проблеми с тях, единствената р32 във форума, смятай колко е голям процента). 2.0тди след 2008 смея да твърдя че проблеми (поне известни 'детски болести') няма, това че някоя мърлява кола се е счупила защото маслото и е лонг лайф и е сменяно на 50 000км е друга работа, реално аз не съм виждал такава проблемна кола, а работат ами е такава че имам досег и наблюдение над много коли и представителства и то най-вече на фв, това разбира се не значи че няма нито една кола с проблем

От р32 също има оплаквания откъм вериги (дори знаем и че галиано от форума имаше проблеми с тях, единствената р32 във форума, смятай колко е голям процента). 2.0тди след 2008 смея да твърдя че проблеми (поне известни 'детски болести') няма, това че някоя мърлява кола се е счупила защото маслото и е лонг лайф и е сменяно на 50 000км е друга работа, реално аз не съм виждал такава проблемна кола, а работат ами е такава че имам досег и наблюдение над много коли и представителства и то най-вече на фв, това разбира се не значи че няма нито една кола с проблем

- get
- Автомобил: Polo 6R and Golf 3
- Двигател: 1.2 TSI CBZC 2013 and 1.8 ABS1993
Колеги, излезе файл на руски език с информация за новото поколение бензинови двигатели на VW - EA211.
http://vwts.ru/pps/pps_511_nov_benz_dvig_ea211_rus.pdf
Проблемните вериги вече са заменени с ангренажен ремък. Малките 1.2 TSI мотори вече са с по 4 клапана на цилиндър. Има и много други нововъведения и подобрения.
Ако някой има преки впечатления ще се радвам да ги сподели тук!
Поздрави!
http://vwts.ru/pps/pps_511_nov_benz_dvig_ea211_rus.pdf
Проблемните вериги вече са заменени с ангренажен ремък. Малките 1.2 TSI мотори вече са с по 4 клапана на цилиндър. Има и много други нововъведения и подобрения.
Ако някой има преки впечатления ще се радвам да ги сподели тук!
Поздрави!
-
- Автомобил: VW Passat B6 2.0 FSI variant
- Двигател: BLR 2005
Здравейте колеги, от доста време се оглеждам за нещо по ново, за да замени стария ADR обаче Б6 са стари вече, а Б7 прекалено скъпи(гледам за бензин + ръчка). Оглеждам се за Шкода и ми попадна тази обява http://www.cars.bg/c659764 - доста неща са сменени по нея, чел съм за проблемите с TSI моторите и при 1.8 двигатела това са - счупени клапани на вариатора на разпределителния вал - и проблем с ангренажната верига. Тук в обявата всичко това е сменено + предница и съединител. Това добре ли е или значи че колата доста мъка е видяла ? Проверка в Еуратек евентуално ?
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Значи ко викаш, Пасат Б6 е прекалено стар, но Октавия 2(Голф5), преди фейслифта е ок? Priceless 

-
- Автомобил: VW Passat B6 2.0 FSI variant
- Двигател: BLR 2005
Моя грешка говоря за Ауди, а не за пасатор 

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Дайте мнение колеги. Разумно ли е да се вземе 1,4ТСИ с раздрънкана верига при положение че търговеца поема смяната й с нова и реално докато не приключи ремонта и дрънченето не изчезне, ще оставя само капаро? Изчел съм материалите за ТСИ и много се чудя. При все че проблемите са верига, обтегач и евентуално вариатор на единия вал, не звучи съвсем трагично? Иначе колата е много ок, с ясна история и щети.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Аз не бих оставил капаро, преди да е направен ремонта. Ако го направят калпаво и нещо не е в ред след това какво става с капарото?
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”