Кой е точният автомобил? Моля за съвети

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Кой е точният автомобил? Моля за съвети

Мнениеот nosex » Чет 07 ное 2013 21:10

ventsi34 написа:Да кажем, че месечният ми бюджет е 1800 - 2000 лева

С такъв доход (ако не си с жена и деца) както са казали колегите по-горе си търси нещо до 5000-6000лв. цена на закупуване :th_up
Успех - http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=3&slink=4pwoz3&f1=1

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Чет 07 ное 2013 22:07

Аз бих си взел чисто нов автомобил ако разполагам с толкова пари :th_up

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

Мнениеот Freakylol » Чет 07 ное 2013 23:00

Комшията написа:За автомобилите които си посочил много високи разходи и подръжка.Ауди а4 2000г.само ролки и ремъци струват незначителните 2 хилядарки.Смятай от 2004 нагоре какво се случва,за автомобил в градски условия само 1.6 двигател.

Ко каза, ко? :rolleyes

П.П. От А4 Б6 комфорт очаквай за теб и за този до теб, тези зад теб няма място за тях ако си по-висок. :mhihi

Иначе с този доход един голф 5 1.9 105кс можеш съвсем спокойно да го поддържаш и е по широк от Б6-цата. :th_up

ventsi34
Автомобил: VW Golf MK5
Двигател: 1900 TDI BLS

Мнениеот ventsi34 » Пет 08 ное 2013 0:35

Колеги доходът ми е добър но не забравяйте, че колата не е единственото нещо в този живот. Иначе не се грижа семейство но това няма голямо значение. Няма смисъл да се пропиляват пари за кола примерно като Ауди, която ще ми излиза в пъти по-скъпо от една Skoda например, а ще ми е почити еднакво като комфорт. Мотора 1.9TDI 105k.c. добър ли е според вашият опит? И не е ли мялко слаб този мотор големите копета на Passat и Skoda?

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

Мнениеот Freakylol » Пет 08 ное 2013 0:58

На бащата е октавия 2 с въпросния мотор (чипната от скоро) и смятам, че без чип си е напълно достатъчна за не "рейсърски" прояви, а с чип е повече от доволно(имаш нямаш 300нм което не е малко). Вече 2 години и нещо колата и е сменяно само масло и едно ключе на шофъорската врата което е проблем не само при шкода.

И в крайна сметка октавия 2 е на платформата на голф 5, като разликата им е 33кг повече по каталог в ползва на октавията.

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Пет 08 ное 2013 1:00

ventsi34 написа:И не е ли мялко слаб този мотор големите копета на Passat и Skoda?

Не знам дали някви копелета са пили мляко, или мотора е малък за купетата, ама на 21 навремето се облизвах за кола, ама нямаше...А сега не само, че всеки второкурсник е взел да се вози, ами и мотора не бил ли слаб...Слаб за кое - да ходиш да купуваш хляб всеки ден? Или да караш 2 пъти в месеца до Германия и обратно?

Взимай най-евтиното, което ти е по вкус, карай-хвърляй и давай нататък. На 21 едва ли профила ти на каране изиква нещо по-голямо от голф с втория по големина мотор от палитрата за модела. Оттам нататък всичко е субективно светоусещане.

ventsi34

Мнениеот ventsi34 » Пет 08 ное 2013 1:25

"Чудомир" относто слабите мотори искам да ти кажа, че до сега съм карал кола, която е 50 коня и знам как трябва да се прекрастиш три пъти преди да тръгнеш да изпреварваш нещо по-голямо особенно при изкачване. Не искам това да се случва и с кола, за която съм дал 10 000 - 11 000 лева и плащам висок данък за нея.

Freakylol искам да попитам това, че Skoda е само 33кг. по-тежка от Golf трябва ли да ми говори, че вътрешното пространство е като на Golf? И как е пътуването в тази кола. Защото са ми казвали, че например Passat е много по-комфортен за дълъг път от Audi например. Къде се нарежда Skoda Octavia 2 в комфорта при пътуване и вътрешното пространство?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 08 ное 2013 8:30

ventsi34 написа:
Freakylol искам да попитам това, че Skoda е само 33кг. по-тежка от Golf трябва ли да ми говори, че вътрешното пространство е като на Golf? И как е пътуването в тази кола. Защото са ми казвали, че например Passat е много по-комфортен за дълъг път от Audi например. Къде се нарежда Skoda Octavia 2 в комфорта при пътуване и вътрешното пространство?

Аз не знам с кого си ги говорите тези неща за комфорта на Пасат. Ауди имат подели от А1 до А8 в момента, да кажем за годините, които питаш моделната гама мисля започва с А2 и финишира до А8 с дълга база. Общо взето с някой сте си говорили общи приказки, на по бира дето се вика.
Шкода Октавия се нарежда до Голф, Джета и всички останали, които ползват платформа PQ35 и са в класа й:
http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Group_A_platform#A5

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 08 ное 2013 8:37

ventsi34 написа:... Ауди, която ще ми излиза в пъти по-скъпо от една Skoda например, а ще ми е почити еднакво като комфорт...
Да си избираш кола по метода "Един ми каза, че ..." е малоумно. Направо се чудя защо има тъпаци, които си купуват Ауди, а не Шкода. :screwy

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пет 08 ное 2013 8:40

Поредната петъчна тема....сори за офф-а :redface

ventsi34

Мнениеот ventsi34 » Пет 08 ное 2013 9:32

myrshavija написа:
ventsi34 написа:... Ауди, която ще ми излиза в пъти по-скъпо от една Skoda например, а ще ми е почити еднакво като комфорт...
Да си избираш кола по метода "Един ми каза, че ..." е малоумно. Направо се чудя защо има тъпаци, които си купуват Ауди, а не Шкода. :screwy

myrshavija как смяташ да събирам информация ако не от хората, които имат наблюдение над автомобилите над, които съм се спрял? Ти как си избираш кола отиваш и вземаш на късмет? Ако е така пожелавам ти да имаш голям късмет в избора. Просто искам да попитам колко значително е по-скъпа колата Audi А4 B6 като поддръжка от Octavia за да знам дали съм готов за такова нещо. А също чета из форума за мотора 1.9TDI (П.Д 105 к.с.) и намирам много мнения, че бил доста странен при тръгване и трябвало доста да се настъпи колата (при Oktavia) за да не загасне при тръгване. Възможно ли е това? Защото аз знам, че един дизел не тръгва ли без газ нищо не става от него. И последно верен ли е разходът от 8/100 градско при Octavia с този мотор?

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 08 ное 2013 9:44

Кола се избира с каране. По-важно от личните впечатления няма. Толкова е просто. Карах Октавия2 ТДИ/105кс почти 4г - никога не съм имал толкова безличен автомобил, а останалите ми коли са били произведени между 1981г и 1995г. Вероятно може да се сравни с Кадета, който карах няколко месеца - беше седан '87 1.8/84кс или нещо подобно.
При колите на старо всичко е тоооолкова различно и на късмет, че впечатленията на другите са ... нека кажем, че не са особено полезни. Единственият ориентир може да бъде първоначалното обслужване, но само при условие, че се знае ТОЧНО какви части са вложени и с какви отстъпки. Всичко останало е ... вятър на устата.
Моите впечатления от Октавията също са безполезни, защото са субективни - на много хора тази кола им харесва много.
Карай, карай, карай ... и някой ден, като седнеш в някоя кола, ще ти пасне на гъза. По-добър начин няма. Или поне аз не знам. За мен колата не е средство за придвижване от А до Б - е важно да ми харесва на МЕН, а не на околните, били те и най-големите капацитети. Тук, във форума, има няколко "компетентни" по всички въпроси и всички автомобили младежа ... просто е смешно на 25-30г да разбираш от всичко, но те си вярват ... светът е шарен. :mhihi

Потребителски аватар
Комшията
Автомобил: Passat B5.5
Двигател:

Мнениеот Комшията » Пет 08 ное 2013 9:55

Когато събереш парите и избереш дадена кола пиши отново за да ти дадат реални отговори че те взеха за мезе вече.С тия дерзания най много да си избереш кола която се зарежда на контакт.

Eunos
Автомобил: Mercedes 200E W124
Двигател: 2.0 16V M111.940

Мнениеот Eunos » Пет 08 ное 2013 15:04

ventsi34, не видя ли че вече ти обясниха колко си тъп, за да питаш тук. Просто друго отношение няма да получиш, колкото и да е тъжно.
Избери си каквото ти хареса и е в бюджета ти, остави си 2000лв. на страна ако нещо евентуално изскочи и се радвай на новата си кола.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 08 ное 2013 16:21

Ето инфо за октавия:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=87&t=395023

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”