Дилема относно отоплителен уред - радиатор или конвектор?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Re: Дилема относно отоплителен уред - радиатор или конвектор

Мнениеот ktamen » Съб 12 окт 2013 22:57

1 Да, тихи са.
2 Да безопасни са.
3 Да прецизен е. Един колега даде линк и се зачетох за електронните регулатори какво са изписали спецовете по баламосване на клиентите. От една страна всеки, който го прочете ще остане с впечатлението, че регулатора е супер прецизен с точност 0,1 градуса. От друга като знам, че подобна точност е безсмислена за печка и като знам колко скъп би бил такъв регулатор прочетох текста още няколко пъти (на английски, а аз знам само стотина думички) и в крайна сметка забелязах, че са си оставили вратичка и всъщност нямат претенции за подобна точност.
4 Не топлят повече от обикновени крушки.
5 Факта, че използват толкова прецизно обмислени думички, че хем да не кажат нито една неистина, хем да те излъжат автоматически ги праща в графата на мошениците, от които не бих купил нищо - Всъщност това и обяснява прекалената им цена 20% за производство и 80% за съчинителите на лъжливи митове и легенди.

:delete
Имало спортно състезание само с двама участници - Американец и руснак, американеца победил. На другия ден заглавията в американските вестници били "Американеца първи, руснака последен".
Заглавията в съветската преса - " Руснака втори, американеца предпоследен"

Вица е илюстрация как може хем да не казваш нито една неистина, хем да лъжеш като дърт циганин. Тези дето съчиняват митовете за Адакс лъжат по точно същия начин.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Съб 12 окт 2013 23:07

brabus написа:Най-лошото е че си вярваш.

Като гледам, тук в тая тема всеки си вярва, само се чудя как всеки допуска, че има основание за това :biggrin.
Който иска, може да понаучи нещо от тези 20 страници, който не иска- със здраве :th_up !

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Нед 13 окт 2013 14:30

http://www.airelec.bg/?page_id=11&record_id=6

Някой да не реши, че ADAX е най-скъпото нещо. Може от физична гледна точка да обясните колко ток и колко отопление ще се получи за 1200лв и да спре воя, че 250лв за адакс са абсурдна цена.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 13 окт 2013 17:38

Чувал ли си този лаф - Гъзарията топли?

Последна промяна от brabus на Нед 13 окт 2013 18:40, променено общо 1 път.
Причина: Какво е общото с темата?

solenka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот solenka » Вто 29 окт 2013 16:25

Вчера купих конвектор Адакс 2,5 kW. Не съм го включила още, защото навън е топло. За сметките за ток, нямам идея колко ще, но преди да го включа ще си засека електромерът.

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Чет 07 ное 2013 20:59

solenka написа:...За сметките за ток, нямам идея колко ще, но преди да го включа ще си засека електромерът.

Доста голяма ще е сметката за ток с тези 2,5 Кв - бъди сигурна :wink

emilit
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emilit » Пет 08 ное 2013 18:10

Някой има ли наблюдения относно подобен отоплител - http://www.diplomat.bg/bg/product/stenen-konvektor-diplomat-dpl- … 14-b-565-29.html?
Икономичен ли е?
Топли ли хубаво?
В момента в нашата стая сме с конвекторна печка за стена и стопля само ало е на макс.
В стаята на детето има маслен радиатор и го държим на слабо и топли в пъти повече.
И сега се двуумя между такава печка и маслен радиатор за нас.

amnesty
Автомобил: VW Polo 9n
Двигател:

Мнениеот amnesty » Пет 08 ное 2013 21:08

Въпросът ти е лошо дефиниран и посочения линк не работи. Дали ще ползваш конвекторен отоплителен уред, вентилаторна печка или маслен радиатор, те ще харчат толкова енергия, колкото е тяхната мощност. Ефективността и комфорта при отопление с електрически уред идва от правилния избор на нужната мощност, а той е функция на много фактори, като обем на помещение, тип дограма, изложение и т.н. За да ти е топло, трябва да се избере първо необходимата мощност, която да преодолява топлинните загуби и чак после да се избира модела на уреда. Не без значение е типа на терморегулатора, от който зависи подържането на желаната температура, без да има излишни загуби от прегряване.
Ще последват въпроси за скоростта на затопляне на помещението, усета за комфорт и не на последно място цената на енергията за отопление и цената на отоплителното тяло. Темата е много дълга и колкото човеци, два пъти повече менения :rolleyes .

Ще споделя моето мнение за марката, която си искал да посочиш с твоя линк. Според мен производителите на отоплителните тела с тази марка са от Китай. Цените са народни, но се предполага възникване на различни проблеми, като надеждност, сервиз, липса на резервни части, шум и пукане по време на работа. Нямам познати, които да имат тези уреди и директно да споделят впечатленията си от тях, но в ИНТЕРНЕТ в различни форуми, отзивите не са много ласкави. Аз лично не бих си купил отоплителен уред от тази марка, но изборът е твой. Сега пазарът е пълен с какви ли не отоплителни уреди, тъй че чети информацията в мрежата, анализирай я и тогава прави избора си :banghead . Народът не случайно е казал, "че за всеки влак си има пътници" :a045

emilit
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emilit » Пет 08 ное 2013 23:05

Този е малко по-различен от досегашните варианти и за това търся мнения.
http://www.diplomat.bg/bg/product/stenen-konvektor-diplomat-dpl-ch-7014-b-565-29.html
Една приятелка си е взела, но не мога да разчитам на нейното мнение, тъй като всички нейните избори са "най-доброто", а се оказва, че не всеки път е така.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Съб 09 ное 2013 2:14

Ще работи добре поне първите 2 години докато му мине гаранцията. Иначе ми се струва, че има твърде много работи, които могат да му се развалят и предвид китайското качество най-вероятно така и ще стане.
Ако очакваш някаква промяна в комфорта или сметката за ток ще си останеш само с очакванията дори уреда да си работи безпроблемно.

amnesty
Автомобил: VW Polo 9n
Двигател:

Мнениеот amnesty » Съб 09 ное 2013 9:07

Този уред е докаран на фасон за любители на нестандартни модели. За съжаление, черната му боя ще позволява очевадно открояване на всякакви замърсявания :mrgreen . От снимката личи, че има "качествена" китайска електроника, която ще те радва първоначално и след неизвестно време ще ти образува "главоболие" :banghead . И както казва колегата пред мен, не очаквай намаляване на сметката за ток, тя винаги ще бъде такава :death .

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Съб 09 ное 2013 10:30

Марката не е съвсем китайска, ходил съм в завода, но с другото съм съгласен.

solenka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот solenka » Сря 13 ное 2013 15:21

nosex написа:
solenka написа:...За сметките за ток, нямам идея колко ще, но преди да го включа ще си засека електромерът.

Доста голяма ще е сметката за ток с тези 2,5 Кв - бъди сигурна :wink

Ами да ти кажа, взех по-голям размер, за стаята, за да може да не ми работи на макс, но от както съм го купила, още не съм го пускала. Оказа се, че съседите обичат да им е топличко и доволно си зареждат камината с дръвца, та в хола ми е 19 градуса без отоплителен уред, което за сега си ме устройва. Като падне снега, тогава ще го пусна.

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Сря 13 ное 2013 19:59

solenka написа:Ами да ти кажа, взех по-голям размер, за стаята, за да може да не ми работи на макс, но от както съм го купила, още не съм го пускала. Оказа се, че съседите обичат да им е топличко и доволно си зареждат камината с дръвца, та в хола ми е 19 градуса без отоплителен уред, което за сега си ме устройва. Като падне снега, тогава ще го пусна.

:th_up Като ти стане студено, тогава го пускай :wink
Щом все още ти е 19 градуса - екстра :th_up

Потребителски аватар
plamikcho
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: BLS 2007

Мнениеот plamikcho » Пет 06 дек 2013 17:38

Минаха 2 месеца, откакто взех Адакса и вече имам 2 сметки за ток от 80 и 108 лв. (за сравнение предната сметка от по-топъл месец беше 70 лв.) Не съм го изключвал изобщо за това време. Миналия месец пуснаха парното и очаквам следващата сметка да е по-малко (въпреки че си го държа включен да помага на парното). Доволен съм от уреда и според мен си струва парите :th_up

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”