Подтиснат от твърдоглавието и заплахите на един колега, съм принуден да пусна тази тема, тъй като подобна във форума няма и въпроса около модификацията повдига много въпроси в някои колеги.
Та накратко, давайте знания - каква е тази модификация която не съществува според колегата, (а аз я имам в гаража си - шанс). За момента аз ще премълча мойте знания и ще оставя Вие да кажете какво е това.
Започвам с това:
GTI - " Grand Tourer Injection "
TDI - " Turbocharged Direct Injection "

Що е то GTI TDI
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Що е то GTI TDI
Аз знам ,че си има . Т.е. колата е с ТДИ мотор , но с визия и интериор/салон на GTI , джанти и пр. абе вс. , но с ТДИ мотор :)
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
Така за всеки случай да добавя, че моя има :
Халогени, климатроник, кожено рекаро с подгрев, ел.шибедах, кожена ръчна, подлакътник, халогени, делима задна седалка както и заден подлакътник, оригинална НОКИА ДСП музика с 8 говорителя, усилвател и еквилайзер на таблото, темпомат, аларма. Както и борд компютър, електрически огледала и 4 стъкла, пръскалки на фаровете, подгряващи пръскалки на предното стъкло, алуминиеви джанти, всички лайсни и дръжки в цвета на колата, трилъчев волан, както и махагонов пакет - всичко това абсолютно оригинално.
Халогени, климатроник, кожено рекаро с подгрев, ел.шибедах, кожена ръчна, подлакътник, халогени, делима задна седалка както и заден подлакътник, оригинална НОКИА ДСП музика с 8 говорителя, усилвател и еквилайзер на таблото, темпомат, аларма. Както и борд компютър, електрически огледала и 4 стъкла, пръскалки на фаровете, подгряващи пръскалки на предното стъкло, алуминиеви джанти, всички лайсни и дръжки в цвета на колата, трилъчев волан, както и махагонов пакет - всичко това абсолютно оригинално.
- ДАНЧО
- Автомобил: Audi A4 B6
- Двигател: AVB 2003
http://de.wikipedia.org/wiki/VW_Golf_IV
Golf GTI: 1,9 l Turbodiesel 81 kW (Verteiler-Einspritz-Pumpe)
Golf GTI: 1,9 l Turbodiesel 85 kW (Pumpe-Düse)
Golf GTI: 1,9 l Turbodiesel 96 kW (Pumpe-Düse)
Golf GTI: 1,9 l Turbodiesel 110 kW (Pumpe-Düse)
Golf GTI: 1,8 l 20V Turbo 110 kW
Golf GTI: 1,8 l 20V Turbo 132 kW (Sondermodell „25 Jahre GTI“)
Golf GTI: 1,8 l 20V Turbo 132 kW
Golf GTI: 2,3 l VR5 110 kW
Golf GTI: 2,3 l V5 125 kW

Golf GTI: 1,9 l Turbodiesel 81 kW (Verteiler-Einspritz-Pumpe)
Golf GTI: 1,9 l Turbodiesel 85 kW (Pumpe-Düse)
Golf GTI: 1,9 l Turbodiesel 96 kW (Pumpe-Düse)
Golf GTI: 1,9 l Turbodiesel 110 kW (Pumpe-Düse)
Golf GTI: 1,8 l 20V Turbo 110 kW
Golf GTI: 1,8 l 20V Turbo 132 kW (Sondermodell „25 Jahre GTI“)
Golf GTI: 1,8 l 20V Turbo 132 kW
Golf GTI: 2,3 l VR5 110 kW
Golf GTI: 2,3 l V5 125 kW

-
- Автомобил: Mercedes 200E W124
- Двигател: 2.0 16V M111.940
Явно при Голф 4 GTI се явява нещо като ниво на оборудване. Иначе дизеловият еквивалент на GTI е GTD.
- DrugiaBliznak
- Автомобил: Ford Mustang V8 GT CS
- Двигател: 450bhp
6669 написа:Подтиснат от твърдоглавието и заплахите на един колега, съм принуден да пусна тази тема, тъй като подобна във форума няма и въпроса около модификацията повдига много въпроси в някои колеги.
Та накратко, давайте знания - каква е тази модификация която не съществува според колегата, (а аз я имам в гаража си - шанс). За момента аз ще премълча мойте знания и ще оставя Вие да кажете какво е това.
Започвам с това:
GTI - " Grand Tourer Injection "
TDI - " Turbocharged Direct Injection "
Какво твърдоглавие не мога да разбера ? Аз казах ли ти ,че ако не престанеш с тея простотии ще сатнеш за смях.
Това е човека ,на който в 4-5 ЛС-а се опитвам да обясня ,че няма двигател GTI-TDI и ,че тъй нареченият "TDI-GTI Esclusive" е ДИЗЕЛ с външно изпълнение и екстри на GTI ! Ама не та не....той продължаваше да ми спори на ЛС,че имало явно нещо повече.
Опитвам се да му кажа ,че TDI е абревиатура САМО за дизел двигател ,а GTI е само бензиновия и че ако както е неговия автомобил и на няколко колеги от форума , става дума за дизелов автомобил,които външно има прилики с бензиновия GTI.
Той обаче продължаваше да ми праща ЛС-ове с които ми спори.Казах му да престане да ми пише глупости ,че няма какво да се каже повече и ще ме ядоса да му пусна бисерите в темата,със съответното загалвие.Той решил да се прави на разбирач ,че и тема в раздела ще пуска.
Твърди ми ,че има GTI-TDI голфове,които при 6-ците се наричат GTD.

Аз му обяснявам,че GTD е по-мощтния ДИЗЕЛОВ вариант на TDI ,който ВЪНШНО е направен да прилича на БЕНЗИНОВИЯ GTI,той продължава да спори и да твърди ,че работи в специализиран сервиз,че е виждал едва ли не всички модели на VW от създаването им.
Всичко тръгна от темата на колегата с Polo-то,който си я беше кръстил "Polo GTI-TDI" и аз му бях написал ,че ми звучи странно и такава комбинация едва ли има.ПОсле се разбра ,че на колегата колата е TDI и човека е решил да си я прави САМ външно да му прилича на GTI,а не е била така заводски.
Обясних му после ,че не съм казал,че не съществува GTI-TDI ,а че единственото ,което твърдя е че НЕ МОЖЕ това да е комбинация на двигател,а на дизел двигател и външно изпълнение на бензиновия...ама явно имал нужда и още хора да му го кажат.

Един въпрос към колегата 6669 - В кой сервиз работиш,за да не стъпя никога,че ако реша да дойда с TDI-то ми,може да си тръгна с TDI дюзи,VR-6 бутала,4х4 от Syncro,GTI външен вид и генерация от 1.8 моно.

ЕТо целия разговор на ЛС,за да ви стане ясно за какво иде реч :
6669 написа:Има и при Голфовете дори ТДИ-ГТИ, чак при 6ците вече е ГТД
DrugiaBliznak написа:Бъркаш се колега.Има TDI - GT ,което е съвсем различно.Представлява TDI мотор GT-изпълнение,както например моя е TDI,но много често се среща и като TDI-GT,което значи че има доста екстри,които обикновения TDI няма.ТОва е за ГОлф 3,но и за всички други е така.
GTI е абревиатура за бензиновите двигатели.
6669 написа:Пиши във Волфсбург, до завода и им кажи да си оправят абревиатурите тогава, че са объркали на моята надписа в багажника - писали са GTI TDI Exclu, както на поне 10 други колеги във форума. Малко повече ФВ съм имал и виждал от теб и знам кое какво е :)
DrugiaBliznak написа:Ами може и да им пиша,защото GTI-TDI Exclusive представлява дизелов двигател с GTI-екстри пакет,което се отнася до външен вид,а не до двигател.Нещо като надпис Remus на Лада се получава.
Защото ако питаш 3000 разбиращи поне малко човека от форума за абревиатурите GTI и TDI :
1.GTI - " Grand Tourer Injection "
2.TDI - " Turbocharged Direct Injection ",
та говорейки за 2 различни типа двигатели,на 2999/3000 ще се сетят за типовете двигатели,а не за външни пакети.
Защото,както колегата с Полото е направил темата,ако реално не е някоя изгъзица тип Ремус-Лада,определено води до неразбирателство.Ако беше TDI-GTI Exclusive ,можеше да го напише за да не се бъркат хората,че става дума за някой ,който бърка двата типа двигатели,от където имаш и такива коментри в темата.Но той ясно е написал "Вече аз исках да го направя външно GTI пакет",което значи че си е чист дизел колата и я прави външно да прилича на GTI.
Да си имал повече VW от мен - сигурно,да си виждал - дълбоко се съмнявам.
Да не говорим ,че в autodata няма никакви данни за такъв тип автомобил нито при Голф,нито при Поло,което значи,че даже не се прави и във Волфсбург сигурно,или ако се прави е за ограничен брой страни,които биха имали полза от модела.
6669 написа:DrugiaBliznak написа:да си виждал - дълбоко се съмнявам.
Да не говорим ,че в autodata няма никакви данни за такъв тип автомобил нито при Голф,нито при Поло,което значи,че даже не се прави и във Волфсбург сигурно,или ако се прави е за ограничен брой страни,които биха имали полза от модела.
Ами не само, че съм виждал, но съм ги и ремонтирал - не знам ти какво работиш, но аз съм в специализиран сервиз![]()
А относно това за Аутодата, искам да ми покажеш къде точно в Дата-та има информация за модификациите ЦЛ, ГЛ, Ц, Г, Класик, Рабит, Бон Джови и т.н
DrugiaBliznak написа:АМИ НЯМА защото това са модели с различни екстри.НИКОЙ тука не ти говори за екстри !
Говорим за двигатели !
Моя AFN Golf 3 е обикновен TDI 110 коня и имаше само 2 Airbag-a и Климатик когато го купих.Ако беше TDI-GT щеше да има почти всички екстри !
ДО сега обаче съм му сложил борд. компютър,ел. огледала с подгряване,предстоят халогени и т.н. - това прави ли го TDI- GT ? Ако сложа и кантове и волан и ръчна и топка от юбилеен ,прави ли го заводски юбилеен ? То ако сложа емблеми GTI по целия ГОлф сигурно ще стане GTI-TDI и моя.
Говорим за екстри и външен вид.Има модел GTI-TDI ,който е дизел с външни прилики и екстри на GTI.
Говорим за типове двигатели и като човек,който работи в сервиз да ми говориш ,че има нещо повече от дизел двигател с надписи и брони GTI в един GTI-TDI Exclusive голф е смешно.
Реакциите в темата на колегата са по отношение на двигателя,а не изпълнението.
И първото си мнение си ми написал ,че "Има и при Голфовете дори ТДИ-ГТИ, чак при 6ците вече е ГТД",от което излиза ,че според теб има някаква комбинация от едни от най-мощните дизел и бензин двигатели,което е направо абсурдно и смешно,за човек ,който претендира ,че ремонтира такива автомобили.НЕ е зле да разбереш нещо по отношение на двигателите :
1. GTI е бензинов !
2. TDI е дизел !
3. GTD НЕ е смесица от GTI и TDI ,а е по-мощен ДИЗЕЛ двигател от TDI ,който се слага в автомобили приличащи ВЪНШНО на GTI !
И GTD има за първи път в ГОлф 2,не Голф 6 !
6669 написа:Добре, няма да споря с теб, явно ти си измислил Голф-овете и знаеш повече за изпълненията им, а завода производител кара на конвейр фалшиви лепенки.
Да ти кажа, че дори и при Голф 3 има ГТИ ТДИ - като това е юбилейката с АФН![]()
При Голф 4 ГТИ ТДИ е с всевъзможни екстри, като до 99 година се слага AHF, като най-мощен дизелов двигател за годините, а след това ГТИ ТДИ е с ARL, като се добавят вече появилите се Мулти волан и Нави, защото предишните години ги няма. Не съм гледал, на колегата какво има като екстри, но такова изпълнение съществува. Хайде да не спорим повече, всеки си знае за себе си, няма в какво повече да те убеждавам. Със здраве
6669 написа:http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=1&t=302248&hilit=C%2C+CL%2C+GL%2C+GTI+TDI
Ето темата с кодовете на оригиналната лепенка, какво означава това според теб ?
1RH nameplate set "GTI TDI" "I" (without model designation)
DrugiaBliznak написа:Абе ти не разбра ли ,че няма TDI-GTI двигател.
Има само TDI двигател и само GTI двигател.
Има TDI двигател с външен вид и екстри от GTI (брони,лайсни,лепенки,емблеми и прочие).
Не ми пиши повече глупости,че ще ме издразниш с незнанието си и ще постна всички глупости в темата за бисери да им се посмеят и други хора.
Не ми пиши повече,нещата се изчерпаха.Вярвай в каквото си искаш - имаш това право,не си мисли обаче че е правилно.
Със здраве
............
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
GTI е само и единствино ниво на оборудване на купе - екстериор, интериор.
Това какви двигатели са сложени в това купе - варианти много. Примерно при Голф 2 са цели 5 броя (2 осемкланови 107 и 112 кс, 2 16 клапанови 129 и 139 кс и G60 160 кс).
При Г3 - 2 бензинови (115 и 150 кс) и 1 дизел (110 кс)
При Г4 - 2 бензинови 4 цилиндрови (150 и 180 кс), 2 VR5 (150 и 170 кс) и 3 дизелови (110, 130 и 150 кс)
Да продължавам ли !?
П.П. Не намесвам американските изпълнения!
Това какви двигатели са сложени в това купе - варианти много. Примерно при Голф 2 са цели 5 броя (2 осемкланови 107 и 112 кс, 2 16 клапанови 129 и 139 кс и G60 160 кс).
При Г3 - 2 бензинови (115 и 150 кс) и 1 дизел (110 кс)
При Г4 - 2 бензинови 4 цилиндрови (150 и 180 кс), 2 VR5 (150 и 170 кс) и 3 дизелови (110, 130 и 150 кс)
Да продължавам ли !?

П.П. Не намесвам американските изпълнения!
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
Просто чаках някой от "по-висшите" колеги да разясни на колегата.
Иво няма нужда. Търсих в немските сайтове, но не намирам и там тема относно тези изпълнения...
Иво няма нужда. Търсих в немските сайтове, но не намирам и там тема относно тези изпълнения...
Безмислена тема явно колегата толкова разбира.. Просто полото е TDI с добавен пакет GTI,така ли не можа да разбереш.То ясно е написано 1.9 TDI GTI. и като отвориш темата разбираш че е с печка с пакет.
Един колега от фитнеса, в който ходя има точно GTI с TDI мотор 150 кончета, всички екстри бла бла, кулера му стоково е отпред и т.н. :)
- silven-VW FOREVER
- Автомобил: Audi A6 Audi A1
- Двигател: FSI TFSI

- DrugiaBliznak
6669 написа:Просто чаках някой от "по-висшите" колеги да разясни на колегата.
И кое по-точно има да ми се разяснява,че нещо не разбах ? Кое от това, което съм написал е грешно и има нужда от разясняване ?

silven-VW FOREVER написа::h020Някой наистина стана за смях, но не е Митака(6669)
Ти въобще знаеш ли за какво се говори и спори ? Ще ти помогна с отговора - никаква идея нямаш.
- silven-VW FOREVER
- Автомобил: Audi A6 Audi A1
- Двигател: FSI TFSI
Аз ли нямам идея бе ? Карай си там гнилоча и не се мешай в теми в които не си компетентен
Сигурно според теб ARL-то е само обикновен дизел, а не GTI? Бас държа, че изобщо и понятие си нямаш кой е GTI махагона и какво включва GTI оборудването
Както се изказа Брабуса GTI-то е оборудвано купе на което се слагат различни мотори. rabotnika даже беше пускал в една тема снимка на оригиналната лепенка отзад от багажника на която ясно си пишеше GTI TDI
Със здраве и дано сега не се заровиш да търсиш наистина какво означава GTI TDI
Нещо да кажеш за тази кола? http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=83&t=386075

Сигурно според теб ARL-то е само обикновен дизел, а не GTI? Бас държа, че изобщо и понятие си нямаш кой е GTI махагона и какво включва GTI оборудването

Както се изказа Брабуса GTI-то е оборудвано купе на което се слагат различни мотори. rabotnika даже беше пускал в една тема снимка на оригиналната лепенка отзад от багажника на която ясно си пишеше GTI TDI

Нещо да кажеш за тази кола? http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=83&t=386075
- mk5_gti
- Автомобил: Golf 5 GTI DSG
- Двигател: BPY 2008
Аз съм виждал GT-TDI, но GTI-TDI не съм. Мисля че няма GTI с дизелов двигател, и аз си го обяснявам че има визия и екстри на GTI. Може и да бъркам не споря.
- DrugiaBliznak
silven-VW FOREVER написа:Аз ли нямам идея бе ? Карай си там гнилоча и не се мешай в теми в които не си компетентен![]()
Сигурно според теб ARL-то е само обикновен дизел, а не GTI? Бас държа, че изобщо и понятие си нямаш кой е GTI махагона и какво включва GTI оборудването![]()
Както се изказа Брабуса GTI-то е оборудвано купе на което се слагат различни мотори. rabotnika даже беше пускал в една тема снимка на оригиналната лепенка отзад от багажника на която ясно си пишеше GTI TDI![]()
Я само не ми казвай в кои теми не съм компетентен,че си нямаш и бегла представа какво знам и в кое съм компетентен.
Гнилоч ще викаш на лайняната си Бора,не на чуждите автомобили.
За ARL - ДА,ДИЗЕЛ двигател е и само това ! GTI е оборудване, което няма нищо общо с компонентите на двигателя !
АБЕ ВИЕ ВЪОБЩЕ ЗНАЕТЕ ли за какво се спори ?????
Ето ти лист на дизеловите двигатели ,където се намира и ARL :
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Volkswagen_Group_diesel_engine
Да се образоваш малко,че имаш сериозна нужда.
КЪДЕ ме видя да казвам ,че няма GTI-TDI вариант ??? Това,което твърдя е че тези коли са с дизелов двигател ,които външно и вътрешно са направени с GTI-пакети на оборудване !!!
Колегата 6669 ми твърди ,че има нещо повече от това ! - Е КОЙ ПРАВ КОЙ КРИВ ????
В AutoData този ARL е означен като 1.9D TDI PD
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”