Проблем с усилвател
-
- Автомобил: Golf 4 1.6 101k.
- Двигател:
Проблем с усилвател
Здравейте колеги днес ми се появи един проблем.Имам вързан усилвател в багажника 600W и туба блаупункт 10" и нямах проблеми .Вчера обаче си вързах и елипси по 2x50W и вчера си ги пусках нямаше проблем обаче днес като си ги усилих и поработиха малко и взе да пуши отзад от усилвателя.Искам да питам до връзки ли е усилвателя ли е прецакан?
- ninkotv
- Автомобил: [Golf 2] [Tiguan 5N] [Audi A3 8L]
- Двигател: [HK 1983] [CBAB 2010] [AGN 1999]
Re: Проблем с усилвател
Явно не е свързано както трябва. Работи ли все още усилвателят или е изгорял? Ако е изгорял, значи се е опукало крайното стъпало.
-
- Двигател:
ми значи като изпуши аз слезнах и издърпах жиците но гледам че лампичката още му светеше утре ще го пробвам дали бачка ако бачка значи не е свързано.А искам да питам значи двете елипси ги вързах заедно те идват 2 жици от едната и 2 от другата елипса аз ги вързах заедно към + и - на усилвателя така ли е или трябваше да вържа едната а втората да хвана сигнал от нея.Усилвателя е 2-канален
- ninkotv
- Автомобил: [Golf 2] [Tiguan 5N] [Audi A3 8L]
- Двигател: [HK 1983] [CBAB 2010] [AGN 1999]
На всеки канал се свързва по една колана, защото ако свържеш две паралелно, импеданса пада наполовина и стъпалото може да изгори. Има вариант двете да ги свържеш на един канал, обаче трябва да са свързани последователно. Когато са последователно мощността пада, но поне е безопасно за стъпалото.
- Прикачени файлове
-
- Последователно свързване.gif (3.31 KиБ) Видяна 800 пъти
-
- Двигател:
това последователното е идея благодаря ви много утре ще ремонтирам стига да е в ред стъпалото , но светеше още като го погледнах а и аз веднага реагирах веднага изгасих колата да не ходи ток до там .Ще разгледам утре .Благодаря отново за помоща.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”