Що е то GTI TDI
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Re: Що е то GTI TDI
В Допел няма никакво инфо за Г4 GTI. Затова дадох и Швакето. Цъкваш януари 2001 г. и реално ти излизат всички Г4 

- DrugiaBliznak
- Автомобил: Ford Mustang V8 GT CS
- Двигател: 450bhp
silven-VW FOREVER написа:Ами то май се оказва, че всички твърдим едно и също. Аз казах че GTI е оборудване на купе. НИКЪДЕ не съм написал , че има дизелов мотор GTI.
Така излиза

Искам да ти се извиня за грубия тон,който съм показал и ако съм те обидил по някакъв начин,съжалявам.Просто в опитите си да докажа ,че GTI е пакет от екстри (както интериорни ,така и екстериорни) ,може би се увлякох прекалено много.
Ако някой ден те срещна ,ще те черпя една бира,че и повече.
Поздрави
- RoadRunner
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: ASZ 2003
И аз да се намешам в цялата каша
До Голф 4 GTI е ниво на оборудване, както е и Comfortline, Highline и т.н. GTI с дизел при голф 4 може да бъде 110, 116, и 150кн. (ASZ мисля, че няма поради простата причина, че излизат заедно с АRL през 2001 година). При голф 4, GTI ниво на оборудване не вкючва подлакътник! Ако искаш от ЗАВОДА да имаш подлакътник, тогава нивото на оборудване автоматично става Exclusive и можеш да градиш нагоре и нагоре!

До Голф 4 GTI е ниво на оборудване, както е и Comfortline, Highline и т.н. GTI с дизел при голф 4 може да бъде 110, 116, и 150кн. (ASZ мисля, че няма поради простата причина, че излизат заедно с АRL през 2001 година). При голф 4, GTI ниво на оборудване не вкючва подлакътник! Ако искаш от ЗАВОДА да имаш подлакътник, тогава нивото на оборудване автоматично става Exclusive и можеш да градиш нагоре и нагоре!
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Колега 6669, допусна малка неточност.
Както вече споменаха GTI е ниво на оборудване.
То включва определени неща - примерно спортно окачване, 16" джанти, брони и лайстни в цвета на купето и т.н.
НО, GTI всъщност е БАЗА, над която можеш да надграждаш.
Няма кола, която да има всички екстри - или поне аз не съм виждал.
Моят, например, е GTI Exclusive, но няма шибидах, няма кожено рекаро, няма подгряване, няма... Да продължавам ли?
GTI е просто ниво на оборудване, което включва определени екстри. Ако си швейцарец или богат италианец - можеш да си поръчаш и от пиле мляко - няма да те върне VW
Повече екстри - повече пари за тях ;)
Както вече споменаха GTI е ниво на оборудване.
То включва определени неща - примерно спортно окачване, 16" джанти, брони и лайстни в цвета на купето и т.н.
НО, GTI всъщност е БАЗА, над която можеш да надграждаш.
Няма кола, която да има всички екстри - или поне аз не съм виждал.
Моят, например, е GTI Exclusive, но няма шибидах, няма кожено рекаро, няма подгряване, няма... Да продължавам ли?
GTI е просто ниво на оборудване, което включва определени екстри. Ако си швейцарец или богат италианец - можеш да си поръчаш и от пиле мляко - няма да те върне VW

- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
Марти, на моята найстина пише Ексклузив с малки букви отстрани - може би затова няма екстра която да липсва.
Smeagol, Благодаря за поправката, найстина ГТИ е със салон дълбоко Рекаро, а кожата се поръчва допълнително, както и някои други глезотиики
Smeagol, Благодаря за поправката, найстина ГТИ е със салон дълбоко Рекаро, а кожата се поръчва допълнително, както и някои други глезотиики

- buller
RoadRunner написа: При голф 4, GTI ниво на оборудване не вкючва подлакътник! Ако искаш от ЗАВОДА да имаш подлакътник, тогава нивото на оборудване автоматично става Exclusive и можеш да градиш нагоре и нагоре!
Нека налея малко масло в огъня - моята е Exclusive, а нямаше подлакътник

Всичко е вързано с човека, който я е поръчвал

Ако си взел нещо над стандартния GTI пакет - ставаш Exclusive. Аз така го разбирам...
Иначе - радват TDI с GTI пакет. Едно време много исках такава 3-ка

-
- Автомобил: Mercedes 200E W124
- Двигател: 2.0 16V M111.940
DrugiaBliznak написа:GTI е абревиатура за бензиновите двигатели.
DrugiaBliznak написа:GTI е бензинов !
DrugiaBliznak написа:Има само TDI двигател и само GTI двигател.
DrugiaBliznak написа:GTI е оборудване, което няма нищо общо с компонентите на двигателя !
DrugiaBliznak написа:...да докажа ,че GTI е пакет от екстри (както интериорни ,така и екстериорни)
Последно GTI е означение за типа на двигателя или пакет от екстри?
- buller
Eunos написа:Последно GTI е означение за типа на двигателя или пакет от екстри?
Няма нищо общо между двигателя като двигател и GTI обозначението. Това са определен набор от екстри...
Колегата май вече хвана разликата

- 6669
Еми и аз това се опитвах да му обясня, но станах за бисерите....
- DrugiaBliznak
- Автомобил: Ford Mustang V8 GT CS
- Двигател: 450bhp
Eunos написа:DrugiaBliznak написа:GTI е абревиатура за бензиновите двигатели.DrugiaBliznak написа:GTI е бензинов !DrugiaBliznak написа:Има само TDI двигател и само GTI двигател.DrugiaBliznak написа:GTI е оборудване, което няма нищо общо с компонентите на двигателя !DrugiaBliznak написа:...да докажа ,че GTI е пакет от екстри (както интериорни ,така и екстериорни)
Последно GTI е означение за типа на двигателя или пакет от екстри?
Ами за пакет от екстри е ,но като кажеш на някой,че имаш Голф GTI ,човека разбира бензинов спортен автомобил,а не пита "ама какъв е двигателя ? "
- buller
DrugiaBliznak написа:Ами за пакет от екстри е ,но като кажеш на някой,че имаш Голф GTI ,човека разбира бензинов спортен автомобил,а не пита "ама какъв е двигателя ? "
Че как реши?
Явно толкова и разбира - щом го свързва само с бензиновите мотори.
Да, факт е че при Голф 2 всичко GTI е бензин, но оттам насетне и дизелите влизат в сметките.
Просто шансът да намериш фабрично TDI GTI е доста малък.
- silven-VW FOREVER
- Автомобил: Audi A6 Audi A1
- Двигател: FSI TFSI
DrugiaBliznak написа:silven-VW FOREVER написа:Ами то май се оказва, че всички твърдим едно и също. Аз казах че GTI е оборудване на купе. НИКЪДЕ не съм написал , че има дизелов мотор GTI.
Така излиза![]()
Искам да ти се извиня за грубия тон,който съм показал и ако съм те обидил по някакъв начин,съжалявам.Просто в опитите си да докажа ,че GTI е пакет от екстри (както интериорни ,така и екстериорни) ,може би се увлякох прекалено много.
Ако някой ден те срещна ,ще те черпя една бира,че и повече.
Поздрави
Аз също се извинявам

- 6669
Факт е, че този който си помисли, че е бензинов ще е в грешка ! За това и те упрекнах, не съм имал намерения да се заяждам, а просто да се изясни това твърдение, затова и пуснах темата
А относно идването ти в сервиза - никого не карам насила да ходи никъде, всеки си има собствено право на избор - сервизи много и винаги ще има

А относно идването ти в сервиза - никого не карам насила да ходи никъде, всеки си има собствено право на избор - сервизи много и винаги ще има

- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Ура! Най-накрая разбирателство.
Оставям темата отключена с молба за нови мнения, които наистина са по темата и носят допълнително ценна информация
Оставям темата отключена с молба за нови мнения, които наистина са по темата и носят допълнително ценна информация

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”