Passat B5 1.9 tdi 99' AFN Проблем с лампа на масло и зумер
- malin.angelov
- Автомобил: vw passat
- Двигател: BMP 07
Passat B5 1.9 tdi 99' AFN Проблем с лампа на масло и зумер
Здравейте колеги,
доста прочетох преди да пусна темата( не можах да намеря отговор който търся и за това пускам нова.
Проблема е следния: При запалване на колата и вдигане на над 2000 оборота, червена лампа почва да мига, зумер пищи и излисва ниско налягане на маслото на борда. По това което прочетох би трябвало да е от датчика ( проверил съм налягането (( 3. - 3.1. бара)) Но така и не разбрах къде се намира той. Били 2, единият на масления филтър, другият на картера. Моля ви кажете ми каде точно е въпросният датчик и какъв цвят трябва да е?
Пък като го сменя и е от него - ще черпим!!!!
Благодаря предварително.
доста прочетох преди да пусна темата( не можах да намеря отговор който търся и за това пускам нова.
Проблема е следния: При запалване на колата и вдигане на над 2000 оборота, червена лампа почва да мига, зумер пищи и излисва ниско налягане на маслото на борда. По това което прочетох би трябвало да е от датчика ( проверил съм налягането (( 3. - 3.1. бара)) Но така и не разбрах къде се намира той. Били 2, единият на масления филтър, другият на картера. Моля ви кажете ми каде точно е въпросният датчик и какъв цвят трябва да е?
Пък като го сменя и е от него - ще черпим!!!!
Благодаря предварително.
- malin.angelov
Re: Passat B5 1.9 tdi 99' AFN Проблем с лампа на масло и зу
Проблемът е оправен - за триене
Kaжи колега как го оправи този проблем понеже и аз го имам.Смених датчика за маслото но пак не се оправи лампата...
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
iv4o_89 написа:Kaжи колега как го оправи този проблем понеже и аз го имам.Смених датчика за маслото но пак не се оправи лампата...
Щом си сменил датчика със същия предполагам и не се е оправила, трябва да замерите какво налягане прави двигателя на добре загрял мотор

Абе най вероятно е от маслото сложил съм елф 10-40в турбо дизел некво и като се замисла откакто съм го сложил от тогава прави тези мизерий...Преди карах само с кастрол и нема ядове...май ше требе пак да го смена и да видиме....
- malin.angelov
iv4o_89 написа:Абе най вероятно е от маслото сложил съм елф 10-40в турбо дизел некво и като се замисла откакто съм го сложил от тогава прави тези мизерий...Преди карах само с кастрол и нема ядове...май ше требе пак да го смена и да видиме....
Колега кажи какво точно прави колата? При мен се оправи с почистване на буксата на датчика - който седи на филтъра.
- dispatch
- Автомобил: Passat В6 HighLine 2010
- Двигател: CBBB DSG6 02Е
10W-40 въобще не е за този мотор.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Наистина най-добре е да е 5W-40 маслото
и слагайте също кач.филтър , а не скъпо и хубаво масло, пък филтъра за 5 леа ?! Хенгст,Кнехт, Мале, Манн и др. от тая категория са свестните 

-
- Автомобил:
- Двигател:
И аз така си мислех, че 10w40 не е за този двигател, докато не ми го препоръчаха едни момчета от 1 магазин и реших да пробвам.За над 3000 км не ми е мръднало маслото от щеката, а с 5w40 ми изгори за 12 000км към 1 литър.И накрая източих към 2.500 литра нз как е вървяла колата 

- dispatch
- Автомобил: Passat В6 HighLine 2010
- Двигател: CBBB DSG6 02Е
12000км/1 литър си е напълно в нормите.
- malin.angelov
А така и на мен ми направи впечетление, че маслото което сложих беше доста гъсто. Тотал 10w40 за турбодизел. За пръв път слагам масло на този двигател и ми препоръчаха това. След запалване на студен старт, се чуват клапаните да тропат доста, едва след като поработи мотора всичко заспива ( 5 секунди или подаване на малко гас) Иначе след въпросните 5 секунди мотора е като часовник
Та засега съм го палил само 2 пъти след смяната, утре ще видя нивото и ако пак го прави, май ще се окажете прави!!

Та засега съм го палил само 2 пъти след смяната, утре ще видя нивото и ако пак го прави, май ще се окажете прави!!

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Гъсто масло не е добре за този мотор ( въобще за мотори с турбота )Хеле пък и преди зимата
Това ,че си сложил 10W-40 не решава твоя проблем , но с времето ще го влоши , дано не съм лош пророк .... Поне не подавай газ докато е студена ( в първите секунди)
това още повече влошава ситуацията, най-вече за турбината ! Спецификация този Тотал за ФВ-505 00 има ли?, щот може да ти да сипали от варел със спец за трактори и камиони... А към колегата дето колата му за 12к.км му е изгорила един литър масло за пробега- нормално е и е в реда на нещата 

- malin.angelov
samo_pechka написа:Гъсто масло не е добре за този мотор ( въобще за мотори с турбота )Хеле пък и преди зиматаТова ,че си сложил 10W-40 не решава твоя проблем , но с времето ще го влоши , дано не съм лош пророк .... Поне не подавай газ докато е студена ( в първите секунди)
това още повече влошава ситуацията, най-вече за турбината ! Спецификация този Тотал за ФВ-505 00 има ли?, щот може да ти да сипали от варел със спец за трактори и камиони... А към колегата дето колата му за 12к.км му е изгорила един литър масло за пробега- нормално е и е в реда на нещата
Да колега, има я спецификацията, днес отново на студен старт повдигачите чукат около 3 секунди и всичко утихва след това. Сега не знам, да го сменям ли

Кажи с какво масло да я карам, друг път да знам. Четох доста преди да го сложа и мненията са че трябва да отговаря на спецификацията и нищо повече. Затова и се доверих на приятел, който ми купи това масло.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Те на всички повдигачите се чуват и моите се чуват за 5-10 сек докато изкарам колата и да затворя гаража.На един комшия с Б4 1.9 тди 90 коня мисля се чуват постоянно и го кара вече 1 година 

Карам я с 10в40 понеже турбото ми е много зле и като бех с 5в направо го пропускаше яко по маркучите и кулера.Иначе след празниците ще го оправа и ще си сипа 5в40 ест. знам че с какво масло се карат тия коли но няма начин за момента...
Върни се в “Дизелови агрегати”