Проблем с усилвател Тъндър ТЦА 2082
- lubecku
- Автомобил: mk3
- Двигател: ABF
- Контакти:
Проблем с усилвател Тъндър ТЦА 2082
Скоро ми подариха въпросния усилвател с говорител тъндър свирят силно аз нищо не разбирам от аудио и ми допадат, но в един момент както си слушах и намалих звука от ЦД плеъра до край и баса полудяваше думкаше импулсно всеедно окъсява просто издумка няколко пъти един след друг напълно произволно, след много умуване мой познат каза погледни плеъра, погледнах го и по негови наставления пуснах допълнителен мост между корпус и минуса на един от чинчовете на изхода за амп на сидито, всичко ОК обаче днес забелязах след месеци без проблеми че при неравности пак усилвателя подава нещо и тубата думка на изгаряне, пипам чинчовете на сидито и Не няма проблем , пипам от зад на входа на ампа и това се раздумква, ако ги поклатя повечко и тубата респективно повече думти все едно някъде нещо окъсява и светва червения диод. Вече съм го отварял и не ми се занимава с тея в тъндър, какво може да е според вас, махнах червения чинч от ампа разклатих само черния пак го прави но по слабо.
- ninkotv
- Автомобил: [Golf 2] [Tiguan 5N] [Audi A3 8L]
- Двигател: [HK 1983] [CBAB 2010] [AGN 1999]
Re: Проблем с усилвател Тъндър ТЦА 2082
Проблемът най-вероятно е в чинчовете, щом като ги разклатиш и бучи. Пробвай с други чинчове, може и някакви къси, примерно да подадеш сигнал от аудио буксата на телефон. Ако проблемът изчезне, значи сменявай чинчовете. Ако пак го има, може да са омекнали пластините в самите букси на усилвателя.
- lubecku
- Контакти:
Нали и аз точно за това се замислих дали вътрешната пластина на чинча, не е умекнала и контакта е лош,
защото усилвателя на практика е чисто нов дори и тъндър, много хора си ги слушат с години без да ги претоварват.
защото усилвателя на практика е чисто нов дори и тъндър, много хора си ги слушат с години без да ги претоварват.
- ninkotv
- Автомобил: [Golf 2] [Tiguan 5N] [Audi A3 8L]
- Двигател: [HK 1983] [CBAB 2010] [AGN 1999]
Ако се окаже, че буксите на усилвателя са проблемни, може да се бръкне с карфица вътре и да се поогъне пластината и става перфектно. На домашния усилвател направих така и не съм имал грижи от тогава.
Най-вероятно масата на чинчовете се е разпоила на платката .Отвори кутията и огледай за студени спойки.
- lubecku
- Контакти:
Да самите чинчове бяха запоени към платката посредством много къси крачета и при някой завой касата е опънала кабелите и се бяха разпоили сега запоих и хванах здраво касата, и няма проблем вече :)
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”