
Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Low rider
- Мнения: 5568
- Регистриран на: Сря 12 ное 2008 8:31
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
- Местоположение: СТАРА ЗАГОРА
Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
Тук при нас е много топло.Мисля трябва дневните температури не трябва да надвишават 3-4градуса за да не се развали месото 

- VencokO
- Мнения: 799
- Регистриран на: Сря 19 авг 2009 8:00
- Автомобил: VW Golf 4 1.8T
- Двигател: 1999 AGU
- Местоположение: София/Сливен/Нова Загора
- Контакти:
Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
Мм топло си е още, гледам миналата година около 10ти ноември са зареждали първите партиди хората, и аз нямам търпение вече, ама наближава момента. Сега остана да намеря кестени за печене откъде да взема и ...
- zloby3400
- Мнения: 811
- Регистриран на: Сря 19 ное 2008 9:38
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEK 1996
- Местоположение: София/Ямбол
- Контакти:
Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
Днес започнах със зимните благинки. Снощи си взех 20 кг. зеле по 0.15 лв за кило и 2 килограма свинско контрафиле по 6.60 лв.килото. Ето началото:
За зелето няма какво да разказвам - зелето в бидона, кочана разцепен на кръст, по 400 грама морска сол на 10 литра вода, сложил съм и една червена зелка за цвят.
Контрафилето - ред морска сол, ред месо, след около 16 часа ще го извадя, изплаквам под течаща вода. Мисля да изрежа белите ципи и мазнинки по краищата на месото. Овалвам в сухи подправки каквито имам - чубрица, червен, черен пипер и т.н и закачам да виси.
За зелето няма какво да разказвам - зелето в бидона, кочана разцепен на кръст, по 400 грама морска сол на 10 литра вода, сложил съм и една червена зелка за цвят.
Контрафилето - ред морска сол, ред месо, след около 16 часа ще го извадя, изплаквам под течаща вода. Мисля да изрежа белите ципи и мазнинки по краищата на месото. Овалвам в сухи подправки каквито имам - чубрица, червен, черен пипер и т.н и закачам да виси.

-
- Low rider
- Мнения: 5568
- Регистриран на: Сря 12 ное 2008 8:31
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
- Местоположение: СТАРА ЗАГОРА
Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
Не е ли топло още за тея меса.Тук през деня е 12-20 градуса през деня 

- zloby3400
- Мнения: 811
- Регистриран на: Сря 19 ное 2008 9:38
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEK 1996
- Местоположение: София/Ямбол
- Контакти:
Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
Ще има още топли дни. Месото като е осолено не му пречи. Мисля че по-лошо е че е влажно времето, ако се държи на открито, по-бавно съхне.
- MITKO_DVD
- Мнения: 6382
- Регистриран на: Пет 09 юни 2006 20:54
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Местоположение: София/Монтана
- Контакти:
Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
ма и ти си случил на месо дееба,това нестава и за кучета дееба.
таз цена сигурно е за 500грама
,обикновнно така ги дават тез мишоци в Лидъла
иначе незнам как ще ги режеш тез пържоли
що не си взе цяло пърче миналата седмица в кауфланд беше намален на 8.70 килото
таз цена сигурно е за 500грама

иначе незнам как ще ги режеш тез пържоли

що не си взе цяло пърче миналата седмица в кауфланд беше намален на 8.70 килото

- zloby3400
- Мнения: 811
- Регистриран на: Сря 19 ное 2008 9:38
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEK 1996
- Местоположение: София/Ямбол
- Контакти:
Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
Месото беше на промоция и понеже му оставаше 3 дена срок на годност беше намалено с още 30%. Цената е за килограм, тарелка от 400 грама снощи се продаваше за 2.65 лева. Работя в Лидл и знам какво купувам :-)
- MITKO_DVD
- Мнения: 6382
- Регистриран на: Пет 09 юни 2006 20:54
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Местоположение: София/Монтана
- Контакти:
Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
zloby3400 написа:Месото беше на промоция и понеже му оставаше 3 дена срок на годност беше намалено с още 30%. Цената е за килограм, тарелка от 400 грама снощи се продаваше за 2.65 лева. Работя в Лидл и знам какво купувам :-)
не искам да споря,ма що и ти като човек работещ в лидъл си мислиш че знаеш кво купуваш,явно яко са ни сложили розовите очила

- Vlad777
- King of the Road
- Мнения: 20260
- Регистриран на: Вто 08 юни 2004 16:34
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Местоположение: София
- Контакти:
Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
В Кауфланд вчера имаше свински врат на големи парчета по 7 лв килото
- hooligans
- Мнения: 18733
- Регистриран на: Пет 30 мар 2007 19:22
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
- Местоположение: София
Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
Мисля, че е раничко. 

- MITKO_DVD
- Мнения: 6382
- Регистриран на: Пет 09 юни 2006 20:54
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Местоположение: София/Монтана
- Контакти:
Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
И то доста ,трябва дет се вика дневните тем.да са макс 6-7градуса 

Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
Като стане за зимни гуми начи е и за мръвки. Миналата година сложих мръвки и се повлякоха едни мъгли, та някокко дни само вода течеше от тях... Оправиха се като застуди но мислех че ще ги хвърля.
Абе така нарязани тия пръжоли не са ли оптегат като дъвка после? Ако режеш по мускула не е ли после да няма сдъвкване.
Абе така нарязани тия пръжоли не са ли оптегат като дъвка после? Ако режеш по мускула не е ли после да няма сдъвкване.
- zloby3400
- Мнения: 811
- Регистриран на: Сря 19 ное 2008 9:38
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEK 1996
- Местоположение: София/Ямбол
- Контакти:
Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
Няма проблеми, миналата година пак от същото направих и станаха чудесни пастърми. Иначе така се продават нарязани, не съм ги рязал аз.
Ето и малко ъпдейт от тази сутрин. Извадих месото от солта и го изплакнах под течаща вода. Изрязох белите ципи и мазнини по краищата на контрафилето. В кутия сложих чубрица, червен пипер, черен пипер и малко кимион. Овъргалях парчетата в подправките, закачих с кламери и ги овесих на проветриво място. Ще покрия с тензух или някаква мрежа. Два килограма контрафиле = 20 парчета пастърма, средно по 100 грама всяко. Наздраве !!!
Ето и малко ъпдейт от тази сутрин. Извадих месото от солта и го изплакнах под течаща вода. Изрязох белите ципи и мазнини по краищата на контрафилето. В кутия сложих чубрица, червен пипер, черен пипер и малко кимион. Овъргалях парчетата в подправките, закачих с кламери и ги овесих на проветриво място. Ще покрия с тензух или някаква мрежа. Два килограма контрафиле = 20 парчета пастърма, средно по 100 грама всяко. Наздраве !!!
- zloby3400
- Мнения: 811
- Регистриран на: Сря 19 ное 2008 9:38
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEK 1996
- Местоположение: София/Ямбол
- Контакти:
Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
Днес си взех от същото място 2.5 килограма телешки стек, без пари - 7.11 лева за килограм. Ще мине през същата процедура като свинското контрафиле.
- Прикачени файлове
Последна промяна от zloby3400 на Пон 11 ное 2013 20:30, променено общо 1 път.
- VencokO
- Мнения: 799
- Регистриран на: Сря 19 авг 2009 8:00
- Автомобил: VW Golf 4 1.8T
- Двигател: 1999 AGU
- Местоположение: София/Сливен/Нова Загора
- Контакти:
Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
Хаха как си ги пльоснал на слънцето
Колко ги държиш в солта ?

Колко ги държиш в солта ?
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Кой е на линия
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 52 госта