ами на 1.8т въртящия момент е още при 1750 оборота
докато на 1.8 е на 3500 оборота
ти си караш на ниски обороти без проблем докато на 1.8 са му нужни обороти
Колко газ Ви харчат колите:
- Vlad777
- King of the Road

- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Re: Колко газ Ви харчат колите:
TiL написа:имам познат с пасат б5.5 1.8 20в седан и му лапа повече от моето комби... И двамата сме кротки шофьори неговата газова е фобос моята и тя е няква българска... Не знам защо, но мотора с турбо в случая е по-икономичен...
Този двигател за първи път чувам на 5.5 да се монтира
Според мен го има само с турбо, а без турбо при 5.5 се замества от маслояда 2.0 20V 131 к.с.- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Ето и последното ми засичане. Автомобилът е от профила - Джета 1.6PN.

Разликата с предишното е, че й дадох максималното предварение от ТАП във високите обороти, като не коригирах от тройника (може би сгреших, но исках да тествам). Като цяло резултатът е малко завишен разход спрямо предното засичане. Сега коригирах малко от тройника и ще засека дали ще има разлика в разхода. Във вървежа засега не мога да усетя, презумпцията е с покачването на предварението се намалява горивото и съответно съотношението газ-въздух.

Разликата с предишното е, че й дадох максималното предварение от ТАП във високите обороти, като не коригирах от тройника (може би сгреших, но исках да тествам). Като цяло резултатът е малко завишен разход спрямо предното засичане. Сега коригирах малко от тройника и ще засека дали ще има разлика в разхода. Във вървежа засега не мога да усетя, презумпцията е с покачването на предварението се намалява горивото и съответно съотношението газ-въздух.
- nasko_pld
- Автомобил:
- Двигател:
моят мотор също е 1,8 20v 125 к.с ,от месец съм с ги на brc ,разхода ми е бил най много 11,5 л градско с нормално каране,колата е сеат толедо 2000г,просто ми беше интересно колко горят тези мотори на колегите,колата се кара в пловдив така че си има задръствания
- marto890424
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: KR Pl 89
Golf 2 1.6ez 74hp изпарител ловато газ градско 8-9 пьлна-100км пьлна извьн градь 7л при 90км в час от 110 нагоре над 10. На бензин 6.5извьн градь грацко не сьм го засичал това са му разходите след ремонта прди това не е за коментиране
-
cv1atanas1
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги в града не може да се засече защото всичко е относително не че не може но не е реално имаш светофари,стопове,пешеходни пътеки и други
неща които оказват голямо влияние нали се сещате че колата гори най много при тръгване
неща които оказват голямо влияние нали се сещате че колата гори най много при тръгване
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
От както смених компютъра с този който е за моя двигател,колата тръгна,а разхода падна.
Незнам дали си внушавам,но за сега на Петрол ми даде най-хубав разход градско.
С 10 лв 60 км.Обичайния маршрут по 5 км сутрин и вечер.А и вървежа е съвсем друг.
Вчера сипах на Еко и веднага се усети как се спъна.
За сега почвам с Петрол-а
Незнам дали си внушавам,но за сега на Петрол ми даде най-хубав разход градско.
С 10 лв 60 км.Обичайния маршрут по 5 км сутрин и вечер.А и вървежа е съвсем друг.
Вчера сипах на Еко и веднага се усети как се спъна.
За сега почвам с Петрол-а
-
Хри100в
- Автомобил: Golf 3 GTI 2.0 8v
- Двигател: AGG 115hp
Санде, и аз съм само на Петрол и съм повече от доволен.. С добавка е и уж казват, че повече върви и повече харчи, ама при мен хем най-добре върви, хем най-много километри минавам 

- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
Наистина повече върви с газта на Петрол и аз преди няколко дни я пробвах усеща се разлика ,дори ми се струва че върви повече от на бензин... разход не засякох
- undisput
- Автомобил: VW Golf 1.6 GL
- Двигател: PN 1991
- Контакти:
до сега на Петрол не съм зареждал толкова, едни го хвалят, за други не знам
аз зареждам там дето е най-ефтино в моя град е Лайт-газ 10 лева 8 литра - 100 километра смесен разход го слагам, въпреки че ABN-то арчи по-малко от PN-a
аз зареждам там дето е най-ефтино в моя град е Лайт-газ 10 лева 8 литра - 100 километра смесен разход го слагам, въпреки че ABN-то арчи по-малко от PN-a
- bobo7
- форумно КГБ
- Автомобил:
- Двигател: AGN
- Контакти:
1.8 AGN газ
градско
заредени 15л минати 100/110/120km (лято - 130)
заредеми 22л минати 160/170km
1.4 ABD газ
заредеми 15л минати 150
градско
заредени 15л минати 100/110/120km (лято - 130)
заредеми 22л минати 160/170km
1.4 ABD газ
заредеми 15л минати 150
Последна промяна от bobo7 на Сря 18 юни 2014 16:57, променено общо 3 пъти.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
TiL написа:Последно засичане 16л/100км градско газСкоро ще ходя до Пловдив да ми настроят ГИ-то. Ако и там не стане... ще го изкормя и слагам фобос!
На бензин колко е? Каква е разликата във вървежа?
Това не е правилно засичане и аз напълних в Приморско на Лукойл и на Бургас преди да се кача на магистралата пак на Лукойл нищо не иска да напълни . Затова разхода на газ се замерва като изпразниш бутилката и я напълниш-нулираш километража и чакаш пак да угаснеш и чак тогава сметаш колко километра си минал със колко гориво ! Сега в твоя случай си изхарчил повече гориво отколкото ти е отчела колонката като напълнено ! Това не ти е реалния разход !
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Като се засича разход на газ трябва да се знае, че при зареждане дори и от една и също колонка са възможни грешки по 2 - 5 литра, че и повече. На подобни засичания като това на колегата TiL за 123,6км се дължат много форумни митове за нереално нисък или висок разход. И не са виновни колонките. Поплавъка не изключва точно, всъщност той има същото устройство и точност като тоалетното казанче. Освен това като "свърши" газта бутилката може наистина да е празна, но може и да има още няколко литра, които обаче са недостъпни за края на сондата и затова двигателя угасва. Предполагам, на всички се е случвало да минат 10 - 20 и повече км след като колата започне да прекъсва.
Върни се в “Автогазови уредби”