Антифриз MOTOX!
Антифриз MOTOX!
Колеги пускам темата като предупреждение,защото ключова дума MOTOX...не ми даде нужния резултат!Видях в тема отпреди 7 години няколко оплаквания!Нямам парно и днес посетих братовчед си в сервиза му по повода,и докато се ровичкаха по колата,стана въпрос за това с какъв антифриз съм!От 4 години карам с концентрат на МОТОХ(в едната тема видях,че имало и червен,аз съм със синия)!Та за въпросния антифриз ми каза,че е сменял по няколко водни помпи и гарнитури на карали с този антифриз!Аз си го взимах,защото беше 4 лева литър концентрат...но явно и за това си има причина!Когато ми сменяше радиатора,впоследствие я напълних с 3 литра концентрат и литър вода,това беше минала есен!Към момента съм доливал само веднъж около 200-300 грама концентрат течност за чистачки(стана погрешка...не ми се смейте)и днес като го замерихме отчете -28 градуса на пустите му 3 литра концентрат!Разбира се това е просто личното ми мнение и не желая да обременявам никого с него!Аз лично МОТОХ-а го забравям!
Re: Антифриз MOTOX!
Аз съм карал с МОТОКС миналата зима и всичко си ми беше в нормите .... 3 литра концентрат и 5 литра вода показваше -14 градуса като концентрата е за -60 градуса . Ама на Ксантия дизел лови толко при теб не знам 4 литра ли само лови охладителната !
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Колега, синият антифриз независимо от марката е със срок на годност 3г. Всеки си носи отговорност за това, че го кара 4, 5 и повече години, затова се запушват радиатори и е пълно с утайки. Карал съм с Тосол, Мотокс, Приста разлика няма.
Аз съм от 4 години с Мотокса...два пъти съм го сменял ....аз също нямам оплаквания...но пък и нямам намерение да имам!Това за по 4-5 години с този антифриз също ще бъде много значителен фактор...
-
- Автомобил: vw vento
- Двигател: ABU
аз също карам с такъв от 3 години през които съм изминал над 180к км и проблеми не съм имал нито с водна помпа нито с гарнитури....разреждам го 2:1 и ако доливам течности редувам вода и антифриз като гледам да се запази пропорцията,сменям го всяка година преди зимния сезон
-
- Автомобил: VW BORA 2.0 115
- Двигател: AQY 1999
Колеги,преди няколко години в-к 168 часа направи и публикува едно изпитване в лаборатория на няколко вида антифриз предлагани на пазара.Та там Мотокса беше определен като агресивен към алуниний или месинг-не си спомням точно !
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
="peponi"и днес като го замерихме отчете -28 градуса на пустите му 3 литра концентрат!Разбира се това е просто личното ми мнение и не желая да обременявам никого с него!Аз лично МОТОХ-а го забравям!
С какво го замерихте?
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
с какво ли са го замерили? 

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
И аз карах стария голф със син мотокс, не е имало проблеми. Замерването беше като го оставих една вечер във фризера на макс 

Днес като слагахме новия антифриз Волф...пак с 3 литра концентрат и доливане до преливане(хвана към 5,5 литра) Голф 3, 1,9Д .....накрая на замерване -40 градуса .....и двата концентрата са на -65....с по 3 литра единия -28....другия -40....нямам коментар
-
- Автомобил: vw vento
- Двигател: ABU
то е ясно че разликата е огромна,но пък за 3 кинта е чук.да не говорим че и по 6 го продават абсолютно същия
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
peponi написа:Днес като слагахме новия антифриз Волф...пак с 3 литра концентрат и доливане до преливане(хвана към 5,5 литра) Голф 3, 1,9Д .....накрая на замерване -40 градуса .....и двата концентрата са на -65....с по 3 литра единия -28....другия -40....нямам коментар
Замерването с ареометър не е реално, защото различните антифризи имат различна основна съставка - етиленгликол, полигликол, глицерин и тези съставки имат различна плътност.
Затова - във фризера!
Миналата година антифриза ми показваше ,че е за - 30 градуса . Ако не съм доливал нищо може ли да се е разредил до по-малко градуси ? Червен е ако има значение .
-
- Автомобил:
- Двигател:
Измерването с рефрактометър дали е точно?
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
ако говориш за оня уред дето слагаш една капка в уреда и си си слагаш окото,да доста точен е
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”