Понякога пренадува , Ауди А3 1.9 TDI ASV-Решено след чистене
- BuRnInGSouL
- Автомобил:
- Двигател:
Понякога пренадува , Ауди А3 1.9 TDI ASV-Решено след чистене
Колеги работата е следната... Колата понякога пренадува, понякога не. Лоста на актуатора се движи много леко и свободно. Вакум държи мембраната (като опъна през маркуча към Н75, вакума си държи). Един път надува над 2400 + (със абсолютно), друг път си държи исканото с това което прави турбото +- 50-100 мбара. ... След почистване на Н75 с контакнтен спрей мисля, че нещата малко се оправиха. Вече не пренадува така зверски може ли мнения дали е от клапана или от нещо друго. Вакумните маркучета са смени и по схема са проверени и точни. Ето и няколко лога.
- Прикачени файлове
-
- 1.xls
- (20.5 KиБ) Свален 52 пъти
-
- 2.xls
- (22.5 KиБ) Свален 39 пъти
-
- 3 nagore.xls
- (28.5 KиБ) Свален 41 пъти
-
- 5.xls
- (24 KиБ) Свален 49 пъти
-
- za foruma.xls
- (22.5 KиБ) Свален 151 пъти
Последна промяна от BuRnInGSouL на Нед 10 ное 2013 23:46, променено общо 1 път.
- BuRnInGSouL
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Понякога пренадува , понякога не ... ? Ауди А3 1.9 TDI A
Ето още няколко лога на 11-10-08 канал. Когато духам през щуцерите на Н75 трябва ли да минава въздух ? Или трябва да има щуцерче през което не минава въздух, иначе защо е тази мембрана вътре...
- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
Виж си добре лоста на геометрията дали някъде незадържа и колко ход има.
А когато проверяваше актуатора в какво състояние е случайно да чуваше скърцане ???
А когато проверяваше актуатора в какво състояние е случайно да чуваше скърцане ???
- BuRnInGSouL
- Автомобил:
- Двигател:
Скърцане няма лоста си върви леко. При включване на Basic settings на 11 канал стойностите се променят около 60-70 мбара, понякога повече понякога по малко. Когато колата е в покой за по дълго време след това надува. След като изгася и запаля , отново няма проблем. Понякога като карам на 4та пренадува, сменям на 5та предавка и колата почва да държи исканото налягане и процентите падат на 60-70% ... Вчера свалях Н75 и го разгледах вътре в самите щучерцета имаше много фин пясък, като графит, от долу има една черна капачка, като я отворих имаше вътре малко ръжда. И клапана пропуска въздух през всеки един щуцер. Мисля, че щом е сложена тази мембрана, не трябва да минава въздух на всякъде.
- BuRnInGSouL
- Автомобил:
- Двигател:
След многократни тестове мисля , че проблема на колата да пренадува е само когато не е достигнала напълно работна температура. Кагато е в покой 20 мин след това надува първите няколко минути, след това всичко идва на мястото и наляганята се изравняват...
- BuRnInGSouL
- Автомобил:
- Двигател:
Колеи , след чистене на геометрия това е резултата е това на логовете :) Кажете мнението си.
- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Понякога пренадува , Ауди А3 1.9 TDI ASV-Решено след чис
Колега,моето мнение е че "бива",но може още да се направи по турбината за да стане както си трябва.В този ред на мисли намали хода на лоста,много е голям.В момента турбината е разтоварена при запален двигател.
- BuRnInGSouL
- Автомобил:
- Двигател:
Това го направих след обяд, и резултата е на лице ! Благодаря на колегата Наско , че така добре ми обясняваше по телефона, важните стъпки в цялата процедура.
- Прикачени файлове
-
- login.xls
- (21 KиБ) Свален 77 пъти
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:

Браво,аз мисля ,че е добре сега.Покарай малко и пак си я провери с едно логче и после само нафта и газ.
Върни се в “Дизелови агрегати”