Вредното влияние на GSM апаратите!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Re: Вредното влияние на GSM апаратите!

Мнениеот myrshavija » Вто 12 ное 2013 10:05

mccoy написа:GSM телефоните са абсолютно безвредни.
Ако бяха вредни жена ми и балдъзата отдавна да бяха умрели. :mrgreen :Mr Green Fun

:bowdown Мога да добавя и майка им. :mhihi

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Вто 12 ное 2013 11:53

maxpayne написа:Мхм, те затова FDA и FCC са определили лимит на SAR щото там е пълно с бабички, дето няма с какво да се занимават по цял ден

Although the SAR is determined at the highest certified power level, the actual SAR level of the device while operating can be well below the maximum value. This is because GSM phones are designed to operate at multiple power levels so as to use only the power required to reach the network. In general, the closer you are to a wireless base station antenna, the lower the power output of the device and vice versa.

:death

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Вто 12 ное 2013 12:05

nokiangage написа:Помня, че някъде бях чел за китайските "немаркови" телефони, че SAR или Specific Absorption Rate е било доста по-високо ниво при тях в сравнение с повечето от известните и утвърдени марки... :rolleyes

Именно това е доказано,има някакви норми, не помня точни данни, но да приемем, че марков телефон от среден/висок клас има облъчване примерно 0,5, а китайски аналог на телефон от подобен клас може да има облъчване 1,2 до 2,0, нещо такова бях чел, примерите, които давам са измислени, но са насочващи за каква разлика става въпрос!

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Вто 12 ное 2013 19:10

Имам позната, която е медицинска сестра в очен кабинет.....та тя ми разказвашe, как при доктора дошла една 75 годишна бабка и попиталa, дали сълзенето на очите и не е било вследствие на това че говорела по GSM-a......... :facepalm :h020 :h020 :h020

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Вто 12 ное 2013 19:12

mccoy написа:GSM телефоните са абсолютно безвредни.
Ако бяха вредни жена ми и балдъзата отдавна да бяха умрели. :mrgreen :Mr Green Fun

АХАХАХАХАХАХА :h020 :h020 :h020 :h020 ! И мойте.... :11 Казвате китайче да им подаря за коледа белким ускориме процеса..

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Вто 12 ное 2013 19:39

Да се включа и аз - който отрича, че мобилните телефони, клетки и т.н. и тяхното излъчване не се отразяват на човешкото здраве, за мен е от групата хора, които като не познават нещо го отричат тотално. Наскоро четох за едно изследване на холандски учени ( за съжаление не мога да го намеря, беше и със снимков и видео материал) - слагат едно младо дръвче директно срещу клетка на мобилен оператор за определен период от време и то започва да увяхва и умира. Правят екран от фолио от страната на клетка и дървото започва да се съживява. Изводите си ги правете вие!

Факт е, че радиовълните, на които оперират мобилните телефони, са изключително близки до мозъчните такива.

И един пример от моят личен опит - говоря по телефона изключително много от 2005 г. Особено последните 2 г поради естеството ми на работа - по няколко часа на ден. В дните, в които говоря много - 2-3 часа и повече, вътрешната част на лявото ми ухо, защото говоря на нея страна, започва да ме боли изключително много. Това довежда и до още по-отвратително главоболие. Правил съм си експерименти като спра да ползвам телефона 2-3 дни - няма главоболие, болката в ухото отминава. Сега от две седмици го ползвам изключително рядко и я няма изобщо. ТАКА ЧЕ НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МЕ УБЕДИ, ЧЕ МОБИЛНИЯТ ТЕЛЕФОН НЕ НАТОВАРВА УШНИЯ АПАРАТ И МОЗЪКА!

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 12 ное 2013 19:49

The Red Guy написа:Да се включа и аз - който отрича, че мобилните телефони, клетки и т.н. и тяхното излъчване не се отразяват на човешкото здраве, за мен е от групата хора, които като не познават нещо го отричат тотално. Наскоро четох за едно изследване на холандски учени ( за съжаление не мога да го намеря, беше и със снимков и видео материал) - слагат едно младо дръвче директно срещу клетка на мобилен оператор за определен период от време и то започва да увяхва и умира. Правят екран от фолио от страната на клетка и дървото започва да се съживява. Изводите си ги правете вие!

Не отричам вредното действие на радиовълните, ама не вярвай толкова на клипчета. Дръвчето може междувременно да е поливано с някой хербицид.
Щото по тая логика около радиолокаторите не трябва трева да никне...

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Вто 12 ное 2013 19:51

Сигурно си прав, аз вярвам основно на главата и ушите си. Смея да твърдя, че познавам дорбе тялото си и мога да различвам кога нещо ми влияе зле. Едно от тях е многото говорене по телефона....

П.С. Преди да стигна до този извод си направих всички микробиологични изследвания, преглед при оториноларинголог - казаха ми, че не съм за тях :)

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Вто 12 ное 2013 20:18

Аз съм говорил откакто съм с гсм само два пъти над половин час и да ви кажа че ухото ми направо се запали и не само то и около него ,пък и аз като клегата ползвам само едното ухо когато говоря,с другото не ми е удобно.Лошото при телефоните е че са прекалено близо до главата,целия ефир е замърсен и наситен със всякакви честоти но те са с по ниска стойност в момента на минаване през тялото.И все пак ако някой оператор ви предлага да ви даде пари за да си сложи клетката при вас,най добре да сте под нея отколкото на отсрещната къща :mhihi

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Чет 14 ное 2013 21:05

Върни се в “ОФФ-Топик - други”