Промяна в данъчното облагане на старите автомобили

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Re: Промяна в данъчното облагане на старите автомобили

Мнениеот Iezekil » Вто 05 ное 2013 21:40

forski написа:п.п. Еееее Благовест, как ме подсети за строителя на съвременна България, големия човек с малката ножичка, що лента наряза тоя човек що нещо...:mhihi

Режеше,щото го канеха да реже.Ама и без заеми устиска.Лошото е,че даже и да се върне след време пак ще стягаме коланите...нали се сещаш що,щото сега ще направим борчове и за децата си чак.Помня навремето как карах и псувах пътищата ни разбити,сега псувам ремонтите им некадърни...
Въобще не ме бърка тоя данък,от 20 да стане 50лв.Катализатора го махнах и тъй и тъй.Лошото е,че на гърба на останалите 1млн.работещи пада всичко-данъци,акцизи....Врееме е някой да се сети,че е хубаво въпросните милион работници само да имат право да гласуват примерно.
А знаете ли,че в Турция не можеш да влезеш с кола над 20 години?

Последна промяна от Iezekil на Сря 06 ное 2013 13:00, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Сря 06 ное 2013 11:30

То и мен не ме бърка този данък, щото съм 110 коня и не ме лови отстъпката, ама ей на яд ме хваща как постоянно намират начини да скубят народа. Казаха снощи, че задължително ще трябва документ, доказващ наличието на евронормата. И пак губене на време, чакане по опашки, плащане на такси. Като каза за строителя на съвременна България - гордостта му Дунав мост 2 се разпада и причината, според един директор на незнам си каква пътна агенция, били невижданите от 500г досега валежи, паднали през последния месец в района. Като питаха синоптичката в телевизията, колко аджеба са тези валежи, тя каза еми 35л/квм, което каза са съвсем нормални стойности за този период на годината :icon_lol . За толкова ли прости ни смятат г-дата управляващи не знам. А за Турция - ми те са 100г пред нас. Ходил съм в Анталия/Алания - очите ми останаха по инфраструктура и пътища. Вярно, че не навсякъде в страната е така, обаче хората са имали достатъчно акъл да си оправят нещата в районите, които им носят приходи от туризъм. При нас циганията е навсякъде.

Потребителски аватар
goro21
Автомобил: Oktavia 1_9 TDi ALH
Двигател: Polo 9n

Мнениеот goro21 » Сря 13 ное 2013 10:07

Мен ми е интересно колите над 100кс в момента ползват ли някаква отстъпка( след 5ата,14г). и дали Ванесто теб няма да те засегне?
Аз в момента си търся тди и съм пред дилема стрували си да се вземат 90 кс вместо 110кс. Ако данъка на 90 кс 2016г стане към 90лв за варна а този на 110 си остане към 130лв няма да има съществена разлика- но дали няма да се вдигне и той.
Между другото някой казват че АГР-90кс е евро 2 АЛХ-евро 2 или 3 е?
А AHF и ASV евро 3 ли са ,каква е разликата между 2та?
При ваг групата по номера на двигателя не се ли разбира кой на какви норми е. при опел примерно двигатели започващи с "х" отговарят на явро 2 с 'Y' на евро 3 'Z' евро4 и т.н.

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Сря 13 ное 2013 10:46

http://community.dieselschrauber.de/viewtopic.php?t=3238
Тук можеш да видиш за еврото. AHF и AGR са евро 2, а ASV и ALH - евро 3.
http://www.calculator.bg/1/avtomobil_danak.html
Тук пък можеш да видиш разликите в данъка. За 110кс от 05 до 14г е 200лв, над 14г е 133лв. Други отстъпки за над 101кс няма. За 90кс трябва да вземеш предвид новите отстъпки за 2014г съответно 30% за AGR или 40% за ALH. Според мен при всички случаи ще се получи намаление в разликата на данъка между 90 и 110кс, обаче моя съвет е да не се ръководиш от данъка, а от конкретния екземпляр, който ще купуваш. Още повече, че ако е AGR, процентите ще намаляват до 2016, и след това няма да има отстъпка, така че няма да спестиш много. А това дали на 110кс ще се вдига данъка за в бъдеще - едва ли някой може да ти каже, особено в тази полит. ситуация.

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Сря 13 ное 2013 14:05

Iezekil написа:
forski написа:п.п. Еееее Благовест, как ме подсети за строителя на съвременна България, големия човек с малката ножичка, що лента наряза тоя човек що нещо...:mhihi

Режеше,щото го канеха да реже.Ама и без заеми устиска.

Недей писа глупости. Сър Дянков взимаше на поразия, за грабежа на сребърния фонд да замълчим...

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Сря 13 ное 2013 14:49

Ако аз пиша глупости,то ти пишеш направо простотии.Т.н."Сребърен фонд" го ограбиха измислени частни пенсионни фондове,където отиваха нашите пари вместо в НОИ.Сети се кога бе измислена тая гениална система и защо.
А понеже може и да си прав,имаме време за сравнение.Сега ще се задържа властта с насилие,ще бъркат в джобовете на работещите за да се закърпват дупките от обещанията и ще се правят оглушки.Бъркането в джоба разбира се ще е индиректно.Вдигането на данъка на МПС ще е началото,нови талони,нови номера/да се хванат и тея,дето няма да сменят талони/.Колата ми ще навъри 20г. догодина,може би ще трябва да минавам преглед на 6 месеца?Или пък ще ми вдигнат данъка достатъчно,че да купя друга...После цигарки,алкохол,горива...заем как е.С една дума дупе да ни е яко.
Няма да се учудя и ако ме накарат да си купя катализатор за примерно 1000лв,понеже липсата на моя може да се тълкува като промяна по конструкцията..

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”