Пасат Б3 - катализатора се разхлабва постоянно и дрънка
- Lifeguard
- Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
- Двигател: AHU_AKU
Пасат Б3 - катализатора се разхлабва постоянно и дрънка
Колеги периодично 3-те болта на катализатора се разхлабват или ако са затегнати явно поддава фланеца и пак се почва дрънкането,вибрирането и ръмженето от там.Затягам ги или ги сменям с нови оригинални с медни гайки,дето уж не се развиват и след някой друг месец пак се почва.Вече ми писна.Дайте акъл,ако някой се е справил с този проблем или да го режа и да слагам заместител със скоби?Катализатора е без питата вътре.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: Пасат Б3 - катализатора се разхлабва постоянно и дрънка
Заместител-тръба с заварка.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Re: Пасат Б3 - катализатора се разхлабва постоянно и дрънка
Странно е, че толкова бързо охлабват тези болтове и гайки, възможно е материала да не читав и да се разтягат резбите от високата температура и лин. разширения.
От личен опит не ти препоръчвам да сложиш тръба на мястото на катализатора(мен ме дразнеше звука). По-добре сложи малко парче тръба, като изрежеш само скобата и го завариш на нейното място, но остави катализатора или сложи резонатор. За да се направи хубаво е добре да се свали тръбата от изпуск. колектор, където има известен риск от скъсване на болт, защото вероятно никога не са били развивани.
От личен опит не ти препоръчвам да сложиш тръба на мястото на катализатора(мен ме дразнеше звука). По-добре сложи малко парче тръба, като изрежеш само скобата и го завариш на нейното място, но остави катализатора или сложи резонатор. За да се направи хубаво е добре да се свали тръбата от изпуск. колектор, където има известен риск от скъсване на болт, защото вероятно никога не са били развивани.