Присаждане на MFA на Голф4 / Бора
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- delian1978
- Автомобил: GOLF MK4 1.9 TDI R Line
- Двигател: ALH 1999
Re: Присаждане на MFA на Голф4 / Бора
По принцип стават,но като ги разпояваш от лентата може и да ги изгориш. А и за какво да се мъчиш като нови са 20ст броя.
- plamski3
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL
vankata__098 написа:Стaват ли тези диоди дето са на диодната лента дето се продава по магазините? Смисъл да се разпоят от лентата и да се запоят на таблото
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=131258
Прегледай тук.

- vankata__098
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: ALH 1999g.
момчета лоша работа. На часовника и на цифровия километраж са ето такива диоди
модел: КА 4040QBS-G

Ако някой знае от къде да се купят да казва!!!

vankata__098 написа:момчета лоша работа. На часовника и на цифровия километраж са ето такива диоди
Стават и от другите (стандартните) просто се насочват на вътре и с поялника се напасват. Аз съм с такива на мотометъра. На ВДО са отдоло нагоре насочени.
- vankata__098
- Двигател: ALH 1999g.
Да наистина става така и се вижда много добре 

- Vag_activator
- Автомобил:
- Двигател:
На някой случвало ли му се е при монтаж на борд комп. на кола без климатроник (със климатик),да срещне температурен датчик до прохода между купето и коша (под чистачките)?
И ако е там,каква роля изобщо играе???
Vw golf 4 ASV 110к.с 2001-ва (25 Years) - доста оглозгана версия.Монтаж на темпомат и на борд комп. беше упражнението!
Бях оставил дълъг кабел който да стигне до бронята,присъединих се към този темп. датчик,и температурата на таблото заработи (показа си 3 градуса).После скъсих кабела понеже беше много дълъг с около 1-1,5м и таблото показа -11 градуса а сега изобщо не е толкова студено навън!
Тези температурни датчици на какви омове са принципно?Не вярвам съпротивлението на кабела да играе чак такава роля!
И ако е там,каква роля изобщо играе???
Vw golf 4 ASV 110к.с 2001-ва (25 Years) - доста оглозгана версия.Монтаж на темпомат и на борд комп. беше упражнението!
Бях оставил дълъг кабел който да стигне до бронята,присъединих се към този темп. датчик,и температурата на таблото заработи (показа си 3 градуса).После скъсих кабела понеже беше много дълъг с около 1-1,5м и таблото показа -11 градуса а сега изобщо не е толкова студено навън!
Тези температурни датчици на какви омове са принципно?Не вярвам съпротивлението на кабела да играе чак такава роля!
- aradovanov
- Автомобил:
- Двигател:
На Г3 там е монтиран, датчика на климатика, който отговаря компресора да не се включва под определена температура.
Най-вероятно е там и при Г4. Не знам какви характеристики има обаче
Най-вероятно е там и при Г4. Не знам какви характеристики има обаче

- Vag_activator
- Автомобил:
- Двигател:
Датчика е със същият номер като този за външна температура!Възможно е да е това,поради факта че има климатик.
Няма подгрев на антифриза,има чип (но ме съмнява да е правено с датчик за външна температура и да е с оригинален номер на vw.Не че е невъзможно.)кабелите на датчика са увити с нормален изолирбанд,не с фабричният така че си мисля че е допълнително слаган за нещо.Днес ще монтирам отделен темп.датчик в бронята,да ми е мирна главата и да започне да показва вярни стоиности!
Няма подгрев на антифриза,има чип (но ме съмнява да е правено с датчик за външна температура и да е с оригинален номер на vw.Не че е невъзможно.)кабелите на датчика са увити с нормален изолирбанд,не с фабричният така че си мисля че е допълнително слаган за нещо.Днес ще монтирам отделен темп.датчик в бронята,да ми е мирна главата и да започне да показва вярни стоиности!
- ovanezov
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател: asv 2001
Vag_activator написа:Датчика е със същият номер като този за външна температура!Възможно е да е това,поради факта че има климатик.
Аз имам същият голф и при мен го има този датчик и кабелите до него с обикновен изолирбанд.Каква роля играе не мога да кажа

Момчета имам табло от бора и искам да го включа (без да го монтирам) , за да видя дали е наред. Малко помощ?
Мерси!
Мерси!
- wargod
- Двигател: 1600 AKL - 2000
колеги, къде в София може да ми сложат МФА като си намеря аз табло и лостче?
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
wargod написа:колеги, къде в София може да ми сложат МФА като си намеря аз табло и лостче?
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=13&t=254356&hilit=maximum+key
Няколко пъти съм ходил там и съм много доволен.
-
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател:
Има ли някои от Пловдив , които може да ми помогне за тази работа .Колата ми (голф 4 1997г. 1.8 бензин) фабрично няма борд.компютър и искам да си сложа , но не съм много много на ''ти'' с тези работи .... 

- ivo8181
- Автомобил: MK 4 GTI
- Двигател: 1.8 TURBO
Да използвам темата имам голф 4 1,8 турбо агу 99г бях с табло 919 и борд ком ми ко показваше на местото на чесовника и сега сложих с половин фис 920 от същият мотор самоче 2000г един приятел ми го обучи повечето работи тръгнаха, но неще да ми загасне лампата на айрбега и неми показва моментен и среден разход пише постоянно нула дали нещо трябва да се активира и другото което е че като карам и дам в момента с колко карам примерно 50км/ч по километраж а на борт показва примерно 25км/ч и като занула от ресет показва 50км/ч вече самата информация се предава бавно спрямо борда и километража ,благодаря все пак ако имате отговор 

-
- Автомобил: MK4
- Двигател: ASV+
Компютърът на колата ти е без кан шина и затова не отчита правилно информацията.
Един приятел пак с Голф 1.8Т '99г. имаше същия проблем като се опита да си сложи табло с фис. Накрая отиде и взе и компютъра на голфа, от който преди това беше купил таблото и всичко заспа.
п.п. другият голф също беше 1.8Т, но '01г.
Един приятел пак с Голф 1.8Т '99г. имаше същия проблем като се опита да си сложи табло с фис. Накрая отиде и взе и компютъра на голфа, от който преди това беше купил таблото и всичко заспа.
п.п. другият голф също беше 1.8Т, но '01г.