Passat B4 1.9 TDI 1995 проблеми с паленето
-
- Автомобил: Passat1.9TDI
- Двигател: 1Z 1995
Passat B4 1.9 TDI 1995 проблеми с паленето
Здравейте,имам Passat 1.9 TDI 1Z,1995 г.Колата започна трудно да пали.Свещите са сменени,смених и релето за подгрев,както и датчика на водата.Оказа се ,че не е от тях.При изолиране на клемите на датчика свещите се нагряват.Ако някой може да помогне с информация къде може да е проблема.Благодаря.
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Re: Проблеми с паленето на Passat 1.9 TDI 1995
Смени горивния филтър!
-
Проблема е в електричеството.Горивната система е ОК.Когато изключа термодатчика колата пали без грешка и при -15.А термодатчика е нов.Релето за свещите също е сменено.Датчика за оборотите работи но свещите не се включват ако не изключа буксата на термодатчика на водата.
- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat B4 1.9 TDI 1995 проблеми с паленето
При колко градуса не ти се пускат подгревни свещи? Нали знаеш,че те се пускат при под 5 градуса
-
- Автомобил:
- Двигател:
gungun написа:Проблема е в електричеството.Горивната система е ОК.Когато изключа термодатчика колата пали без грешка и при -15.А термодатчика е нов.Релето за свещите също е сменено.Датчика за оборотите работи но свещите не се включват ако не изключа буксата на термодатчика на водата.
Дори и да не се включват свещите при температури около 0 градуса трябва да пали от раз. За какъв електрически проблем говориш не знам, топла пали ли добре? При извадена букса на термодатчика освен, че се включва подгряването за максимално дълго време ти е почти двойна стартовата порция гориво! Така, че не може да ти е критерий за ел.проблем това. Центровката как е? За мен проблема е в помпата, но ако мотора няма компресия в нормите, регулировка на помпата няма да помогне.
-
Значи аз колата я карам в Норвегия вече втора година.Тук е около -15 -20 градуса.Миналата година нямаше проблем.Тази зима смених свещите и малкко след това започна да пали трудно.За мен мотора е ОК защото на този студ макар и трудно пак пали.А когато е топла пали от четвърт оборот.
Последна промяна от gungun на Вто 05 фев 2013 16:37, променено общо 1 път.
- danyyel1
- Автомобил:
- Двигател:
провери си зъбното колело на коляновия вал да не се разтропало като цяло центровката но обарни внимание на това личен опит със същите симптоми при мен това се оказа това им е слабо място както знаем успех...
-
Проблема е решен.Благодаря на Иво от "Ифедик"Варна.Центровка на ГНП беше необходима.
- Bojan
- Автомобил: VW Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI
Колега да те попитам какви пари е центровката ? защото и аз имам подобен проблем ! Смених всички филтри горивни маслени , масло , свещи - и пак не се оправя след като постой колата 4-5 часа без да се пали пали трудно , изпушва бяло и не си подържа оборотите 2-3 секунди от 1000 на 900 и после се нормализират , но след това като я изгася и запаля пали без никакъв проблем .. имам клапанче за горивото - първоначално помислих че ми пада горивото но уви НЕ ...
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
Bojan написа:Колега да те попитам какви пари е центровката ? защото и аз имам подобен проблем ! Смених всички филтри горивни маслени , масло , свещи - и пак не се оправя след като постой колата 4-5 часа без да се пали пали трудно , изпушва бяло и не си подържа оборотите 2-3 секунди от 1000 на 900 и после се нормализират , но след това като я изгася и запаля пали без никакъв проблем .. имам клапанче за горивото - първоначално помислих че ми пада горивото но уви НЕ ...
Ако са ти прозрачни маркучите има ли балони в тях. Спри я на наклон със задницата на колата нагоре. Ако запали лесно от въздух ще е.
С ваг провери датчика на антифриза какви стойности дава.
- pixell351
- Автомобил: Passat B5 - 1997
- Двигател: 1.9 TDI AFN
Bojan написа:Колега да те попитам какви пари е центровката ? защото и аз имам подобен проблем ! Смених всички филтри горивни маслени , масло , свещи - и пак не се оправя след като постой колата 4-5 часа без да се пали пали трудно , изпушва бяло и не си подържа оборотите 2-3 секунди от 1000 на 900 и после се нормализират , но след това като я изгася и запаля пали без никакъв проблем .. имам клапанче за горивото - първоначално помислих че ми пада горивото но уви НЕ ...
До скоро се борих с тоя проблем при моя B5 AFN. Проблемите излязоха два. Две дюзи връщаха компресия и семерина на помпата, която като изтине пуска въздух въпреки че няма теч. Дюзите минаха само с чистене, но при помпата смяна на семерина и всичките уплатнения. Симптомите бяха сходни. Паля я сутрин - мени оборотите та по някой път даже изгасваше(после палеше само с обезвъздушаване, като развия отгоре тръбите на дюзите). Като загрее няма проблеми. в движение също, нито прекъсване, нито нищо. Не искам да те плаша с помпата - може да мине само с центровка. Не съм майстор или нещо такова просто ми се струва сходен проблема. Все пак нали за това е

- Bojan
bobitur написа: Ако са ти прозрачни маркучите има ли балони в тях. Спри я на наклон със задницата на колата нагоре. Ако запали лесно от въздух ще е.
С ваг провери датчика на антифриза какви стойности дава.
Не са ми прозрачни маркучите как по друг начин мога да проверя ? Пробвал съм да я спирам на наклон не става . Не съм пробвал с ваг но и аз до колкото четох като се провери с ваг и там ако има предварение или нещо се прави центровка и би трябвало да стане ... така че смятам и аз да отида при Ифедик и да ми направят 1 центровка защотото и аз ги питах тях и ми казаха че ще ми трябва центровка , и за това питам колко парички е г/д да знам колко да отделя :)
pixell351 написа: До скоро се борих с тоя проблем при моя B5 AFN. Проблемите излязоха два. Две дюзи връщаха компресия и семерина на помпата, която като изтине пуска въздух въпреки че няма теч. Дюзите минаха само с чистене, но при помпата смяна на семерина и всичките уплатнения. Симптомите бяха сходни. Паля я сутрин - мени оборотите та по някой път даже изгасваше(после палеше само с обезвъздушаване, като развия отгоре тръбите на дюзите). Като загрее няма проблеми. в движение също, нито прекъсване, нито нищо. Не искам да те плаша с помпата - може да мине само с центровка. Не съм майстор или нещо такова просто ми се струва сходен проблема. Все пак нали за това е
м дам смятам и аз да пробвам да ги почистя след центровката няма да е излишно :) смятам и турбинката да изчистя и там всички тези елементи защото ми се струва че не върви точно като хората , защото баща ми има същия пасат въщия мотор и сякъш неговия се сецка повече , повече върви :Д
- pixell351
- Автомобил: Passat B5 - 1997
- Двигател: 1.9 TDI AFN
В София центровката е 50 лв.
- Bojan
pixell351 написа:В София центровката е 50 лв.
мхм не смятам , че тука в варна ще е по скъпа :) мерси за инфото :) Като го оправя и аз ще пиша от какво се оказало :)
-
- Автомобил: mazda 323 f 2003g.
- Двигател:
Свържи се с ifidik - Иво, ще ти реши проблема.
Върни се в “Дизелови агрегати”