Здравей народе,направо минавам към въпросите.
Наскоро реших,че вече е време да си сменя фабричната музика.Понеже нищо не разбирам по темата,седнах и почнах да чета
разни ревюта.До сега съм си купил този head unit http://mobile.jvc.com/product.jsp?modelId=MODL029193&pathId=139&page=2 и тези елипси http://www.jbl.com/estore/jbl/us/products/GTO938/GTO938_JBL_US#pdp-specs.Този месец мисля да си купя усилвател само че тук ще ми нужна вашата помощ.Доколкото разбрах плеъра ми дава мощност 4х20 RMS,едната елипса е 100 RMSа,това означава ли че трябва да си търся усилвател с 2х80 RMS или трябва да потърся нещо по-мощно?Не знам и на каква марка да се спра.Давайте съвети колеги.
ПП:Колата ми е седан,бюджета около 100 паунда.
ПП2:Ако може да посочите нещо от ebay.co.uk
ПП3:За по-нататък мисля да сменя предната линия,deadening... и ще видим
ПП4:май много дълго стана за което се извинявам.

Избор на усилвател и консултация за ъпгрейд
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Re: Избор на усилвател и консултация за ъпгрейд
Плеаъра ти има само един изход за усилвател и той е за задни. Съответно сигнал за усилвател може да се изкара за задни или субуфер, в твоя случай ще е за задни. Трябва ти двуканален усилвател който работи на 2 ома защото елипсите ти са 2 ома. Тоя май им е идеален:
http://www.ebay.co.uk/itm/JBL-GTO-752-MONO-2-CHANNEL-CAR-POWER-AMPLIFIER-GTO752-SAME-DAY-DISPATCH-/160688421448?pt=UK_In_Car_Technology&hash=item2569c6ba48
За предни колони бих ти дал съвет ако кажеш каква е колата
http://www.ebay.co.uk/itm/JBL-GTO-752-MONO-2-CHANNEL-CAR-POWER-AMPLIFIER-GTO752-SAME-DAY-DISPATCH-/160688421448?pt=UK_In_Car_Technology&hash=item2569c6ba48
За предни колони бих ти дал съвет ако кажеш каква е колата

Благодаря колега за съветите.Бях се загледал към ЖБЛ и кенууд.
Колата е меро W210.Предните колони май бяха 6,5 инча(може и 5 да са,трябва да проверя).Имам и още един въпрос,кабелите ми се виждат много тънки искам да ги сменя с по-дебели,каква марка трябва да гледам?
Колата е меро W210.Предните колони май бяха 6,5 инча(може и 5 да са,трябва да проверя).Имам и още един въпрос,кабелите ми се виждат много тънки искам да ги сменя с по-дебели,каква марка трябва да гледам?
- Firesoul
- Автомобил: Passat B3
- Двигател: ABS
Здравей колега. Мисля че мога да ти помогна за елипси 100рмс ще ти свърши работа усилвал на Thunder например това http://prodavalnik.com/avtousilvatel-1000w-samo-79lv-i29191143 . Или Pioneer GM-3300 тези ще са достатъчни за елипсите дори мисля че ще са им в много ватовете :) Поздрави
- radi_nrj
Сори обаче с Меро ме изгуби, точно такава Е класа не съм отварял и нямам мнение по въпроса.
И така след седмица търсене се спрях на http://www.ebay.co.uk/itm/JBL-GTO-752-MONO-2-CHANNEL-CAR-POWER-AMPLIFIER-GTO752-SAME-DAY-DISPATCH-/160688421448?pt=UK_In_Car_Technology&hash=item2569c6ba48.Днес пристигна усилвателя,много съм хепи.Тук е времето да благодаря на колегата radi-nrj.Ще видим всичко като го свържем как свири,обещавам снимки(след 10-на дена).
Здравей народе.Започнах с инсталацията,засега успях да свържа плеъра и колоните ама остана усилвателя.Някой може ли да ми обясни как се свързва усилвателя и как да му направя мост?Имам си кабели и бушон.
Айде казвайте как става магията,че вече трети ден го возя тоя усилвател на задната седалка
.Вечерта немоем да спим
Благодарим за вниманието.
Айде казвайте как става магията,че вече трети ден го возя тоя усилвател на задната седалка

Благодарим за вниманието.
- radi_nrj
Ако нямаш никави познания в областта по-добре отиди в сервиз да ти го монтират защото една грешка при монтажа може да си запалиш колата.
Ходих колега,ходих при трима главочи.Първия ми обяви цена близка до цената на плеъра,най-любезно му отказах.Втория рече защо идваш в 2 след обед,ти знаеш ли колко време ще ми отнеме,рекох не желая тогава да ви притеснявам в работното ви време и тръгнах.Третия ахмак речи че си е счупил зегето и сега не можел да съм дошъл следващата седмица.От там кат запалих гуми,аре пред блока изкарах старото плеърче турих новото.След това колоните на следващия ден малко играчка докато напасна колоните ама те станаха.Сега е ред на усилвателя,помагайте колеги казвайте как става номера,че ми писна с парите си да се излагам. 

Мост за какво ти е? Нали двете елипси ще вързваш на него? Или аз грешно съм разбрал? Мост е ако вместо стерео го ползваш за уфър (примерно).
'Начи, за усилвателя ти трябва ток - (+) от акумулатора (през предпазител) и минус от където ти е удобно.
После, вероятно имаш на усилвателя "remote" - там трябва да се свърже с подходящия пин на "радиото":
A5 трябва да е (но се консултирай с указанието на плейъра си - там пише кой пин управлява антена или усилвател

Тъй, после ти трябват две двойки кабели от плейъра към входа на усилвателя.
И още две двойки - от усилвателя към елипсите (предполагам на кората?).
Предлагам ти първо да прецениш кое къде ще бъде поставено и от къде ще пускаш жиците и после да пристъпиш към действие.
'Начи, за усилвателя ти трябва ток - (+) от акумулатора (през предпазител) и минус от където ти е удобно.
После, вероятно имаш на усилвателя "remote" - там трябва да се свърже с подходящия пин на "радиото":
A5 трябва да е (но се консултирай с указанието на плейъра си - там пише кой пин управлява антена или усилвател

Тъй, после ти трябват две двойки кабели от плейъра към входа на усилвателя.
И още две двойки - от усилвателя към елипсите (предполагам на кората?).
Предлагам ти първо да прецениш кое къде ще бъде поставено и от къде ще пускаш жиците и после да пристъпиш към действие.
Колега аз като не знаещ да попитам- минус който трябва да взема от някъде-искаш да кажеш маса от купето(правилно ли съм разбрал?).И още един въпрос тука в една книжка прочетох че този минусов кабел на усилвателя не трябва да е по-дълъг от 3 feet(демек 91 санта),това верно ли е?.Сега проверих в книжката на плеъра кабела за remote е А5 blue/white.
Маса от купето, да.
При мен, под мокета си имаше един болт с гайка и разни неща в задната част на колата си ползваха маса от там.
При мен, под мокета си имаше един болт с гайка и разни неща в задната част на колата си ползваха маса от там.
Хепи енд,успях най-накрая.Свързах всичко и свири страхотно,само малко зор видях докато скрия кабелите.Искам да благодаря на колегите ради-нрж и ифчо,без вашите съвети нямаше да успея. 

- radi_nrj
Не, че много ти помогнах със свързването на стъпалото ама наистина едно недоглеждане там може да има фатални последици. Затова силно препоръчвам пускането на силови кабели за крайно стъпало да се прави от човек, който знае какво прави или под надзора на такъв.
Последна промяна от radi_nrj на Нед 01 дек 2013 15:12, променено общо 1 път.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”