Размери на разпределителен вал AVF 131ps

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
milengs
Автомобил:
Двигател:

Размери на разпределителен вал AVF 131ps

Мнениеот milengs » Съб 16 ное 2013 11:13

Здравейте предстои ми смяна на О пръстените и регулиране на дюзите.И мисля,че щте бъде полезно
за всички ако някой колега има на разположение нов разпределителен вал и да замери отделните гърбици колко мм са.И при евентуалното отваряне да може лесно да се прецени степента на износване.И един въпрос за знаещите:-) има ли го проблема и с гърбиците и на дюзите? :beer

PLC
Автомобил:
Двигател:

Re: Размери на разпределителен вал AVF 131ps

Мнениеот PLC » Съб 16 ное 2013 15:18

Колега не мога да ти помогна за вала, но ще е полезно да кажеш кое те кара да извършваш подмяната на пръстените и дали впоследствие си постигнал резултат. Съвет от мен, да смениш целият комплект за дюзите.

Потребителски аватар
milengs
Автомобил:
Двигател:

Re: Размери на разпределителен вал AVF 131ps

Мнениеот milengs » Съб 16 ное 2013 21:54

Ами причината за смяната е че от известно време и не всеки път се появиха
едни разклащания на мотора.И по съвети в този и приятелски форуми е желателно да се направи и регулировка на дюзите след 150к км.Неприятното е че се натъкнах на доста износени разпределетелни валове (chocolate cam) може би от първите бройки.Проблема е че ако е много износен се вижда, но колко е допустимото за нормалната работа на двигателя.Проблем във вала в
Vagcom се вижда като отклонение в стойностите на дюзите и може да се похарчат грешни пари без да има нужда.Хайде колеги помогнете.Затова сме във форума а не да пълним гушите на "многознаещите" в великите сервизи.Поздрави Vag маниаци.

Върни се в “Дизелови агрегати”