Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
valter1968
Автомобил:
Двигател:

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот valter1968 » Съб 16 ное 2013 20:09

Колеги има ли някой карал миналата зима с гуми CONTINENTAL TS 850 в снегове и заледени участъци да напише две думи-как се държат.По точно ме интересува как стъпва и върви гумата върху сняг и по баирите.Днес ги разглеждах като шарка ламели и грайфер.Имах възможност да огледам и съпоставя на око и пипане 5-6 различни вида от най препоръчителните зимни гуми като въпросния Континентал,Мишлен Алпин4 , Нокиан ВР-Д3,Дънлоп СП уинтър спорт-3Д и 4Д, Гудияр ултра грип8,Вредщайн сноу трак-3.Горе долу като цена са сходни плюс-минус 10-12лева.Спрях се на 3модела ,другите отпаднаха.Останаха да избирам измежду Континентал - Мишлен и Нокиан.Кои да бъдат това е дилемата.Ще се карат по сняг в полите на Витоша.Моля дайте мнения и отзиви.

Потребителски аватар
DrEbNiA
Автомобил: VW Passat B3 VW Passat B5
Двигател: 1992 ABS 2000 AVG

Мнениеот DrEbNiA » Съб 16 ное 2013 20:17

myrshavija написа:DrEbNiA, 4х4 системите НЕ СА против подансяне!

Аз не казвам, че е. В никакъв случай не го бъркам с ESP-то. Просто при всички случаи е по - добре когато теглят и 4-те, а не само 2-те колела. Не е изключено да те върнат обратно в пътя при поднасяне. Това исках да кажа. :beer

powerade
Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
Двигател: AHF 2000

Мнениеот powerade » Нед 17 ное 2013 12:50

valter1968 написа:Колеги има ли някой карал миналата зима с гуми CONTINENTAL TS 850 в снегове и заледени участъци да напише две думи-как се държат.По точно ме интересува как стъпва и върви гумата върху сняг и по баирите.Днес ги разглеждах като шарка ламели и грайфер.Имах възможност да огледам и съпоставя на око и пипане 5-6 различни вида от най препоръчителните зимни гуми като въпросния Континентал,Мишлен Алпин4 , Нокиан ВР-Д3,Дънлоп СП уинтър спорт-3Д и 4Д, Гудияр ултра грип8,Вредщайн сноу трак-3.Горе долу като цена са сходни плюс-минус 10-12лева.Спрях се на 3модела ,другите отпаднаха.Останаха да избирам измежду Континентал - Мишлен и Нокиан.Кои да бъдат това е дилемата.Ще се карат по сняг в полите на Витоша.Моля дайте мнения и отзиви.

Колега ако ти трябва гумата да е "копачка" има много други модели, които ще ти свършат доста по-добра работа от тези. Имай предвид че това са балансирани зимни гуми. Търси нещо с агресивен и дълбок грайфер и с широки канали. А ако държиш на гумата да пише нещо реномирано, веднага ти давам 2 предложения, които се сещам в момента - Pirelli Winter Carving и Semperit Ice Grip.

Иначе като минаваш през Бояна можеш да идеш да видиш улица Герганица какъв е баир - еми зимата в снега, разровен само от минаващи коли, я изкачвах с моя Сеат Кордоба и едни брутални руски гуми - Кама Ирбис :D
https://www.google.bg/search?q=%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B0+irbis&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=y56IUvW9HpHHswaAtYCQCw&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1366&bih=666#facrc=_&imgdii=_&imgrc=F4YLysL-WSiGmM%3A%3B7pnHrd9QXvapkM%3Bhttp%253A%252F%252Fprofshina.com.ua%252Fitshop%252Fuserfiles%252Fimage%252Fi%252F175_70_R13_82T_Kama_KAMA-505_IRBIS_ship__1_s.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fprofshina.com.ua%252Fmodels%252FKama%252FKAMA-505_IRBIS%252F%3B200%3B200
Успех по планините :)

valter1968
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valter1968 » Нед 17 ное 2013 14:45

Колега мерси за мнението ,не съм за "маркови" надписи искам нещо което ще ми върши добра работа.И аз живея в условия подобни на твоите баир не изчистен и утъпкан сняг и определено ми трябват гуми копачки.До сега бях с континентал 810 но определено не съм доволен.Въпросните гуми за които си писал не ги намирам никъде.Търсих всевъзможни марки и модели Ice Grip но не виждам нищо предлагащо се на нашия пазар.Някой ако има идея и знае да се предлагат гуми основно за сняг да пише.Ще съм благодарен.

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Нед 17 ное 2013 15:46

Колега, разгледай руските класации за зимни гуми.

Руснаците делят зимните гуми на два класа:
1.Шиповани гуми
2.Нешиповани гуми
- Зимни нешиповани / сцепные свойства на сняг и лед, ориентирани на суровата зима /
- Зимни средноевропейски нешиповани / устойчивост на асфалт, лек сняг, заскрежаване, дъжд, лапавица/

Четох интерестна мисъл, която много ми допадна и показва истината при тестоването на зимни гуми от списание За рульом:
...*При нашата система на оценяване, когато целта е сцеплението с пътя е при лед и сняг, гумите, предназначени за Централна Европа нямат никакви шансове за победа. Затова класацията на ADAC започва от там, където ние свършваме*....

И както казва един колега *Руснаците наричат път мястото, където смятат да минат*

Виж тук:
http://test.colesa.ru/

valter1968
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valter1968 » Нед 17 ное 2013 17:20

Да колега точно такива гуми от нешипованите търся.

Bill
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bill » Нед 17 ное 2013 18:29

Continental TS850 изпробвани в провинцията на сняг и киша миналата година - за мен се справят доста добре. Освен това изпробвани и по утъпкан сняг при изтегляне на друга кола на буксир(на закъсал приятел), без да и работи двигателя . Теглене около 10 километра и накрая изтегляне по умерен баир - без проблеми и без буксуване.
Хубавото на новите зимни гуми е че са НОВИ. Справят се доста добре през първата, втората, че и през третата зима, но след това просто не са като в началото. И все пак някои марки и модели се справят по-добре. По-качествените гуми запазват свойствата си по-дълъг период от време. Износват се по-малко, държат се добре както на сняг, така и на мокър път. За заледените участъци си трябва внимание и по-разумни скорости.
Марките са много и всеки си има предпочитания. Човек сам трябва да изпробва нещо, за да може да го оцени за своите нужди и по своите критерии.
Много безаварийни километри на всички, както през зимата, така и през лятото. И все пак през зимата шофирайте по-разумно!

misho_GTI
Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
Двигател: PB 112 + 1P 98

Мнениеот misho_GTI » Сря 20 ное 2013 11:41

Hankook добри ли са нови ще взимам но незнам какви друга оферта са ми дайтон или матадор

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 20 ное 2013 11:52

коречимише
Не разбирам защо очакваш някой да му пука дали питаш нещо, след като на теб не ти пука дали това, което си написал се чете лесно или не.

insert11, ти някога имал ли си възможност да сравниш Матадор с истински гуми, че да ги препоръчваш?

Последна промяна от myrshavija на Сря 20 ное 2013 13:33, променено общо 1 път.

insert11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот insert11 » Сря 20 ное 2013 12:38

misho_GTI написа:Hankook добри ли са нови ще взимам но незнам какви друга оферта са ми дайтон или матадор

Аз ти препоръчвам матадор.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Сря 20 ное 2013 12:44

kiril_bulgaria написа:...
Четох интерестна мисъл, която много ми допадна и показва истината при тестоването на зимни гуми от списание За рульом:
...*При нашата система на оценяване, когато целта е сцеплението с пътя е при лед и сняг, гумите, предназначени за Централна Европа нямат никакви шансове за победа. Затова класацията на ADAC започва от там, където ние свършваме*....

И както казва един колега *Руснаците наричат път мястото, където смятат да минат*..

:bowdown изкефи ме :biggrin аз като гледам времето ,тая година ще има зима...догодина :icon_lol още не съм си купил гуметата (зимните) :redface напоследък излязоха едни допълнителни "ангажименти" и..не остава време за зимни :redface но опре ли яйцето -пръв ще съм в гумаджийницата :stumm

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 20 ное 2013 12:52

Аз ги смених и се радвам че не избързах да си купя нови зимни гуми, а сложих старите уж за последно, така като гледам летните можеше да откарат до коледа.
В този час, термометъра показва 19 градуса на сянка ... :mhihi

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 20 ное 2013 18:17

Къде таа жега бре деа, тука измреяме от студ, мъгла и не минава 8-10 градуса а му го таковам у времето!?

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Сря 20 ное 2013 18:22

Сутринта половин час не мога да си намеря автомобила!Мъглаааа!Реших се и сложих зимните джанти с гуми!Да няма после като в София,снегът пак ни изненада!

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Сря 20 ное 2013 18:49

samo_pechka написа:[ аз като гледам времето ,тая година ще има зима...догодина :icon_lol

северняка идва при нас/сви Б-я./ вторник с валежи от дъжд,които ще преминат в сняг още в четвъртък.Заради вятъра температурите ще са около нулата,декември започва с отрицателни темп.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”