Месечният доход - отражение на автомобила, който караме...
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Re: Месечният доход - отражение на автомобила, който караме.
Колеги минавайте на японски автомобили, на 15 годишен такъв подръжката му е по-евтина от 25 годишен Голф 2, да не съм чул някой да ме репликира че японките били със скъпа подръжка 

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Цифрите, които съм написал за голф 2 и 4 са съвсем реални - гориво (двойката въртеше 8000км на газ, 4ката 15000 на нафта), такси (включително годишна винетка и каско....не искам някой ден да пиша в оная тема за откраднатите Г4 с отверка и лаптоп), смяна на консумативи и ремонти. Това е - просто като се развали, разтропа нещо или не работи като хората отивам в сервиза и го правя. Като гумите или акумулатора не стават, отивам в магазина и купувам други. Никой не може да ме убеди, че може на стара кола 2-3 години да наливаш масло и бензин, нищо друго да не пипнеш и колата ти да е в добро техническо състояние.
А дизелова фабия около 100 коня струва 28-30000лв, не 20 (http://www.skoda-аuto.bg/pricesandfinancing/Documents/price%20lists%2013112013/Fabia_13112013.pdf). За 5 години без лихвите (нямам идея какви са) това е 466лв на месец+150лв за гориво (15000км при среден разход 5) и 150лв за такси. Ако след 5 години струва 10000лв, изваждаме към 160лв на месец и се получава към 600лв на месец. Ясно ми е, че такава кола не може да се сравнява с моргата от аватара ми, ама и сумата не е такава :)
Като цяло сравнението с колата на комшията е безсмислено - всеки има различни доходи и разходи, всеки цени различни неща в колата. Безплатен обяд няма - всяко нещо, свързано с комфорт струва пари и винаги си на минус.
А дизелова фабия около 100 коня струва 28-30000лв, не 20 (http://www.skoda-аuto.bg/pricesandfinancing/Documents/price%20lists%2013112013/Fabia_13112013.pdf). За 5 години без лихвите (нямам идея какви са) това е 466лв на месец+150лв за гориво (15000км при среден разход 5) и 150лв за такси. Ако след 5 години струва 10000лв, изваждаме към 160лв на месец и се получава към 600лв на месец. Ясно ми е, че такава кола не може да се сравнява с моргата от аватара ми, ама и сумата не е такава :)
Като цяло сравнението с колата на комшията е безсмислено - всеки има различни доходи и разходи, всеки цени различни неща в колата. Безплатен обяд няма - всяко нещо, свързано с комфорт струва пари и винаги си на минус.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Е,е,то така сметнато на кво прилича.Не е редно мисля да се смята горивото,всеки кара различно.
А може и да се приложи съвсем друга логика.
Пасата ми примерно се е обезценил за 8,5 години с 3 бона,на месец идва под 30лв.
За този период карайки на газ съм икономисал от гориво точно колкото ми струваше колата.
Поддръжката и консумативите са ми един вид наем,или пък икономия от таксита.
Един вид съм я избил.Като я дам на скраб ще реализирам чиста печалба от колата
Пасата ми примерно се е обезценил за 8,5 години с 3 бона,на месец идва под 30лв.
За този период карайки на газ съм икономисал от гориво точно колкото ми струваше колата.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Тук може да се направи някакво сравнение. Дачич е дадена като база, но има много по-добри възможности.
Стара кола с повече екстри или нова, но базов модел?
Колко по-скъпа може да е кола втора употреба от Нова кола?
http://novailistara.com/index.php
- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
Колегата горе много правилно каза, комфорта струва пари. Иначе мога да ви кажа случай в който не се губят пари от кола. Мой приятел си купи от частна обява Опел Астра Ф (преди полицейските не съм сиг дали е Ф) 1.6 98-ма година с газ з 700 лева, кара колата точно 1 година БЕЗ ДА И СМЕНИ МАСЛОТО, беше решил че за тия пари няма нужда да налива други, колата се караше нормално на разпад, само газ и каране, успя да устиска 1 година и блокира на околовръстното, свали газовата и я продаде за 150 лева, свали алтерантора, стартера и компютъра (имаше купувач за тях) и ги продаде за 100 лева 3-те, после продаде на вторични колата за 450 лева и общо взето кара 1 година без да загуби и лев от колата, сипваше си газ тя гореше към 10-12 защото беше вече в лошо състояние а и газовата беше обикновенна. После купи един сивик по същата схема, но за 500 лева, каза ми че сивика се предал по-бързо за 3 месеца, но пък го дал на 2рични за 400 лева и продал 150 газовата, от година и нещо кара едно пежо 309 дизел и казва че това няма умиране, купено за 400 лева от някакъв негов комшия 

- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Скрий го този линк,че направо е смешно!Винаги бих предпочел автомобил втора употреба за 20000лв,отколкото някаква "нова" Дачия!
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Iezekil написа:Е,е,то така сметнато на кво прилича.Не е редно мисля да се смята горивото,всеки кара различно.
Колега, няма как да избиеш нещо от колата. Пари от кола се печелят като работиш с нея и ти носи заплата/приходи. Иначе само даваш - на бензинджията, на застрахователя, на майстора. Аз просто написах на мен колко ми излиза - все ми е тая за какво точно отиват парите, след като отиват за транспорт. С газовата даваш по малко, но няма нищо безплатно в цялата схема.
А за нова или стара - сравнявате ябълки и круши. Съвсем различни класове коли, съвсем различно оборудване. Сигурно има нови модели на нокия слушалка дето струват колкото 5 годишен Iphone, ама като искаш смартфон, а не слушалка си взимаш второто...
- Ronin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Само да вметна че за 4 години ,за новата кола съм дал малко над 8000 лв. само за данъци и застраховки,отделно на всеки 15000 км. между 280-500 лв. Горивото отделно.Това във връзка с мнението на колегата с новото шевролет авео че новото било евтино
Sent from my PAP4040_DUO using Tapatalk
Sent from my PAP4040_DUO using Tapatalk
-
- Автомобил:
- Двигател:
kiril_bulgaria написа:Тук може да се направи някакво сравнение. Дачич е дадена като база, но има много по-добри възможности.
Сайтът би трябвало да се казва "Колко смешна реклама на Дачия може да се направи?".
Примерните разходи за автомобила на старо в този сайт са преувеличени МНОГО, а това, че даваш този сайт за пример, показва много добре какво се случва между ушите ти.
- forski
- Двигател:
- Контакти:
Ако не слагаме горивото в сметката, тази изминала година моята кола ми е струвала по-около 50лв. на месец, казвайте коя е тази нова кола с такива или по-малки масрафи да ходя утре да я купувам? 

- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Темата отново се изражда в ново срещу старо.
Факт първи-80% от автопарка е на възраст 20+....в тоя ред на мисли-да отражение е на дохода целокупно на народа.
Факт втори-в тия 80% има може би едни 15%,които не биха сменили колата по сантиментални съображения,или не биха се разделили с нея,за да съм по-точен.
Факт трети-всеки би карал нова кола,ако може да си го позволи със всичките и скъпи ремонти.Старата може да краси двора,гаража и да се изкарва ей така за някой колометър,както го правят в доста държави.
Вече друг е въпроса,колко голяма ще е тя(новата кола) и какъв ще и е комфорта.
За тия талиги на по 14-15 години ...повече от 1500 си е грях

Факт първи-80% от автопарка е на възраст 20+....в тоя ред на мисли-да отражение е на дохода целокупно на народа.
Факт втори-в тия 80% има може би едни 15%,които не биха сменили колата по сантиментални съображения,или не биха се разделили с нея,за да съм по-точен.
Факт трети-всеки би карал нова кола,ако може да си го позволи със всичките и скъпи ремонти.Старата може да краси двора,гаража и да се изкарва ей така за някой колометър,както го правят в доста държави.
Вече друг е въпроса,колко голяма ще е тя(новата кола) и какъв ще и е комфорта.
За тия талиги на по 14-15 години ...повече от 1500 си е грях
-
- Автомобил:
- Двигател:
Само хора, които управляват или са управлявали нов автомобил, знаят за какво става дума.
Стига да имам излишни пари, никога няма да откажа на една нова Лада Приора, пък Вие колкото искайте се смейте. Знам за какво говоря.
Старият автомобил е наливане на пари в продънена кошница, и пак кошница си остава.
Изгодна сделка е автомобил, до 3г, върнат по лизинг или невъзможност за плащане.
Темата е "Месечният доход - отражение на автомобила, който караме..." А дали е така? Дали си правим сметката добре?
Съседа преди 5г беше на кантар - VW Голф за 8000лв или нов автомобил на лизинг? Избра Рено Клио, на лизинг. Сега реното е на над 100.000км, изглежда ново, през този период е сменял само консумативи, ангр. ремък комплект с ролки и помпа, предни феродови накладки, гуми. И има автомобил, който е безпроблемен. И ме благославя, че съм го отказал от стара кола.
Но всеки си знае положението, всеки да си прави сметките. И както казва колегата Николов, повече от 1500-2000лв за кола на 15г, си е грях.
Стига да имам излишни пари, никога няма да откажа на една нова Лада Приора, пък Вие колкото искайте се смейте. Знам за какво говоря.
Старият автомобил е наливане на пари в продънена кошница, и пак кошница си остава.
Изгодна сделка е автомобил, до 3г, върнат по лизинг или невъзможност за плащане.
Темата е "Месечният доход - отражение на автомобила, който караме..." А дали е така? Дали си правим сметката добре?
Съседа преди 5г беше на кантар - VW Голф за 8000лв или нов автомобил на лизинг? Избра Рено Клио, на лизинг. Сега реното е на над 100.000км, изглежда ново, през този период е сменял само консумативи, ангр. ремък комплект с ролки и помпа, предни феродови накладки, гуми. И има автомобил, който е безпроблемен. И ме благославя, че съм го отказал от стара кола.
Но всеки си знае положението, всеки да си прави сметките. И както казва колегата Николов, повече от 1500-2000лв за кола на 15г, си е грях.
- forski
- Двигател:
- Контакти:
Ами той всеки сам си решава дали да налива пари в старата си кола или не, за справка отваряш раздела " Моят VW"
От почти две години карам сегашната си кола и парите които съм дал за ремонти са 150лв. и 400лв. за четири нови гуми, не съм купувал джанти, спойлери, китайски фарове, шарени стопове, спортни филтри и т.н.
80% от така нареченото наливане на пари в стара кошница няма нищо общо с належащи ремонти или отстраняване на повреди
От почти две години карам сегашната си кола и парите които съм дал за ремонти са 150лв. и 400лв. за четири нови гуми, не съм купувал джанти, спойлери, китайски фарове, шарени стопове, спортни филтри и т.н.
80% от така нареченото наливане на пари в стара кошница няма нищо общо с належащи ремонти или отстраняване на повреди

- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Друга интересна тенденция - караш 15-17+ год. дарак, гледам подобен случай - колата не е обслужена с качествени ремъци и ролки, нищо по маслата не е пипано освен приста ойл.../от скъпото..
/ обаче, колата се кара за пране на салон - 80лв, слага се музика за 500-600лв..Очен лекар - 110лв... Другото не знам но според мен хората не си правят грам сметка. Галоши на 8год- ласса...
Колата е БМВ - 7...

Колата е БМВ - 7...
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Еййй тая Лада изкара дизайн като на рено от миналия век.А тая навигация все едно аз съм я слагал там
Сега сериозно.Ако някой ден случайно забогатея(а дано,ама...)или ще си купя нещо качествено или нищо(ще продължавам да си карам стари коли).Такива Дачии,Лади и тем подобни пластмасарии,а мерси.

Сега сериозно.Ако някой ден случайно забогатея(а дано,ама...)или ще си купя нещо качествено или нищо(ще продължавам да си карам стари коли).Такива Дачии,Лади и тем подобни пластмасарии,а мерси.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”