Моя МК2 GTI Bright Blue Metallic

Теми свързани с промени по външния вид и интериора на автомобила
Потребителски аватар
iliankocov
Автомобил: Golf 2 Edition One
Двигател: PF 1990 NZ 1991 KR 1991 BMP 2007

Re: Моя МК2 9А --> TDI REFRESH Edition BLUE

Мнениеот iliankocov » Сря 13 ное 2013 1:29

Ето го първия.

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Сря 13 ное 2013 1:34

Всеки уважаващ себе си голфаджия трябва да има и нужното облекло за колата си.Решетки ,фарове ,джанти ,стопове, фарове това се сменя все едно си обличаме якето.Според настроението на собственика е и как ще изглежда колата му.Коѝто има предпочитания и идеи нека си ги прилага на неговата кола.Относно свалянето на боята според мен недеѝ защото незнаеш на какво ще се натъкнеш под нея.Имаш равна основа която може да си използваш.А след време си намери оригинални брони за да не те дразни различната структура на боята.Разлика има и на пипане и при всяко миене и докосване ще я усещаш.Успех.

Потребителски аватар
Dare_16V_9A
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: AFN1996 1991

Мнениеот Dare_16V_9A » Сря 13 ное 2013 1:44

iliankocov написа:
Dare_16V_9A написа:Колеги освен силовия тунинг който я чака колата съм се замислил да променя и вънщния вид на колата говоря за напълно стоков вид като на едн EDITION BLUE

С риск да ме наплюят някои колеги, да изкажа и аз мнение. Ако мислиш да се придържаш към напълно стоков вид, за да заприлича максималко на Edition Blue, мисля, че ще е добре да разкараш тая решетка без емблема и да си намериш такава, която е оригинално с червен кант и черна емблема.

Колега точно такава решетка и фарове ще се търсят без решетка ли да карам и без фарове а и намирането и не е лесна работа!
А относно до решетката без емблема просто на нея експериментирах структурата да видя какво ще се получи!

Потребителски аватар
iliankocov
Автомобил: Golf 2 Edition One
Двигател: PF 1990 NZ 1991 KR 1991 BMP 2007

Мнениеот iliankocov » Сря 13 ное 2013 1:52

Dare_16V_9A написа:...

Колега, да не си помислиш, че се заяждам. Ни най - малко. Евала за това, което искаш да направиш, защото такива автомобили не се срещат никак често. По въпроса за решетката - във "vw автомобили на части" има няколко KR-a които се продават и мисля, че 1-2 бяха точно с такава решетка. Поздрави!

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Сря 13 ное 2013 1:58

А аз си мисля че ако гониш тази визия то цвят на купе ,то салон,надписи на лаѝсни, доста пропуски имаш но не е невъзможно при добро желание да си ги набавиш.Дори оригинално на модела коѝто споменавате решетката е без канта.

http://www.edition-blue.de/mythos/mythos.html

Потребителски аватар
Dare_16V_9A

Мнениеот Dare_16V_9A » Сря 13 ное 2013 2:11

sashobas написа:А аз си мисля че ако гониш тази визия то цвят на купе ,то салон,надписи на лаѝсни, доста пропуски имаш но не е невъзможно при добро желание да си ги набавиш.Дори оригинално на модела коѝто споменавате решетката е без канта.

http://www.edition-blue.de/mythos/mythos.html

Значи аз съм в грешка!Попринцип съм се замислял и за промяна на цвета но засега искам да придобия този вид Изображение
пък за напред знае ли човек живи и здрави :)

Потребителски аватар
Dare_16V_9A

Re: Моя МК2 9А --> TDI REFRESH

Мнениеот Dare_16V_9A » Нед 17 ное 2013 18:57

След търсене на решетка с 4 фара намерих!Както и да е разбрахме се по телефона с човека да ми я прати със убедителните му думи че е оригинална за което 100 пъти му казах,че само ОРИГИНАЛНА с червен кант ми върши работа!Отивам в еконт и какво да видя решетка която можеш да намериш за 20лв. във всеки магазин за авточасти единствено табелката GTI 16V и черната емблема на VW в средата бяха оригинални и на всичкото отгоре и канта беше боядисван целия на мехурчета от спрея и олюпен на места и то за космическа цена!Както и да е обадих му се и се разбрахме да взема само малките фарчета за в решетката които бяха оригинални на хела за разлика от нея!за което и разходите ми за еконт и тн. няма да обяснявам!Да не ви говоря глупости а да давам по същество интересува ме как мога да отворя тези малките фарчета да ги почистя,че единия вътре стъклото е леко като опушено явно от гръмнала крушка искам да стане така,че колкото се може да не нараня фаровете,но и да бъдат почистени от вътре!?

Ето ги и тях:
ИзображениеИзображениеИзображение

Колата я чака още едно подаръче което може би ще пристигне във Вторник тогава и ще кача снимки на него нека пристигне :wink

Потребителски аватар
audi_s2_
Автомобил: Golf MK2
Двигател: 1.8 GTI 8V

Мнениеот audi_s2_ » Нед 17 ное 2013 19:57

С пистолет за горещ въздух.Ако нямаш сипваш в една тенджара вода и слагаш 200-300гр сол за да може водата да заври на над 100 градуса и като заври потапяш фара и чакаш.Може да се наложи леко да го напънеш отстрани и ще се отвори :smile
Баси т'ва стана като рецепта за манджа :mhihi

Потребителски аватар
Dare_16V_9A

Мнениеот Dare_16V_9A » Нед 17 ное 2013 20:08

audi_s2_ написа:С пистолет за горещ въздух.Ако нямаш сипваш в една тенджара вода и слагаш 200-300гр сол за да може водата да заври на над 100 градуса и като заври потапяш фара и чакаш.Може да се наложи леко да го напънеш отстрани и ще се отвори :smile

Това с водата нещо не ми звучи добре!Ако става въпрос за вода то и без да ги варя :mrgreen просто ще ги измия без да ги отварям!А и после като ги налегне корозията рефлекторите ще станат на нищо!

Потребителски аватар
bagera
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bagera » Нед 17 ное 2013 20:22

Dare_16V_9A написа:
audi_s2_ написа:С пистолет за горещ въздух.Ако нямаш сипваш в една тенджара вода и слагаш 200-300гр сол за да може водата да заври на над 100 градуса и като заври потапяш фара и чакаш.Може да се наложи леко да го напънеш отстрани и ще се отвори :smile

Това с водата нещо не ми звучи добре!Ако става въпрос за вода то и без да ги варя :mrgreen просто ще ги измия без да ги отварям!А и после като ги налегне корозията рефлекторите ще станат на нищо!

ако има мекдан можеш да прережеш лепилото с макетно ножче
след като нагрееш можеш да ползваш широка минусова :mhihi отверка като облепиш върха и с хартиено тиксо- ба не се отлюпи парче от стъклото
те рефлекторите могат да станат на нищо и от бърсането. трябва да си много внимателен с микро-фибърната кърпа, без да натискаш
аз съм чистил с навлажнена кърпа. ако някой е правил същото да сподели
почне ли да жътее при бърсането значи си стигнал критичният минимум :icon_lol :mhihi

Потребителски аватар
Dare_16V_9A

Мнениеот Dare_16V_9A » Нед 17 ное 2013 21:00

bagera написа:ако има мекдан можеш да прережеш лепилото с макетно ножче
след като нагрееш можеш да ползваш широка минусова :mhihi отверка като облепиш върха и с хартиено тиксо- ба не се отлюпи парче от стъклото
те рефлекторите могат да станат на нищо и от бърсането. трябва да си много внимателен с микро-фибърната кърпа, без да натискаш
аз съм чистил с навлажнена кърпа. ако някой е правил същото да сподели
почне ли да жътее при бърсането значи си стигнал критичният минимум :icon_lol :mhihi

Ок ще пробвам някак си да отлепя стъклата а в обратния ред какъв силикон ли лепило ли да използвам,че в никакъв сучай не трябва да влиза влага или да се изпотяват !?

Потребителски аватар
Dare_16V_9A

Мнениеот Dare_16V_9A » Вто 19 ное 2013 15:15

Ето го и подаръчето за което говорех оригинален кожен волан за МК2! За годините си е в доста прилично състояние няма скъсано само на места кожата се е леко протъркала и трябва да се освежи с боя или нещо друго!

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Dare_16V_9A

Мнениеот Dare_16V_9A » Пет 06 дек 2013 11:41

Тези дни остана време да се захвана със свалянето на турбото колекторите и турбо пътищата и слагането на новото турбо

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
JoroKN
Автомобил: Vw Golf MK6
Двигател: CBAB - 2010

Мнениеот JoroKN » Съб 07 дек 2013 12:54

Май по-вашия край е модерно да карате с такова турбо :mhihi

Потребителски аватар
Dare_16V_9A