Моя МК2 GTI Bright Blue Metallic
- iliankocov
- Автомобил: Golf 2 Edition One
- Двигател: PF 1990 NZ 1991 KR 1991 BMP 2007
Re: Моя МК2 9А --> TDI REFRESH Edition BLUE
Ето го първия.
- sashobas
- Щастлив голфаджия
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Всеки уважаващ себе си голфаджия трябва да има и нужното облекло за колата си.Решетки ,фарове ,джанти ,стопове, фарове това се сменя все едно си обличаме якето.Според настроението на собственика е и как ще изглежда колата му.Коѝто има предпочитания и идеи нека си ги прилага на неговата кола.Относно свалянето на боята според мен недеѝ защото незнаеш на какво ще се натъкнеш под нея.Имаш равна основа която може да си използваш.А след време си намери оригинални брони за да не те дразни различната структура на боята.Разлика има и на пипане и при всяко миене и докосване ще я усещаш.Успех.
- Dare_16V_9A
- Автомобил: VW Golf MK2
- Двигател: AFN1996 1991
iliankocov написа:Dare_16V_9A написа:Колеги освен силовия тунинг който я чака колата съм се замислил да променя и вънщния вид на колата говоря за напълно стоков вид като на едн EDITION BLUE
С риск да ме наплюят някои колеги, да изкажа и аз мнение. Ако мислиш да се придържаш към напълно стоков вид, за да заприлича максималко на Edition Blue, мисля, че ще е добре да разкараш тая решетка без емблема и да си намериш такава, която е оригинално с червен кант и черна емблема.
Колега точно такава решетка и фарове ще се търсят без решетка ли да карам и без фарове а и намирането и не е лесна работа!
А относно до решетката без емблема просто на нея експериментирах структурата да видя какво ще се получи!
- iliankocov
- Автомобил: Golf 2 Edition One
- Двигател: PF 1990 NZ 1991 KR 1991 BMP 2007
Dare_16V_9A написа:...
Колега, да не си помислиш, че се заяждам. Ни най - малко. Евала за това, което искаш да направиш, защото такива автомобили не се срещат никак често. По въпроса за решетката - във "vw автомобили на части" има няколко KR-a които се продават и мисля, че 1-2 бяха точно с такава решетка. Поздрави!
- sashobas
- Щастлив голфаджия
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А аз си мисля че ако гониш тази визия то цвят на купе ,то салон,надписи на лаѝсни, доста пропуски имаш но не е невъзможно при добро желание да си ги набавиш.Дори оригинално на модела коѝто споменавате решетката е без канта.
http://www.edition-blue.de/mythos/mythos.html
- Dare_16V_9A
sashobas написа:А аз си мисля че ако гониш тази визия то цвят на купе ,то салон,надписи на лаѝсни, доста пропуски имаш но не е невъзможно при добро желание да си ги набавиш.Дори оригинално на модела коѝто споменавате решетката е без канта.
Значи аз съм в грешка!Попринцип съм се замислял и за промяна на цвета но засега искам да придобия този вид

пък за напред знае ли човек живи и здрави :)
- Dare_16V_9A
Re: Моя МК2 9А --> TDI REFRESH
След търсене на решетка с 4 фара намерих!Както и да е разбрахме се по телефона с човека да ми я прати със убедителните му думи че е оригинална за което 100 пъти му казах,че само ОРИГИНАЛНА с червен кант ми върши работа!Отивам в еконт и какво да видя решетка която можеш да намериш за 20лв. във всеки магазин за авточасти единствено табелката GTI 16V и черната емблема на VW в средата бяха оригинални и на всичкото отгоре и канта беше боядисван целия на мехурчета от спрея и олюпен на места и то за космическа цена!Както и да е обадих му се и се разбрахме да взема само малките фарчета за в решетката които бяха оригинални на хела за разлика от нея!за което и разходите ми за еконт и тн. няма да обяснявам!Да не ви говоря глупости а да давам по същество интересува ме как мога да отворя тези малките фарчета да ги почистя,че единия вътре стъклото е леко като опушено явно от гръмнала крушка искам да стане така,че колкото се може да не нараня фаровете,но и да бъдат почистени от вътре!?
Ето ги и тях:

Колата я чака още едно подаръче което може би ще пристигне във Вторник тогава и ще кача снимки на него нека пристигне
Ето ги и тях:

Колата я чака още едно подаръче което може би ще пристигне във Вторник тогава и ще кача снимки на него нека пристигне

- audi_s2_
- Автомобил: Golf MK2
- Двигател: 1.8 GTI 8V
С пистолет за горещ въздух.Ако нямаш сипваш в една тенджара вода и слагаш 200-300гр сол за да може водата да заври на над 100 градуса и като заври потапяш фара и чакаш.Може да се наложи леко да го напънеш отстрани и ще се отвори
Баси т'ва стана като рецепта за манджа

- Dare_16V_9A
audi_s2_ написа:С пистолет за горещ въздух.Ако нямаш сипваш в една тенджара вода и слагаш 200-300гр сол за да може водата да заври на над 100 градуса и като заври потапяш фара и чакаш.Може да се наложи леко да го напънеш отстрани и ще се отвори![]()
Това с водата нещо не ми звучи добре!Ако става въпрос за вода то и без да ги варя

- bagera
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Dare_16V_9A написа:audi_s2_ написа:С пистолет за горещ въздух.Ако нямаш сипваш в една тенджара вода и слагаш 200-300гр сол за да може водата да заври на над 100 градуса и като заври потапяш фара и чакаш.Може да се наложи леко да го напънеш отстрани и ще се отвори![]()
Това с водата нещо не ми звучи добре!Ако става въпрос за вода то и без да ги варяпросто ще ги измия без да ги отварям!А и после като ги налегне корозията рефлекторите ще станат на нищо!
ако има мекдан можеш да прережеш лепилото с макетно ножче
след като нагрееш можеш да ползваш широка минусова

те рефлекторите могат да станат на нищо и от бърсането. трябва да си много внимателен с микро-фибърната кърпа, без да натискаш
аз съм чистил с навлажнена кърпа. ако някой е правил същото да сподели
почне ли да жътее при бърсането значи си стигнал критичният минимум

- Dare_16V_9A
bagera написа:ако има мекдан можеш да прережеш лепилото с макетно ножче
след като нагрееш можеш да ползваш широка минусоваотверка като облепиш върха и с хартиено тиксо- ба не се отлюпи парче от стъклото
те рефлекторите могат да станат на нищо и от бърсането. трябва да си много внимателен с микро-фибърната кърпа, без да натискаш
аз съм чистил с навлажнена кърпа. ако някой е правил същото да сподели
почне ли да жътее при бърсането значи си стигнал критичният минимум![]()
Ок ще пробвам някак си да отлепя стъклата а в обратния ред какъв силикон ли лепило ли да използвам,че в никакъв сучай не трябва да влиза влага или да се изпотяват !?
- Dare_16V_9A
- Dare_16V_9A
- JoroKN
- Автомобил: Vw Golf MK6
- Двигател: CBAB - 2010
Май по-вашия край е модерно да карате с такова турбо 

- Dare_16V_9A