Законно газово оръжие КАК?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Законно газово оръжие КАК?

Мнениеот icoico » Нед 17 ное 2013 17:17

Ставам спамер, но без да искам прочетох статията. Какво, в името на Свети Смит и Уесън трябва да означава "антишокови патрони"? :eek :gruebel :gruebel :gruebel

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Нед 17 ное 2013 17:48

Tipsy написа:аз си мисля, че за тази цел въздушен ще е по-удачен

малко се отклонявам от темата, но горните клипчета ме подсетиха за тази статия:
http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/shofior-na-porshe-strelia-po-kolega-na-pytia-5994751

За това както казах и в друга тема, разправии на пътя не, псуване реплики да, но слизане за саморазправа НИКОГА, голем тарикат е бил тъпия шофьор, какво ли си е казал 'я да го видим сега маминия син с кайенчето' ама е попаднал на неправилния човек. Ами ако този с кайена беше по-луд или по-връзкар и беше го стрялял не в краката ами направо в главата ? Една разправия да се направиш на тариката с ножа и зачерваш 2 семейства, своето и на стрелеца, защото и за него мъките започват после.
Ако съм на мястото на този с кайена бих действал по същия начин, слиза с нож в ръка и се връща обратно с куршум в крака, какво по-логично :th_up

Същто е и с газовия пистолет, слезеш да плашиш с газов, а отсрещната страна се окаже с боен, какво правим ? За това казах смисъл от газовия има само срещу кучета и на нова година, никакъв друг. Или ако се кефиш на пистолети да си купиш една реплика 1:1 на някой хубав боен пистолет и просто да му се радваш на дизайна. :beer

Потребителски аватар
b1z0na
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот b1z0na » Нед 17 ное 2013 20:00

няма да го фърлям а мислих за стоп патрони, мой приятел има някъв евтин газов и е стрелял с стоп патрони без последствия по пистолета. Знам, че са незаконни и да махнеш разпръсквача на газовия пак е незаконно но аз няма да стрелям на видно място или на място на което могат да ме пипнат с незаконностите :Mr Green Fun ... знам че не е играчка, но за сега нямам друг избор ... нямам 250 лв за курс се пак съм студент :mrgreen и нямам близо 2000 лева за стаферен боен пистолет...
И искам да питам ловджийския курс и курс за боравене с бойно оръжие имат ли нещо общо смисъл зависят ли нещо един от друг или не, дали примерно трябва ли да искарам единия за да мога да се явя на другия?

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Нед 17 ное 2013 20:37

Газовия пистолет невърши работа наи много бела да ти изкара :biggrin Ловното оръжие се изкарва самостоятелно разрешителното.А тия преправания не са за всеки иска се маистор и все пак оръжието е отговорност и то голяма.Спреи щети върши същата работа като газов пистолет :wink

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 17 ное 2013 20:52

b1z0na написа:няма да го фърлям а мислих за стоп патрони, мой приятел има някъв евтин газов и е стрелял с стоп патрони без последствия по пистолета. Знам, че са незаконни и да махнеш разпръсквача на газовия пак е незаконно но аз няма да стрелям на видно място или на място на което могат да ме пипнат с незаконностите...

Баси какъв сложен "евтин" начин си избрал да стреляш... :gruebel Само за парите, които ще дадеш за тоя туч можеш да изпукаш поне триста малокалибрени патрона на кое да е стрелбище. И да имаш шанс да уцелиш нещо на повече от метър, в което се съмнявам да успееш с преправен газеняк и стоп патрони, както и да си сигурен, че няма да се пръсне и да ти извади някое око...

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Нед 17 ное 2013 20:58

Стига с тези стоп патрони, няма стоп патрони за газов пистолет, не случайно има набита муфа в цевта на газовия пистолет и самата цев е без нарез!!!
Преработката на газов пистолет в боен е незаконно, газовия пистолет е направен от сплави които няма да издържът подобен заряд и най много да ти експлоадира в лицето или да ти контузи ръката.
За това му викат газов, защото му е такъв заряда и това му е предназначението!
Не се занимавай с глупости, ще съжеляваш!

Потребителски аватар
vlad0o
Автомобил: Golf IV
Двигател: AJM 2001

Мнениеот vlad0o » Пон 18 ное 2013 0:21

По добре си купи ловна прашка, има по-голям шанс да уцелиш нещо! Травматичните патрони за ГСО са това:
Изображение
Няма как да ги намериш в БГ и няма с какво да ги изстрелваш! Както казаха колегите преди мен, тези пистолети са направени от сплави които няма да издържат на налягането => може сериозно да се травмираш ти!

Потребителски аватар
b1z0na
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот b1z0na » Пон 18 ное 2013 0:42

Виждал съм газов да стреля с стоп патрони и нищо му нямаше, а изтреля поне 10-тина .. за това избрах имитация на Барета, понеже съм чул че са доста здрави или ретай дезерт ийгъл имитацията на мойта мечта
http://www.guns.bg/Retay_Desert_Eagle_9_PAK-cat7-scat66-p15320.html?searchKey=&priceOrder=A&latestOrder=&items=12&promo=&ref=&needReg=&outlet=

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пон 18 ное 2013 0:54

Твоя си работа, щом се доверяваш на турска ЦАМ сплав. Ако затворният блок те центрира между очите на петнадесетия изстрел да не кажеш, че не си предупреден. Само имай предвид, че веднъж пипнат ли те с преправян пищоФ шансът след това някой ден да получиш разрешително за оръжие става хипотетичен или извънредно много ...финансов :mhihi

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Пон 18 ное 2013 3:22

icoico написа: получиш разрешително за оръжие става хипотетичен или извънредно много ...финансов :mhihi

Ама това след като излезе от панделата, или айде поне като му мине условната :th_up

Потребителски аватар
chobanin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chobanin » Пон 18 ное 2013 5:09

Деца... :) Всеки трябва да си мине по тоя път ;) Да си вземе момчето ,щом това ще му помогне да се чувства по-мъжки :) То не е само да го имаш и да го държиш в джоба или да го показваш на връстниците си с репликата "ГоУем съм бате!"

Такова нещо ако ще го носиш,то трябва и да го можеш да го използваш в даден момент,ама както ти казаха колегите,по-добре си вземи ловна прашка,или си отсечи дрянова тояга,че ще нанесат повече щети на отсрещния и ще е по-безопасно за теб ;)
Студент си,пари нямаш,сигурно имаш някой намазано телефонче за 800-1000 лева дето го ползваш за самоснимки и "вибер" и най-много за фейсбук по време на лекция .Имаш и някое умряло в кожата си прогнило венто за още толкова пари и "оригинални" маратонки "найк" за 150-200 лева ...Отгоре на кое ти трябва тоя пищов че да се правиш на тежък?
Извинявай ако те засегна с приказките си,ама помисли трезво над ситуацията и ще видиш че е точно такава ;)

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 18 ное 2013 6:33

b1z0na написа:... Знам, че са незаконни и да махнеш разпръсквача на газовия пак е незаконно но аз няма да стрелям на видно място или на място на което могат да ме пипнат с незаконностите :Mr Green Fun ... знам че не е играчка, но за сега нямам друг избор ... нямам 250 лв за курс се пак съм студент :mrgreen и нямам близо 2000 лева за стаферен боен пистолет...
"... колко мъка ..."
Чудих се да пиша ли или не ... И се сетих за "Шесто чувство" и формата, в която се разпространява един цитат от филма: http://fbfrazi.com/fraza/vijdam-glupavi-horate-sa/47282

chobanin, не си прав! Не може просто да кажеш "Деца, какво да ги правиш ...". Изприщва ми се устата понякога да повтарям, да обяснявам да показвам на нашата пикла ... То едно ли е да го напишеш ... Ама, като видя човек, за когото е вече късно да бъде възпитаван и ми става едно тъжно ... Защото и за оръжието е въпрос на възпитание - че не е играчка, че не става с "Искам такова, като на играта или като на Вини Джоунс в оня филм!". Защото или на детето трябва да се обясни, което влиза към възпитанието, или детето някой ден трябва да разбере само - от личен опит ... Е, точно за това, е по-добре добре да НЕ разбираш от личен опит ...

П.С. Бях пропуснал едно доста важно "НЕ".

Последна промяна от myrshavija на Пон 18 ное 2013 10:19, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пон 18 ное 2013 10:01

myrshavija написа:... Е, точно за това, е по-добре добре да разбираш от личен опит ...

Животът е кофти учител, първо е изпитът, а после урокът :rolleyes
Не го мислете студента, единственото нещо, за което наистина стават тия реплики на грамадни пищови от филмите е кършенето на стойки пред огледалото с газеняк в едната ръка и фотоапарат в другата :smile

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Пон 18 ное 2013 10:23

icoico написа: единственото нещо, за което наистина стават тия реплики на грамадни пищови от филмите е кършенето на стойки пред огледалото с газеняк в едната ръка и фотоапарат в другата :smile

Не само, младежа просто не е бит. :icon_lol
Като хапне светофарените или дискотечни шамари, заради фейк ютията, ще му дойде акъла.
Нещо от сорта

Нарочно ти го избрах със субтитри, чети внимателно за типовете "ташаци".

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 18 ное 2013 14:45

http://militero.wordpress.com/2011/01/03/gas-gun/

чети внимателно, кое какво е, как се използва, кое е законно и кое не, обърни внимание на часта в която се обеснява от какви материали е изработена цевта и затвора на газовия пистплет. Обърни внимание и на вида боеприпас, кой как се използва и какво е влиянието му в/у човека- нападателя. Обърни внимание и на това кой боеприпас е разрешен и кой забранен от Българското законодателство за използване с т.нар. газов пистолет!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”