Месечният доход - отражение на автомобила, който караме...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Re: Месечният доход - отражение на автомобила, който караме.

Мнениеот Bai Sando » Нед 17 ное 2013 21:16

rokera671 написа:Ама ти сериозно ли !!?Мислите си ,че само немските машини са здрави ?Ами Реното показва 163 000 и съм сигурен ,че има скрити още толкова .В прекрасно здраве е !На година минавам 20 000 км значи карам ,доло горе .Мой приятел купи ,година преди мен Голф 4 ТДИ 110 к.Почти не остана нещо което вече не смени .Включително съединител ,с турбината имаше проблеми ,но не знам какво се случи не съм го виждал скоро.

Не предизвиквай дявола :mhihi

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 17 ное 2013 21:29

Bai Sando написа:
rokera671 написа:Ама ти сериозно ли !!?Мислите си ,че само немските машини са здрави ?Ами Реното показва 163 000 и съм сигурен ,че има скрити още толкова .В прекрасно здраве е !На година минавам 20 000 км значи карам ,доло горе .Мой приятел купи ,година преди мен Голф 4 ТДИ 110 к.Почти не остана нещо което вече не смени .Включително съединител ,с турбината имаше проблеми ,но не знам какво се случи не съм го виждал скоро.

Не предизвиквай дявола :mhihi

Хахах!!Аз съм си фен на VW и затова съм тук .Винаги съм казвал ,че като тоя форум няма .В Рено са пълни тъпанари .Но да се смята ,че има само една марка автомобили е меко казано несериозно .Мислех да си взимам Голф 4 ама за 13 г кола 6000 лв !!??За 5 ца не ми стигнаха средствата .По темата ,ако едва свързваш двата края ,няма как да караш нова кола .

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Нед 17 ное 2013 22:06

rokera671 написа:
k_garchev написа:Ма ти сериозно ли говориш,че една Дачиа ще издържи 160000км без да и се прави нещо?!Да не би да си сложил една нула в повече?!Преди месец съм сменил масло,въздушен и маслен филтър за точно 60лв!Имам познати,които карат нови автомобили и реват,като дойде да се сменя масло,познай защо!Зависи от новия автомобил,но ако уцелиш на поддържан автомобил втора употреба ще изразходваш по-малко средства,отколкото при нов такъв!

Ама ти сериозно ли !!?Мислите си ,че само немските машини са здрави ?Ами Реното показва 163 000 и съм сигурен ,че има скрити още толкова .В прекрасно здраве е !На година минавам 20 000 км значи карам ,доло горе .Мой приятел купи ,година преди мен Голф 4 ТДИ 110 к.Почти не остана нещо което вече не смени .Включително съединител ,с турбината имаше проблеми ,но не знам какво се случи не съм го виждал скоро.

Прочети хубаво поста ми!!!Точно това казвам-ако уцелиш на поддържан автомобил ще си доволен!Никъде не съм казал,че немските автомобили са дъ бест!Ето ти в момента притежаваш 5-6 годишен автомобил за смешна сума и си джиткаш и не ти пука,докато ако беше нов постоянно щеше да си обвързан с лизинга и като дойде време за смяна на масла и филтри и ще ти свалят кожата!
П.П.Ще взема и аз да си купя едно Рено,за да разбера какво е автомобил!То това прословуто твое Рено направо,като шестица от тотото!Върви,не харчи и не се троши!Бъзикам се,да не вземеш сега да ми скачаш!

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Нед 17 ное 2013 22:12

Немските автомобили отдавна за се разделили с пословичната си здравина, няма нищо чудно в това някой да е доволен от френски или някой друг производител различен от немския, отдавна не са това което бяха, от има няма 15-20 години :smile

Последна промяна от forski на Нед 17 ное 2013 22:21, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 17 ное 2013 22:17

:beer Ко да скачам бе Човек !!Нали ако ми създаваше проблеми щеше да пиша !Аз не съм такъв !Винаги съм бил против тая марка коли ,ама на ето .Не казвам ,че е супер кола ,има си един куп недостатъци ,ама все пак е Рено .Точно до нея имаше един Голф 4 ПД 2001 г .На 6 800 ,като собственичката ми гарантираше ,че е читав колкото Реното .Не знам дали не съм сгрешил като избрах Рено то.Като чета и ПД моторите са капризни и трудни за обслужване .Искам да кажа ,че ако те е страх от мечки ,не ходи в гората !
ппЛека вечер на всички Колеги ! :beer
пп Голфа беше 116 к и едно съм сигурен ,че щеше да бяга многоооо!Не ,че и тая не бяга ,ама няма база за сравнение !

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Пон 18 ное 2013 7:11

И колко километра лично ти си минал? мини 100000 и тогава давай мнение колко е здраво
лично аз за 6 години или 150-160 хиляди на едното ми поло не съм дал повече от 370лева за ремонти,като колата я ползвам за работа и не се жали нито при каране нито при подръжка .

различни хора-различни приоритети за кола,наскоро един познат си взе ауди а6 с пари подарък от дядо му и сега колата е като паметник,кара се рядко щото няма кинти за бензин
аз мога да си позволя нова кола на лизинг но не го правя понеже мога да си направя сметката кое е по рентабилно и изгодно,новата кола е добре само в случаите че ще я караш много километри във всички други случаи си прецакан с парите за колата
при мен едната ми кола е за кеф,едната е семейна и три за работа/но ползвам само едната,другите резерва/,невъзможно е да се заместят от една нова

Последна промяна от moimoimoi на Пон 18 ное 2013 8:12, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пон 18 ное 2013 7:27

Няма какво да говорим,в държава с месечна заплата от 300лв,с нормална заплата от 5-600лв. няма как да се карат нови автомобили.
От друга страна утре като измислят закон,като в Румъния примерно,да се забрани вноса на стари коли-тази тема ще изглежда по друг начин.Всъщност то темата е за хора,получаващи заплати/най-малкото/ като работещите ни в чужбина сънародници.Всички ние останалите не можем да се включим в обсъждането,понеже нямаме избор.
Въпреки,че ако наистина съм пред дилемата какво да взема,бих скочил на 15годишен Мерцедес пред нова Дачия,Лада,Кия,Шевролети и т.н.Същото бих направил и ако станем като преди/и Сърбия/,да върнат митата.

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Пон 18 ное 2013 11:38

Автомобила, който караме, е отражение на егото ни, не на дохода. Би следвало да е от дохода, но не е.

varna
Автомобил: mazda 323 f 2003g.
Двигател:

Мнениеот varna » Пон 18 ное 2013 14:16

Темата е съвсем точна месечния доход в понечето случаи се отразява на колата която караме, било след кратък или по-дълъг период от време. Карал съм и нова кола от магазин, карал съм и 20 годишна, като разходите са горе долу едни и същи-каско,гражданска, данък на новата и ремонти на старата. Единственото предимство на новата е, че си по-спокоен че няма да те остави някъде. Естествено ако имаш невероятния късмет и толкова много разбираш и си купиш кола за 3-4 хил. лв която не се чупи :c020 е супер, но за съжаление шанса за това е доста малък.

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Пон 18 ное 2013 17:22

На мен ми се струва,че нито какото,нито данъка,че и ремонтите не са едни и същи за нова/стара кола.
Като ме остави моята някъде-слизам,затварям вратата с шут и продължавам към следващата.Ти така ли ще направиш с новата?

varna
Автомобил: mazda 323 f 2003g.
Двигател:

Мнениеот varna » Пон 18 ное 2013 17:25

Ами единствената нова кола която съм карал не ме е оставяла никъде, това и е предимството на новата кола все пак.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 18 ное 2013 17:34

Какво се разбира под нова кола, защото при нас пет годишно Кади срина скоростна кутия и остана като паметник в центъра на Севлиево, а аз до сега все стари коли съм карал и не съм хартисвал никаде по-пътищата, еле пък да ми блокира двигател или скоростна кутия :stumm Колко трябва да е нова новата кола?

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пон 18 ное 2013 17:34

Аз пък съм карал 2 години Трабант и 5 години 20 годишен Голф и при единствените две по-сериозни аварии успях да стигна на собствен ход до сервиза. Това със закъсването е въпрос на късмет+поддръжка. Немалко нови коли са закъсвали с разни безумни фабрични дефекти до положение да ги качват на репатрак.

Пък да караш кола, която е толкова евтина и неподържана, че като спре я оставиш - за мен е безотговорно изобщо да излизаш извънградско и да возиш други хора в такава кола.

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Пон 18 ное 2013 18:20

Е,това беше пример просто и стар мой лаф от времето,като карах Лада.
И моята не ме е оставяла на пътя още.С изгоряла бобина някак минах 10 км. до вкъщи.
Със счупено бутало и половин литър масло минах няколкостотин километра.
След 7 месеца навършва 20 години.Да са и честити и още толкова поне да ме вози :mhihi

Eunos
Автомобил: Mercedes 200E W124
Двигател: 2.0 16V M111.940

Мнениеот Eunos » Пон 18 ное 2013 19:23

k_garchev написа:Ма ти сериозно ли говориш,че една Дачиа ще издържи 160000км без да и се прави нещо?!Да не би да си сложил една нула в повече?!

Да съм от поредните коне с капаци, които си вярват на абсурдните твърдения - не съм. Ако не съм видял и не съм убеден в това, което твърдя, изобщо няма да пиша.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”