Голф 4 ГИ въпроси.

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
DvaKozunaka
Автомобил:
Двигател:

Голф 4 ГИ въпроси.

Мнениеот DvaKozunaka » Пет 15 ное 2013 18:39

Здравейте, купих си Голф 4 1.6 101 коня, газов инжекцион. Имам проблем при паленето не ми държи обороти винаги иска да огася колата и като си допра едва крака до педала усещам как стъпковото моторче само си подава газ недостиг един вид оборотите падат, не съм много запознат като цяло от ремонти и т.н., но предполагам, че това може да е от датчика за температура, или е нормално това да не държи обороти въпреки, че пали на бензин. Другият ми въпрос е относно сензора за газта който е на таблото, това което свети зелено и червено колко газ имаш, та въпроса ми е тези зелените светлини са ми ясни за какво са, но тия червените отдолу има една която е под зелените тя е вече когато си на резерва така да се каже, но има още 2 червени и сега от скоро започна да ми свети последната червена светлина, а газ има, за какво са тия червени светлини друите 2 ? Ще пробвам да направя снимка и да я кача да я видите как свети и да кажете дали всичко е нормално. Благодаря предварително :)

Потребителски аватар
mrpetrov
Автомобил: 1997 Passat B5
Двигател: 1.6 AHL

Re: Голф 4 ГИ въпроси.

Мнениеот mrpetrov » Нед 17 ное 2013 20:03

До колкото разбирам си взел колата така, както е - с газовият инжекцион. Ако е така - защо не са ти обяснили предишните собственици?

Снимка ще помогне - има колеги с много знания, но мисля, че ще са най-полезни ако им предоставиш точно инфо - качи снимка.

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Пон 18 ное 2013 13:53

За проблема с оборотите на студен двг, най-вероятно с почистване на дросел клапата и адаптиране, всичко ще си дойде на мястото :c020

varna
Автомобил: mazda 323 f 2003g.
Двигател:

Мнениеот varna » Пон 18 ное 2013 14:46

Може би филтрите на газовото са за смяна, не че разбирам много но скоро слагах газов инжекцион и ми казаха, че ако не се сменят на 8-10к километра симптомите са като твоите, нервномерна работа на двигателя.
При мен индикацията не работи добре, някой път светва червения диод още след 100 км., някой път след 150, някой път почти до 200. Не съм наясно дали е възможно да показва точно(щом ги слагат би трябвало да може), но свикнах като мина 200км да дозареждам и нямам проблем.

Върни се в “Автогазови уредби”