Здравейте колеги.
Доста търсих и след като не открих нищо реших да пусна една тема за заледени прозорци.
Понеже нямам гараж и колата ми седи на вънка тази сутрин излизам в 7 чеса и цялата кола беше в лед ;Д заради сланата и ниските температури ... запалих колата оставих я на обороти пуснах парното и след време прозореца си беше чист ... Та въпросът ми е как се справяте вие колеги който колите ви са на вънка през зимата ;]
п.с: чух че имало някакъв спрей за размразяване на прозорци ... някои знае ли дали е ефикасен ?

заледен прозорец
-
- Автомобил: Mercedes 200E W124
- Двигател: 2.0 16V M111.940
Re: заледен прозорец
Зимата гледам да я паркирам с предницата към блока и така не замръзва поне предното стъкло, иначе хладка вода и пускам чистачките. Гледам много от съседите слагат едни картони по стъклата, но дали има ефект не знам.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Когато съм на работа, и съм нощна смяна, слагам една стара покривка на предното стъкло. Притискам я със вратите, и с чистачките и не мърда дори при вятър и буря! На сутринта я махам и си джиткам, няма замръзване
Но истината е гаража, хем колата е на топличко, само палиш и бягаш 

-
- Автомобил: vw golf 3
- Двигател: 1.8 1993
колега аз мислех да си взема от ония покривала дето са по 20 30 лева за коли ама не знам дали и то ще върши работа пак и дали няма да залепне за прозореца
- MAX75
- Автомобил: VW Passat 1997
- Двигател: AFN
balkito написа:п.с: чух че имало някакъв спрей за размразяване на прозорци ... някои знае ли дали е ефикасен ?
Става.Взимал съм от Практикер.
- The Red Guy
- Автомобил:
- Двигател:
my heart iS iCe написа:Когато съм на работа, и съм нощна смяна, слагам една стара покривка на предното стъкло. Притискам я със вратите, и с чистачките и не мърда дори при вятър и буря!
Или кашон
- Presli82
- Автомобил: Volkswagen Passat b2
- Двигател: diesel
- Контакти:
Кашона върши работа. Изпробвано стотици пъти!
-
- Автомобил: Vento 1.9TDI Smart 600cc 1999
- Двигател: AHU 1997
Сложих веднъж една палатка на прозореца и тя залепна - беше замръзнала за колата.Някаква найлонова е.
Имам едно пръскало-не е спрей,за размразяване на автостъкла на фирма ароматик.Общо взето слаба работа.Може би тряя да му се добави етилов алкохол.По-проблемни ми са дръжките,и ключалките.Вече имам аларма и ключалката няма да ми е проблем,остават само дръжките.
Имам едно пръскало-не е спрей,за размразяване на автостъкла на фирма ароматик.Общо взето слаба работа.Може би тряя да му се добави етилов алкохол.По-проблемни ми са дръжките,и ключалките.Вече имам аларма и ключалката няма да ми е проблем,остават само дръжките.
Последна промяна от nanobanano на Пон 18 ное 2013 20:29, променено общо 1 път.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Глицерин от аптеката....евтиния.Най мощното противозамръзващо средство включено и в състава на антифриза.Ако не ви е жал и ракия на 50 гр върши работа....мажеш стъклото ....ама без да го ближеш!!!
- vankatagb
- Автомобил: Vw Passat B 5.5
- Двигател: AZM 2001
За предното стъкло си взех едно покривало, подобно на тези сенници за лятото, само че това се слага от външната страна, има си като ушички за защипване през вратите и отдолу с чистачките. Доволен съм и при сняг, ако е по голям го позачиствам и после отмествам покривалото, изтупвам го, в багажника и бягам!Цена около 5-6лв.
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Аз съм се замислил от няколко години за кашон, ама някак си все не стигам да си взема
Иначе в едно шишенце с пулверизатор съм си сипал концентрат течност за чистачки. Върши прекрасна работа, размразява прозореца и ми се струва по-евтин от спрейчетата

Иначе в едно шишенце с пулверизатор съм си сипал концентрат течност за чистачки. Върши прекрасна работа, размразява прозореца и ми се струва по-евтин от спрейчетата
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Тук има не- лоши идеи:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=59&t=67408&hilit=%D0%BB%D0%B5%D0%B4
Аз лично ползвах спирт за горене 250мл + глицерин 25мл.
Цялата идея е да забършеш бързо, преди да е замръзнало наново
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=59&t=67408&hilit=%D0%BB%D0%B5%D0%B4
Аз лично ползвах спирт за горене 250мл + глицерин 25мл.
Цялата идея е да забършеш бързо, преди да е замръзнало наново
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
vankatagb написа:За предното стъкло си взех едно покривало, подобно на тези сенници за лятото, само че това се слага от външната страна, има си като ушички за защипване през вратите и отдолу с чистачките. Доволен съм и при сняг, ако е по голям го позачиствам и после отмествам покривалото, изтупвам го, в багажника и бягам!Цена около 5-6лв.
Toва беше от ЛИДЛ. Но не става за силен вятър -започва да се къса. Лятото при силен /бурен/ вятър стана на парцали/затиснато с 2те врати и чистачки в горно положение.
Едно време ползвах спрей на Sonax. Това нещо разтваряше леда буквално за секунди.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Aз карам още със шансовия инструмент 

- Прикачени файлове
-
- index.jpg (2.28 KиБ) Видяна 1673 пъти
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”