Здравейте, уважаеми съфорумци!
Взех и аз да се оглеждам за тунинг на Beetle-чето.
Идеята ми е да му сложа чип и генерация. Въпросът е - барна ли чипа, няма ли да се наложи да се барне и турбината, съединителя и така нататък. Чудя се дали направо да не сложа друга турбина (от 110 к.с.) - четох, че тогава няма нужда да барам съединители. Планът е от 90 к.с. да станат 120-130 к.с., но разхода или да се запази или дори да падне малко (чипа може би ще помогне с това). Моля за мнения - какъв ефект ще има (вървеж, разход, амортизация), защото не искам да си направя мечешка услуга. Да направя силов тунинг и после малко по малко да почват да ми гърмят я турбина, я нещо друго.
Всичко мисля да го правя при ifidik, ако има някакво значение.
Мерси на всички, които ще се отзоват!
Силов тунинг за VW New Beetle 1.9 TDI
- Vankata_84
- Автомобил: Polo TDI 9N3
- Двигател: BMS 2008 DPF
Re: Силов тунинг за VW New Beetle 1.9 TDI
Само с чип ще има най-добро съотношение цена/сила!!!
Всичко друго е пъти по-скъпо, и някой неща няма да ги усетиш така както чипа(а парите ще са по 2, 3 ,4). Относно здравината това 1.9тди какво очакваш??? То и в СТОК вариант може да се счупи, и се чупи...след още напрягане на железата нали не вярваш че колата ще стане по-здрава...защото си инвестирал в нея
Ако не искаш проблеми и искаш промяна слагай чип и се вози...Като строшиш турбото слагаш по-голямо + разпръсквачи.
Вместо генерация на печка не е ли по-добре челен кулер???
Всичко друго е пъти по-скъпо, и някой неща няма да ги усетиш така както чипа(а парите ще са по 2, 3 ,4). Относно здравината това 1.9тди какво очакваш??? То и в СТОК вариант може да се счупи, и се чупи...след още напрягане на железата нали не вярваш че колата ще стане по-здрава...защото си инвестирал в нея

- qm_parket
- Автомобил: Nissan Navara 2.5Dci
- Двигател: D40
Vankata_84 написа:Само с чип ще има най-добро съотношение цена/сила!!!
Всичко друго е пъти по-скъпо, и някой неща няма да ги усетиш така както чипа(а парите ще са по 2, 3 ,4). Относно здравината това 1.9тди какво очакваш??? То и в СТОК вариант може да се счупи, и се чупи...след още напрягане на железата нали не вярваш че колата ще стане по-здрава...защото си инвестирал в неяАко не искаш проблеми и искаш промяна слагай чип и се вози...Като строшиш турбото слагаш по-голямо + разпръсквачи.
Не знам - заради това питам. За препоръки. Не разбирам много от двигатели. А предпочитам, когато не разбирам от нещо, първо да се осведомя за нещата и след това да платя на някой да ги направи. Освен това - челен кулер на New Beetle - как ще се монтира ?!
- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
турбината ти е същата като на 110 коня.вземаш само дюзи от такава кола и с чип си 140 коня