АГУ - пререгистрация и смяна на талон бензин/газ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
popeye
Автомобил: VW Passat variant 4motion 2002
Двигател: AMX 193hp 2771cc
Контакти:

Re: АГУ - пререгистрация и смяна на талон бензин/газ

Мнениеот popeye » Вто 19 ное 2013 15:58

днеска между 10:30 и 12:30часа свърших тази работа в КАТ София. Носех голям + малък талон, оригинална гражданска отговорност и лична карта. Никой не ми е искал паспорт на АГУ,сертификати и т.н.(носих ги) На влизане в КАТ ме питаха "ти за газ-бензин ли си", казах да и ме насочиха. Цялото удоволствие струва 22.00лв
Изображение

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Вто 19 ное 2013 16:17

Ами типично по български в същия ден, в друг КАТ правилата са други. АМОН

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Вто 19 ное 2013 18:39

Ами човека отива да си сменя талона.При това положение нито му искат колата/ако не минава преглед/,нито някви други документи.
L&R написа:явно има недоразбрали:bishop

Ами аз това пея вече 10 поста-трябва да имаш паспорт по закон.В кой сервиз какво разбрали и не разбрали в прилагането на закона си е техен проблем.
Ти като имаш паспорт за бутилката,това е паспорта на уредбата.Явно липсва вътре ФИРМЕН печат с дата за монтаж.
Паспорта именно касае бутилката и тестовете и,моя е от старите все още и приложение 4.2. може да е отпаднало/за прегледите/,но 4.1 не е.Всъщност и 4.2 не би трябвало,там са и тестовете за хидравлично изпитание.
Ако има някакви съмнения мога да снимам всяка една страница,до 4.2012 е редовно попълван.
Прикачени файлове
IMG_20131119_181827.jpg
IMG_20131119_182636.jpg

Потребителски аватар
popeye
Автомобил: VW Passat variant 4motion 2002
Двигател: AMX 193hp 2771cc
Контакти:

Мнениеот popeye » Вто 19 ное 2013 19:17

аз имам паспорт но никой не ми го е търсил нито като минавах ГТП нито в кат при промяната на горивото

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 19 ное 2013 19:24

Iezekil написа:...
Ти като имаш паспорт за бутилката,това е паспорта на уредбата.
...
Това не е вярно.

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Вто 19 ное 2013 19:34

Тогава излиза,ча аз нямам паспорт за бутилката,но имам паспорт за газова уредба,в който е описана само бутилката.
Няма ли колеги от Добрич,да ме насочат?
Никой ли не е питал в КаТ,тея талони дето са газ/бензин трябва ли да се сменят?До нова година?

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 19 ное 2013 19:56

Мамицата им взеха да спрягат нещо пак номерата :screwy Отново ли ще има нови ? Сега на какъв фон и с какъв цвят на цифробуквите ? Звездите на ЕС ,БГ и царска корона ли петолъчна звезда ли?, среден пръст ли?
дали няма да се измисли и стикер газ на предно, че и на странчини стъкла, на таван да се вижда от хеликоптер, ама май трябва и стикера да е светещ или мигащ .Колко простотии ще се измислят за се налеят пари в бюджета?

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Вто 19 ное 2013 20:09

kris11 написа:Мамицата им
дали няма да се измисли и стикер газ на предно, че и на странчини стъкла, на таван да се вижда от хеликоптер, ама май трябва и стикера да е светещ или мигащ .Колко простотии ще се измислят за се налеят пари в бюджета?

има го това ама за вратите :screwy
все едно караме камиони с цистерни

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Вто 19 ное 2013 23:48

Бройката на номерата е съмнителна...стикерите ще са 3 броя.Така няма ли да сменяме талона пак след няколко месеца?

Потребителски аватар
dmitko
Автомобил: Tiguan II 4Motion
Двигател: CZEA 2016

Мнениеот dmitko » Чет 21 ное 2013 14:38

В крайна сметка си смених талона тази сутрин. От близки и познати ми направи впечетление, че може би всеки четвърти с газова уредба има вписано в талона бензин/газ, т.е. доста коли или са внесени с газова или са прехвърляни /смяна на собственик/ след като е поставена вече газовата уредба и поради това те са "изрядни" - в талона им пише, че са и на газ. В КАТ София ми направи впечетление, че всеки 3ти-4ти човек на опашките е за същото за каквото и аз - т.е. има раздвижване сред хората. Аз за себе си реших, че за да нямам проблеми при минаването на ГТП ще направя тази пререгистрация, иначе глоби, наказания и др. едва ли ще има, но като гледам минаването на ГТП може да се окаже проблем.
Малко повече подробности за КАТ София, че не бях ходил там от 10 години и гледах малко като паднал от Марс -
Необходими документи - малък и голям талон, гражданска големия лист /не картончето/ и лична карта. Колата - може предварително да позачистите с парцал номерата на рамата и двигателя за да стане по-бързо, че при мен докато махнат пластовете прах и масло малко се поозориха.
1. Влизате с колата в КАТ в посока да минавате каналите, преди да премините под нещо като козирка намалявате и са оглеждате има един или двама служители на които казвате за какво сте и те ще ви кажат до кой канал и къде точно да оставите колата.
2. След като я оставите с посочените документи и 3 лева се нареждате на опашката за влизане в помещенията с бяла ПВЦ дограма намиращи се точно под гореспоменатата козирка в десния и край.
3. Вътре на някое от гишетата казвате за какво сте и давате горепосочените документи, след което те ви дават едно листче с което отивате на касата в същото помещение но намираща се в дъното точно срещу входната врата. Плащате трите лева и с бележката за тях се връщате веднага на гишето където оставихте документите. Те ви ги връщат всичките с защипан към талона един лист плюс още едно малко листче.
4. Излизате от помещението и се насочвате към една малка бяла будчица срещу средата на каналите но пак под тази козирка /намира се почти срещу входа от който туко що сте излезли. Там ви казват към кой канал да се насочите.
5 Нареждате се на посочения канал и влизате като ви дойде реда, отваря се предния капак и се сверяват номерата на рама и двигател. След сверката човека който я прави оставя защипаните стари талони с ония лист в една будчица в халето с каналите а на вас ви дава едно малко бяло листче. Граждаската личната карта си остават във вас.
6. Излизате от каналите и отзад търсите местенце където паркирате и оставяте колата.
7. С малкото листче и личната карта отивате в едно помещение намиращо се веднага в дясно като излизате от каналите на края на сградата с каналите /източния и край/.
8. Там като влезите веднага в дясно има две гишета - Каси - давате малкото бяло листче /на което пишеше с химикал нещо от рода на " 5-ГТП" и личната карта, казвате за всеки случай за какво сте, и ви вземат 17 лева.
9. Със бележката за платени тези 17 лева и личната карта оставате да чакате в същото помещение след касите има още две -три гишета на които ще ви извикат за да си получите новите талони. Извикването става поименно от едни тонколони. Аз чаках около 20 мин. да ми кажат името. Новите талони се получават срещу подпис, лична карта и бележката за платени 17 лв.
На новия талон ми казаха, че автоматично се отразява адреса по лична карта, който за мен беше различен от този на стария талон.
Общо процедурата ми отне времето от 8.30ч до 9.30ч и 20 лева.
Дано съм бил полезен на някой с подробностите си.

Потребителски аватар
Dare_16V_9A
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: AFN1996 1991

Мнениеот Dare_16V_9A » Чет 21 ное 2013 17:44

ОК дотук ясно за тези които не им пише в талона Бензин/газ!Отивате и за 20лв. оправяте нещата!Примерно на мойта откакто е регистррана в талона си пише Бензин/газ не "втечнен природен газ" за това ясно а какво става със газовата уредба за нея нямам какъвто и да е документ досега на преглед никога не са ми го искали или при проверка от КАТ и каквото и да било някой ако е по запознат последно какво е прието от закона до днешна дата да сподели!?Ще има ли изисквания и издавания за паспорт за газовата какви са условията и т.н.!

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Чет 21 ное 2013 18:08

Тъи сега се замислих че освен тези двайисетина лева се цели и събиране на несъбрани глоби с тази кампания.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 21 ное 2013 18:11

А това със смяната на номерата дали е вярно? :eek Казват, че е слух, ма в интернет и медиите яко се шуми, дано да не е вярно, че опашките ще са :banghead :censored2

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 21 ное 2013 19:07

djshomi написа:Тъи сега се замислих че освен тези двайисетина лева се цели и събиране на несъбрани глоби с тази кампания.

:th_up :th_up
Мамицата им помиярска , а вписаха ли в големия талон кое Евро е автомобила??? Това е следващата процедура !!
Мен "бележки" не ме интересуват - интересува ме фактура с касов бон или квитанция за бюджета.

Потребителски аватар
Marto_cafeto
Автомобил: Peugeot 307
Двигател:

Мнениеот Marto_cafeto » Чет 21 ное 2013 19:43

Абе смотана работа си е това нашето !!!

Върни се в “Автогазови уредби”