Проблеми с Виваком

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Проблеми с Виваком

Мнениеот vanko_VW » Вто 19 ное 2013 21:46

Та да ви кажа какъв е проблема с Виваком

Преди 2 месеца, Тъста(на жената баща и) си прекратява договора с господата, като всичко минава нормално, само ЧЕ когато решава да върне оборудването се оказва че забравил един кабел и госпожата в магазина не искал да го приема без него, след кратко устно спречкване той оставя всичкото оборудване в офиса и си тръгва, без да има приемо-предавателен протокол или подобен документ.
Грешка, и то голяма е допуснал и той, това не ми се коментира, проблема е че днес е дошло писмо/фактура на стойност над 400лв. като веднага тъщата тръгва към офиса с въпросния кабел и писмото/фактура да види какво става, там я посреща същата госпожа от предния път, която се държи гадничко и с две думи я гони от офиса.

Знам че голяма вина има в нас, но ще съм ви благодарен ако дадете някой съвет какво да направим в дадената ситуация.
Благодаря ви :beer

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблеми с Виваком

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 19 ное 2013 21:50

Намерете начин, да оправите бакиите, няма значение кои е виновен! Ако оставите така положението, най-вероятно ще ви пратят задължението към други лица, по събиране на вземанията, и ще ви тормозят!
Според мен, тези 400 лева, не са дошли от 1 или 2 месеца, а повече от година, ако не се лъжа!
Ако не се лъжа, и не ги платите, все някога ще се наложи да си имате вземане даване с данъци, и ще се наложи да ги платите! Друг начин няма, ако някой ви каже, че може да не плащате, ви лъже! Търсете си правата по съдебен път, но и там е даване на пари :banghead

Потребителски аватар
vanko_VW
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Вто 19 ное 2013 21:55

Колега в писмото/фактурата е упоменато че сумата е за "невърнато оборудван", а задълженията са платени, защото иначе не може да си прекратиш договора.
Никой не е казал, че искаме да не плащаме, просто тези пари са за нещо което е върнато(лошото е че без документ).

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 19 ное 2013 22:03

Ем това искам и аз да кажа, да се разберете с жената която ви е взела оборудването, после е взела и кабела, който е бил забравен, да ви даде бележка, че сте върнали всичко! Ако не го направи, идете при шефа на офиса и се разберете като хора, ако не става теглете им една благословия и си ходете, то бива бива, ама това е върха на оборудванията по 400 лева, да не са ви подарили и телевизор с приемника? :gruebel :no Дано намерите общ език, иначе не виждам изход! Късмет!

Потребителски аватар
vanko_VW
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Вто 19 ное 2013 22:10

Кабела не е върнат, Тъщата се е опитала да говори с нея днес, даже е искала да говори с управителя, а отговора е бил "аз съм управителя" и както съм написал и в първото мнение, направо я е изгонила.
ТВ не са подарили, предполагам е толкова скъпо понеже е 1бр. чиния + 3бр. приемници

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 19 ное 2013 22:47

vanko_VW написа:"аз съм управителя"

Най-добре иди ти с кабела и се опитай да се разбереш с добро. Ако не стане започвай да повишаваш тон. Не е в техен интерес в офиса им да има буйстващ клиент. Не си тръгвай без да си уредил въпроса. Могат да те помолят да напуснеш, но не и да те изгонят без полиция. Не вярвам, че ще повикат полиция защото в крайна сметка ти си в правото си.
Тъста ти е постъпил много глупаво.

m135
Автомобил: vw polo 1.4mpi
Двигател: AUD 2000

Мнениеот m135 » Сря 20 ное 2013 9:32

Не ходи сам, а вземи с теб титуляра на договора иначе с право ще откажат да говорят с теб. Какъв е тоя кабел, има ли го описан към оборудването в договора и въобще описано ли е подробно оборудването, прочети си внимателно договора. Въоръжи се и с телефоните на КЗП. Искайте в офиса да ви кажат къде е върнатото от вас оборудване, защо не е описано при връщането, звънете на място и на шефовете им, и да викнат полиция се дръжте спокойно и искайте на място да изготвят протокол за проблема с претенциите ви. В последствие може да се окаже важен. Обикновено служителите на тия компании като чуят че трябва да пишат нещо извън това на което са научени, бързо си променят отношението.

Потребителски аватар
vanko_VW
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Сря 20 ное 2013 12:30

Проблема е че няма как да ида аз с него до офиса, а и той няма как да иде защото офиса в който се разиграва случката е в Смолян, а и двамата сме в София
Ще го пращам да иде в централния и офис тук в София да видим какво ще кажат, а ако мога ще ида и аз с него

Върни се в “ОФФ-Топик - други”