Виене отпред Голф 3, 1.4 AEX
- ivanovkbg
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BKP 2007 4Motion
Виене отпред Голф 3, 1.4 AEX
Здравейте, колеги. На няколко пъти ми се случва следното. При каране със скорост 50-60 километра нещо отпред в ляво(мисля) започва да вие. След отпускане на газта и повторно подаване се оправя и повече не се чува. Не го прави винаги-когато си иска. Също така отпред в ляво има някакъв странен лек шум(тък тък) все едно минаваш по нацепен асфалт,като главно се чува при движение на свободна. При завои няма шумове, освен, че нещо скърца. Според вас къде може би се крие проблема? Аз си мисля за лагер, крив диск или шарнир, но последните две не обясняват виенето. Става дума за Голф 3.
-
- Автомобил: Golf 3 GTI 2.0 8v
- Двигател: AGG 115hp
Re: Виене отпред Голф 3, 1.4 AEX
Вдигни предна лява страна на крик и завърти гумата. Ако е лагер ще се чуе.
- ninkotv
- Автомобил: [Golf 2] [Tiguan 5N] [Audi A3 8L]
- Двигател: [HK 1983] [CBAB 2010] [AGN 1999]
Предполагам, че лагерът на главината е тръгнал да си заминава. Когато почне да вие постоянно тогава със сигурност ще разбереш дали е от него. Ако имаш крив диск ще разбереш при натискане на спирачки, няма начин да не усетиш по волана. Огледай да нямаш някой тампон или шарнир за сменяване.
- ivanovkbg
Утре ще ходя да сменям задните аморт. и ще ги накарам да погледнат :). Просто исках да знам кои може да са евентуалните причини, за да съм подготвен.
Колеги, също така искам да питам как мога да разбера дали даден аморт. е читав, когато е свален от колата? Утре мисля да си търся второ употреба задни аморт. за това питам. Ще търся втора ръка, защото в момента съм зле с финансите, а-и мисля напролет да слагам спортно окачване и не ми се дават сега пари за нови аморт..
Колеги, също така искам да питам как мога да разбера дали даден аморт. е читав, когато е свален от колата? Утре мисля да си търся второ употреба задни аморт. за това питам. Ще търся втора ръка, защото в момента съм зле с финансите, а-и мисля напролет да слагам спортно окачване и не ми се дават сега пари за нови аморт..
- ninkotv
- Автомобил: [Golf 2] [Tiguan 5N] [Audi A3 8L]
- Двигател: [HK 1983] [CBAB 2010] [AGN 1999]
По принцип ако са изпуснали са омасленени, но няма гаранция, че не са ги измили преди това. По разумно е да караш със старите докато събереш пари за нови. Аз така 2 пъти ходих до една автоморга за амортисьорчета на багажниковата врата и като се застуди изпускаха. Купих си нови и си реших проблема за години напред.
- ivanovkbg
Мхм. Проблема е, че си мисля напролет да слагам спортно, но и сега не ми се кара с изпуснали. Мога да си купя нови, но напролет ще трябва да ги сваля, ако тръгна да слагам спортно. Всъщност каква е цената на новите задни аморт., някои по-евтини.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колега и аз имах подобен шум, от лявта страна и се оказа лагер, смених го със главината!
Вдигаш колата на крик, и разклащаш гумата, ако почне да се лакати, направо го сменяй!
Вдигаш колата на крик, и разклащаш гумата, ако почне да се лакати, направо го сменяй!
- ivanovkbg
Така. Смених задните аморт.. Случайно попаднах на много малко карани задни аморт. MONROE и ги взех за по 20лв.. Майсторът погледна на бързо предницата и видимо няма нищо разбито, но тъй като имаше много работа не можахме да я огледаме по обстойно — в понеделник ще ходя пак и тогава ще я гледаме. Според него е от тръгнали предни аморт. и тампони на макферсона(за тракането), а виенето не се знае :D.
- mk5_gti
- Автомобил: Golf 5 GTI DSG
- Двигател: BPY 2008
За виенето виж някоя от гумите да няма неравности. Аз имах такъв проблем и се оказа точно това. На едната гума грайферът беше станал на стъпала и правеше страшен шум.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”