Голф 3 2Е уреда за температура показва грешно? РЕШЕНО!!!
Re: Голф 3 2Е уреда за температура показва грешно?
Ако още си тук ,утре ще правя такова на Ауди и ще ти помогна!
-
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: 2E 1994
rudoni написа:Ако още си тук ,утре ще правя такова на Ауди и ще ти помогна!
Къде да съм колега

-
Колега какво стана с помоща?

Презапоих и зачистих захващането на уреда за Температурата към платката и тръгна нормално.
- tokercho
- Автомобил: VW Golf MK3
- Двигател: AJQ
Свалил си километража ли?
-
- Автомобил:
- Двигател:
не бързай да ровиш където не ти е работа , какво си мислиш че ще видиш в таблото , нищо.... първо провери температурите земи един мултицет със термосонда и я боцни на радиатора близо до датчика който включва перката гледай температурата през целия диапазон на загряване и виж каква е разликата , значи ако сичко е наред уреда и мултицета трябва да показват почти еднакви стойности като принципът е малко повисоката температура да показва мултицета , по висока разбирай няколко градуса 2-3 не повече , ако има разлика тоес греши ти уреда на таблото пак не бързай да го разглобяваш, откачи датчика в момента когато перката за охлаждане се включи и премери с мултицет колко ома съпротивление дава на датчика който отговаря за показанието на уреда в таблото (имаш 4 пина 2 са за единия датчик смукача за студен двигател 2 са за другия темп. табло) и ги запиши стойностите на лист примерно при 90 градуса тогава е включила перката от мултицета и стойност на съпротивлението , след това отвори аутодатата и за твоя модел двигател при тая температура виж в какъв диапазон трябва да е съпротивлението ако отговаря в границите значи сичко по системата е ок , грешка прави уреда , търсиш ново табло или уред или чрез допълнително съпротивление компенсираш разликите или връткаш уредчето (калибрираш го) до необходимата темп. или просто почистваш клемите му и презапояваш пластинките там може и леко да ги стиснеш с клещи да дават по добър контакт и вкарваш и изкарваш неколко пъти уредчето да се самопочистят щифтовете му от евентуален лош контакт.
И все пак според мен това е много малко вероятно да се е случило
И все пак според мен това е много малко вероятно да се е случило
- tokercho
- Автомобил: VW Golf MK3
- Двигател: AJQ
Вчера усетих че се включи перката при показание на уреда за температура 70 градуса???
Няма от къде да я взема тази термосонда сега освен от ВУЗ–а да ми дадат,но се съмнявам...Знам че перката се включва на 90-95 градуса,а термостата е чисто нов на 87 градуса.Щифтовете съм ги зачистил с макетно ножче и светят.Прави си контакт.

-
- Автомобил:
- Двигател:
гледай също така стойностите на температурата на маслото през MFA , той също може да ти подскаже къде е проблема принципа е следния ако температурата на маслото в двигателя е 110 градуса то на антифриза е точно 90 разликата е около 20 градуса между показанията , като имаш в предвид че под 50 градуса MFA не отчита нищо дава чертички
tokercho,я иди при форумен майстор Мишо в Герман да ти реши проблема ,че стана много академично обяснението!То затрудни и мен ,дето съм всеки ден в тез системи заровен.Послушай ме!
Сервиз "Никси" Герман.

-
rudoni написа:Презапоих и зачистих захващането на уреда за Температурата към платката и тръгна нормално.
Най-неочакваното решение

-
Свалих таблото презапоих уредите и туй онуй квото можах, но разлика никаква. Взех си датчик за температурата за 25лв някакъв на Intermotor и стрелката стигна до 90° :), най-накрая! Проблема е решен, датчика си беше заминал :).
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 3 2Е уреда за температура показва грешно? РЕШЕНО!!!
аз това си го и мислех , да ти го кажа още в първия ми пост ама викам айде може пък да греша , затова ти изписах толкова писаници , но ти ако ме беше послушал и беше направил онова което съм ти писал за мултицета и сондата и да премериш съпротивлението на датчика щеше и сам да си го хванеш веднага и да си сигурен отивайки в магазина че е той проблема .
Ето това е една от общо взетото малкото части които е препоръчително да се купуват оригинални от Порше например представител на фолксвагфен за БГ.
Тези датчици визирам именно този с жълтия пръстен двойния , се прецакват не само щото не са оригинални а и от прегряване , прегряване се получава най често при смяна на антифриз и получилата се въздушна възглавница докато се обезвъздуши системата . Е тогава точно се прецака моя по същия начин описан по горе в темата
Ето това е една от общо взетото малкото части които е препоръчително да се купуват оригинални от Порше например представител на фолксвагфен за БГ.
Тези датчици визирам именно този с жълтия пръстен двойния , се прецакват не само щото не са оригинални а и от прегряване , прегряване се получава най често при смяна на антифриз и получилата се въздушна възглавница докато се обезвъздуши системата . Е тогава точно се прецака моя по същия начин описан по горе в темата
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”