Необходимост от правна помощ отностно Кодекс на труда

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
batmit
Автомобил: Golf IV
Двигател: AKL 2000

Re: Необходимост от правна помощ отностно Кодекс на труда

Мнениеот batmit » Чет 21 ное 2013 9:03

Защо искаш да се самосъкратиш? Тя борсата е до време. Един познат така, през година на борсата по негово желание, след борсата не му се ходи на работа и се хваща след година, като огладнее, сега на 45г и с 8г трудов стаж.
За работодателят може да е проблем, трябва да обяснява на инспекцията по труда, защо си съкратен и защо на твоето място има назначен човек. Проверки се правят с цел да не се източва системата.
Що се отнася до заплатата за която е писал колегата, варианти много да не я вземеш, от това да се разпишеш фиктивно, че си я взел до отработване на връченото ти предизвестие.
Незная на колко си години, но имай предвид, че при нормални обстоятелства дай боже, човек стига и до пенсия. Успех!

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Мнениеот agumba » Чет 21 ное 2013 10:09

batmit написа:Защо искаш да се самосъкратиш? Тя борсата е до време. Един познат така, през година на борсата по негово желание, след борсата не му се ходи на работа и се хваща след година, като огладнее, сега на 45г и с 8г трудов стаж.
За работодателят може да е проблем, трябва да обяснява на инспекцията по труда, защо си съкратен и защо на твоето място има назначен човек. Проверки се правят с цел да не се източва системата.
Що се отнася до заплатата за която е писал колегата, варианти много да не я вземеш, от това да се разпишеш фиктивно, че си я взел до отработване на връченото ти предизвестие.
Незная на колко си години, но имай предвид, че при нормални обстоятелства дай боже, човек стига и до пенсия. Успех!

Не е точно така, за всяко нещо си има причини!Ако ще ти бави заплатата с месеци, която пък не е увеличавана с години, ако ще търси и най-малкия повод да те резне, ако ще почнат неплатени отпуски всеки месец, и т.н. от тоя род, по-добре е да те съкрати, поне да имаш шанс да си потърсиш друга работа, без да си притеснен от времето! А колкото до вземане на човек на твоето място, не е кой знае какъв проблем, просто ще го води под друга длъжност, а ще върши твоята работа, масово се практикува. А твоята длъжност може отново да я открие, след 6 месеца.

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Чет 21 ное 2013 11:54

Значи заплатата даже ни я вдигнаха ... шефовете са стабилни много ... просто така или иначе след време ще се наложи да се махна защото мисля да офейкам на некъде ама докато хода на работа не мога да уча езика просто немам време та целта е 3-4 месеца преди да замина да ме съкрати да понауча малко език и в същото време да не остана без 1 стотинка !

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 21 ное 2013 12:00

bmwww написа:Значи заплатата даже ни я вдигнаха ... шефовете са стабилни много ... просто така или иначе след време ще се наложи да се махна защото мисля да офейкам на некъде ама докато хода на работа не мога да уча езика просто немам време та целта е 3-4 месеца преди да замина да ме съкрати да понауча малко език и в същото време да не остана без 1 стотинка !

Много офф: Кой език? :Mr Green Fun :mhihi

Има един номер,напускаш и си намираш фирма, която да те назначи и съкрати след месец. Малко е мушенгийско, но до колкото знам абсолютно законно :dontknow

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Чет 21 ное 2013 12:03

Италянски :c020 Абе в крайна сметка ще си го уча докато съм на работа ама знам,че така нищо нема да направа :biggrin

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Чет 21 ное 2013 12:05

bmwww написа:Италянски :c020 Абе в крайна сметка ще си го уча докато съм на работа ама знам,че така нищо нема да направа :biggrin

Малко офф - понаучи и българския - може някой ден да ти е от полза...
Успех.

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Чет 21 ное 2013 12:08

Супер много Офф - Силно се надявам да не ми трябва в следващите години !

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Чет 21 ное 2013 12:30

bmwww написа:Супер много Офф - Силно се надявам да не ми трябва в следващите години !

Много хора така си казват, но рано или късно се връщат.
Италия и Испания не са това, което бяха преди 10-тина години.
Успех каквото и да решиш.
Да напускаш работа няма смисъл, защото ти няма да четеш по 8-9 часа на ден.
Език така не се учи.
По малко, но всеки ден :smile

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 21 ное 2013 12:50

bmwww написа:Супер много Офф - Силно се надявам да не ми трябва в следващите години !

Супер-дупер Офф

bmwww написа:Италянски :c020

Ако че се абиш да го учиш моем ти редим дека нема таков език icon_idea Ма ония тамо са почнале да отбират пустиняшки, връ им га, та нема се плашиш :mhihi :mhihi :mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - други”