защо така голф3 1.8 ми

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Re: защо така голф3 1.8 ми

Мнениеот Bai Sando » Чет 21 ное 2013 23:32

На 5 лв бензина ша е карам ама точно никога...ще я запаля пред блока.
На който са му излишни парите нека си кара на бензин.Трябва да съм луд да пълня гушите на ония от горе.
На мен пък това ми е 3-та кола на газ и докато карам бензинки те ще са на газ.Не мисля да се заробвам с някаква кочина та да и треперя дали щяло да и стане нещо от газта,ако ще и чисто-нова да е :wink
Аз поне не познавам човек който си е свалил газовата и е супер щастлив карайки си на бензин после.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 22 ное 2013 7:13

Поставянето на подходящи симулатори на ламбдта и инжекторите за бензин решават изцяло тези проблеми.

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Сря 27 ное 2013 23:39

Bai Sando написа:На 5 лв бензина ша е карам ама точно никога...ще я запаля пред блока.
На който са му излишни парите нека си кара на бензин.Трябва да съм луд да пълня гушите на ония от горе.
На мен пък това ми е 3-та кола на газ и докато карам бензинки те ще са на газ.Не мисля да се заробвам с някаква кочина та да и треперя дали щяло да и стане нещо от газта,ако ще и чисто-нова да е :wink
Аз поне не познавам човек който си е свалил газовата и е супер щастлив карайки си на бензин после.

не казвам че съм си свалил газовата,просто вече няма да сложа такава............а за колегата по горе който каза че помпата трябва да плува в бензин-прав е и бензина трябва да се опреснява и то доста често.......газ-тя просто е за готвене :11

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пет 29 ное 2013 11:18

Пълни глупости.
Кошницата на помпата е направена така,че даже и един пръст бензин в резервоара да има,тя се пълни до горе.Отделно излишния бензин се връща директно в нея.Е,ако няко голям мастор я е разглабял и не е наместил или сменил уплътненията,то тя вече става като лейка.После теми защо сменям вече 10 помпи и все горят.
За удължаване живота на помпата,че и на бензина се слага реле,изключващо я при работа на газ.
Идеалния вариант разбира се,е да се горят по едно 5-10 кила бензин месечно.Дали на дълъг път,дали на всяко палене/особено сутрин/,то това е идеалния вариант не само за опресняване на бензина,но и за живота на дюзата.
В тая връзка по темата няма как да се даде еднозначен отговор.Като се вземе предвид дали компютъра се ресетва на всяко палене,дали дюзата е наред,помпата също,филтъра,регулатора,ламбда сонда,състояние на моното,д.т.вх.в.,ТПС,бобина,делко,свещи и прочие.Винаги на газ колите вървят по-гладко,отколкото на бензин.
Изхода е един-карай си на газ или бензин и газ,все тая.

icorainbow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icorainbow » Пет 29 ное 2013 16:20

"газ-тя просто е за готвене". С цените на бензина, няма да има какво да се готви бре чиляк, ако караш веднъж в годината до морето и обратно, може и да си прав.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”