Като се отвори лявата врата се включва бензиновата помпа

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
ilianrec
Автомобил:
Двигател:

Като се отвори лявата врата се включва бензиновата помпа

Мнениеот ilianrec » Сря 20 ное 2013 20:59

Става въпрос за Поло 2003 1,4 16В 75 конски сили нормално ли е като отворя предна лява врата да се чува бензиновата помпа. Миналия ден спря да пали водих го на диагностика излезна грешка прекъснат кабел на бензиноваа помпа и ламбда сондата.Сложих нова помпа и сега пали.Имам и друг проблем много тромаво ми се струва полото сменихме и свещите и пак няма ефект. Пък няма други грешки.Колегите да споделят но моето особеннно при качене няма мощност.Прави ми впечетление че като е студен мотора има тяга после няма.Не харчи масло грам.Не знам от какво може да е но според мен не е нормално така да варви.

Потребителски аватар
siso_k
Автомобил: 1999 VW Golf
Двигател: AKL
Контакти:

Re: Като се отвори лявата врата се включва бензиновата помпа

Мнениеот siso_k » Сря 20 ное 2013 22:25

И на моя голф е по същия начин и на комшията на ибизата 2003 г. и на един колега на сеата също. Каква е идеята на това обаче незнам, вероятно да качи бензин и да запали по лесно :gruebel

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Сря 20 ное 2013 22:30

Ахаааа,сега разбирам защо когато вържа + от бензиновите инжектори на газов инжекцион и светва за момент копчето в купето като се отвори вратата :beer
На доста голф 4-ки съм го забелязал тоя ефект,а то какво било. :mrgreen

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Чет 21 ное 2013 8:27

И на поло 9н3 го има това понеже имаш разтоварваш клапан на маркуча на излишното гориво вдигаа налягането и е направено с цел да не чакаш на контакт авлизаш палиш и тръгваш

snuupy93
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snuupy93 » Чет 21 ное 2013 10:39

И Polo 2001 AUD също, явно всички VW 2000+ година са така. :th_up

Потребителски аватар
freelancer
Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
Двигател: AKK 2000

Мнениеот freelancer » Чет 21 ное 2013 14:47

anonimko написа:И на поло 9н3 го има това понеже имаш разтоварваш клапан на маркуча на излишното гориво вдигаа налягането и е направено с цел да не чакаш на контакт авлизаш палиш и тръгваш

Колега, за регулатора на налягането ли говориш?
Аз по някога, като отварям шофьорската врата, чувам това леко бучене, но пък друг път не го чувам. Винаги ли трябва да се чува, говорим след престой разбира се.
Интересно ми е как ЕКУ то разбира, че е паднало налягането на горивото обаче за да подкачи автоматично, когато на помпата няма датчици, а регулатора е механичен?
Компа има някакъв таймер ли какво?
Ако колата е престояла 1-2 ч е логично помпата да не се включва, тъй като налягането би било достатъчно, няма как да падне, а и регулатора е за тази цел.
Няма логика, да пуска помпата винаги, но по интересното е как компа решава, че имаш нужда от предварително подкачване. :gruebel
И при условие, че зимата в повечето полота се влиза през багажника, тази "екстра" се обезмисля:c020 :mhihi

Потребителски аватар
freshenero
Автомобил: Sharan
Двигател: ADY 2000

Мнениеот freshenero » Чет 21 ное 2013 15:46

И при мен на Шарана е така.И се чудех какво е докато не прочетох темата.Същият звук издава при отваряне на вратата,и при даване на контакт.А ми направи впечатление,че го прави периодично и на канала докато човъркахме нещо и ключа беше на таблото.Мислех че е нещо свързано с алармата,но...!!!

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Пет 22 ное 2013 12:14

Влизаи през багажника като те мързи да си намажеш оплътненията с глицерин и да пръснеш малко селиконов спрей на ключалките и бравите :mhihi

Потребителски аватар
freelancer
Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
Двигател: AKK 2000

Мнениеот freelancer » Пет 22 ное 2013 12:47

anonimko написа:Влизаи през багажника като те мързи да си намажеш оплътненията с глицерин и да пръснеш малко селиконов спрей на ключалките и бравите :mhihi

Анонимко, това с багажника ми се случи в началото, след като закупих колата, до тогава имах рено и не бях запознат със зимната програма на "железните" фолксвагени. :mhihi
Тази година зимата няма да ме изненада, вече съм си подготвил глицерина, памука и спрея за ключалките (DL-60). :wink :beer
Да добавя, че бравите е също много важно да се изкъпят с бяла тефлонова грес през оставените за целта от великите немски инженери тапички. :mhihi

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”