АГУ - пререгистрация и смяна на талон бензин/газ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
automan
Автомобил:
Двигател:

Re: АГУ - пререгистрация и смяна на талон бензин/газ

Мнениеот automan » Пет 22 ное 2013 23:15

после ще сменим и номерата! говори се усилено. трябва да са със знамето на европейския съюз! тичайте да си ги смените на време, че после опашки :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пет 22 ное 2013 23:21

Излишно се вкарвате във филми,аз няма да стъпя в КАТ.Като не ида да ме "регистрират" какво ще ми направят?
Или ще ме дебнат пред газстанцията и ще ме глобят на място,защото сипвам газ :mhihi
Да го духат,пари от мен няма да видят :wink

batmit
Автомобил: Golf IV
Двигател: AKL 2000

Мнениеот batmit » Пет 22 ное 2013 23:44

Наредбата е Н-3/18.02.2013г. кой ли беше на власт тогава? Най-вероятно гаражчетата дърпат клиентите на големите сервизи за газови уредби, също както сега от два-три дни започнаха големите автосервизи, по телевизията по няколко пъти на ден.
Що се отнася до наредбата Н-3, всичко е за след 01.03.2014г нищо не пише за монтираните преди тази дата. Като напишат в талона бензин/газ какво - нищо, КАТ нямат право да узаконяват, нямаш протокала за първоначален преглед. Като направят да се минава ГТП с такъв протокол честито. Само гледат пари да смучат. Между другото и битовите бутилки трябва да имат клапан за свръх налягане, ако го има нама да гърмят бутилки и да падат тераси.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пет 22 ное 2013 23:55

Ми ако толкова са хитри,един ден преди прегледа си свалям изпарителя и газова няма.И пак няма да е на тяхната.Ако се зачуди нещо,му казвам,че едно време е имала газ и така си стоят разните там маркучи и тва е.

batmit

Мнениеот batmit » Съб 23 ное 2013 0:22

Може и така, или изпарител или бутилка. Сещам се за един филм някаква пародия беше, в римския сенат вземат решение по въпроса за бедните и единодушно решението е - "да го духат бедните". Може да се карат в парламента, но по въпроса за бедните две мнения няма. Лошо, че все сме от е*аната страна.

bobbby11
Автомобил: Seat Toledo GT
Двигател: 2.0 2E 1994

Мнениеот bobbby11 » Съб 23 ное 2013 0:35

Аз имам едно питане... А аз като съм със старото малко талонче дето е 10 сантима на кръст, к'во да правя ??? ... И дето даже не пише кубици, та камо ли - вид гориво ???... Да си го сменям с ново ??? ... Е за чий к.р като то по закон си е валидно все още ???... Ами нема начин да стане... Нито ще им се влача в КАТ, нито ми пука... Обаче има нещо, дето ме тревожи - усещам, че държавата ни лека-полека се пълни с разни дисциплинирани и изпълнителни тъпаци, дето тичкат да се натягат за всяка дивотия измислена от разни кретени... :banghead... Сакън некой да не им направи "забележка" или "да им намалят поведението"... Затова сме и на това дередже... Добре, че все още се намират "ЗДРАВИ БЪЛГАРИ" като "Bai Sando"... :beer ... Да се надяваме, че ЕС ще се разпадне преди да са забранили и казаните за ракия... :11 ... Ма.ка им мръсна...

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Съб 23 ное 2013 7:02

"Дисциплинирани тъпаци" викаш...,ами такива ни направиха.
Тея дето ще си свалят уредбите преди преглед и после ще ги слагат-а какво ще стане като ви спрат на пътя?
С новите промени и допълнения по закона те спират от движение за един изгорял габарит.
Представи си кви пари ще ринеш ако ти се случи това заради газова уредба,еле и талон.
batmit написа: Между другото и битовите бутилки трябва да имат клапан за свръх налягане, ако го има нама да гърмят бутилки и да падат тераси.

Принципно имат,ама от манджите и времето се е задънил явно,или проблема е друг.Принципно повечето такива бутилки в експлоатация са по над 20г.,ама на тях някой да им е правил водна проба?Или пък да е искал такава преди да я зареди?Дано и това се промени,че моите имат 2 такива и инъче няма да ги хвърлят,докато не стане беля.

Потребителски аватар
ALiGaToR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ALiGaToR » Съб 23 ное 2013 8:09

Е сега аз какво ще правя като нямам никакъв документ за газовата уредба. Колата така я купих. Прекарах я през КАТ. На гишето нищо не ми казаха, само им дадох договора за покупко продажба и това е. Смениха ми имената в талоните. Изпратиха ме по живо по здраво.
И сега без талон на газовата бутилка няма да мога да я пререгистрирам. Сега варианта ми е да си купувам нова газова бутилка която има паспорт.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Съб 23 ное 2013 8:51

Да,да ама не.
Въпросите са много,отговори няма.Моята бутилка мислех да я сменям за по-сигурно,въпреки че е на 6 години.Ама сега трябва да се търсят лицензирани газаджии за паспорт,понеже повечето не дават,а един колега писа,че паспорт на бутилката не важи като паспорт на газовата.Та ще ходя на водна проба,паспорт си имам.
От друга страна аз сменях двигател преди 6 години и още тогава писаха в талона газ/бензин.Е,нормално,наредбата е от 2000г.Да,ама колегите сменят преди месец и никой не пише нищо,сега пак ще сменят.Това е ясно,ама старото бензин/газ важи ли?
И как моя преглед мина на бензин и не ми отразиха за газта/заради пробата/,а познавам хора дето на бензин не работят,газовата им е 10 годишна, без паспорт и си минават преглед....
Миналата седмица-понеделник,след запитване в един КАТ,не бяха чували нищо за талоните...Сега поне чуха и ще се пита пак.
Вероятно ще се намери фирма,която след обстоен тест и съответните препоръки/и суми/ ще издават паспорти.Другия вариант,ако намерите закона по който паспортите са отпаднали,или съответния газаджия мотивира отказа си за такъв,да се разправяте в КАТ на високо ниво и да се огласи крайния резултат чрез медиите.
Някъде се губи връзката.Дали газаджиите нямат нужния лиценз за издаване на паспорт,или пък той някак си не се печата и предлага,ама КАТ не знаят.....
Как в Шумен правят изпитания чрез налягане на пожарогасители,а за бутилки за газ нямат лиценз?
И как в Добрич и Варна има?
А въпросната задължителна евросонда..монтажа като хората ли е/по изискване/?Затворена харметически и изведен отдушник към атмосферата?
Много въпроси,малко отговори.Ще се звъни на тв. да разследват или поне да внесат яснота.

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Съб 23 ное 2013 9:16

всичко е толкова объркано и не домислено че просто да с е чуди човек :gruebel наредбата била от 2001 . а ми досега защо не се прилагаше?а точно сега когато решиха да увеличат минимална заплата. 50лв. добавка за пенсии.увеличени е на детски ?ако тази глупост влезе в действие, а тя вече почти е влязла. много хора просто ще предпочитат да свалят газовите си уредби! защото например- първо бутилката ми е 8год. трябва хидрвл. проба-50лв. второ евросонда -150лв. трето техно тест -50лв. талон смяна 25лв. и поле всяка година пак преглед. ми то заслужава ли си?това че посегнаха на народното гориво е ясен признак че държвата ни е пред фалит :screwy
че и глооби измислили 2000-7000лв :c020 аз например ми е трудно да отделя от бюджет а си през зимния сезон 300лв. за глупостите на нашите ръководители! и н еми остава нищо друго освен да поздравя техните мили майки, и на 1март 2014 да сваля завинаги газовата която сложих с толкова труд и лишения.може би вече автомибила в Булгаристан от необходимост ще се превърне в лукс за повечето хора! :screwy

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Съб 23 ное 2013 9:39

те ще измислят други пречки така че да не можеш да се имъкнеш сух. щеш не щеш щом изкаш газ плащаш иначе ще ядеш големия :mhihi сега преди още наредбата да е публикувана в държавен вестник тоест не е още закон са та навели ниско и са ти запретнали потника, след влизането и в сила ще ти го вкарат законно до край. ако изкаш газ ще си траеш и ще си плащаш! иначе ако шаваш ще ти го вкарат повече :mhihi

batmit

Мнениеот batmit » Съб 23 ное 2013 11:33

Наредбата е обнародвана и е в сила, но текста за газовите уредби влиза в сила от 01.03.2014г.Всичко е регламентирано за новопоставени АГУ след 01.03.2014г, но за старите нищо. Има още 3месеца, дано умниците да измислят нещо.Като гледам на старите ще трябва да се слагат евросонди.

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Съб 23 ное 2013 11:57

да ще трябват евросонди! моята бутилка няма и е на 7г. то май и бутилка нова ще ми трябва!или хидравлична проба . а то се тая, по добре нова бутилка 80лв + евросонда 150 +50 паспорт +20/в талон=300лв, да ама -не свалям и си минавам на бензин . така поне веднъж ще ходя на гт- преглед . а с300лв ще си пооправя колата-нова ламд сонда напр. безинова помпа . :biggrin

Потребителски аватар
lokva
Автомобил: Passat 3c
Двигател: CBAB 2008

Мнениеот lokva » Съб 23 ное 2013 12:10

поредната простотия в България. Очакваите скоро минаване на технотест при промяна от железни към алуминиеви джанти :a045

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Съб 23 ное 2013 12:28

казват че наредбата била от 2001, до само 1 една година казаха че няма да понадлежи кола с газово на никакъв преглед. а само на гт, и така си минавахме всички и беше законно . извднъж като дойде това проклето ново правителство ново 20 . интертесно ако земат да паднат до месец новото пък какво ли ще реши ?живем в абсурдна държава и лично мен много ме е яд , но сам какво мога да направя :screwy поне като изкат да цакат така да има някакъв гратисен период.напр. когато се минава на гтп. е не да се юрнат всички за 3-месеца. :icon_sad ми ако сега трябва да замина за чужбина за няколко месеца като се върна трябва без да знам и си карам да ме хванат ибам 2000лв глоба :banghead

Върни се в “Автогазови уредби”