АГУ - пререгистрация и смяна на талон бензин/газ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
bmwww
Автомобил:
Двигател:

Re: АГУ - пререгистрация и смяна на талон бензин/газ

Мнениеот bmwww » Съб 23 ное 2013 14:03

Добре значи аз сега требва да ида в КАТ и да кажа,че искам смяна на талона на който да пише бензин/газ така ли ? Само това ли требва да направа ? И защо тия си не поемат смяната на талона ами ние требва да си го плащаме ... нали на тех им требва това не на нас ?

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Съб 23 ное 2013 14:22

И да ме спре ченгето какво?Как ще ме разбере дали ми пише в големия талон газ/бензин,като той трябва да седи у нас?И другото,как ще ме разбере че съм на газ,като бутилката не ми се вижда,нито пълначката,нито нищо?Ще души от ауспуха ли :mhihi Не ми пречи още като го видя че ме спира,да цъкна на бензин.
От мен пари няма да видят.Ако ще и 5 лв да е.

Nafarfori
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafarfori » Съб 23 ное 2013 15:19

TiL написа:А понеже от скоро съм с кола на газ... Как да разбера каква ми е сондата?

Евросондата има електрически клапан.

Изображение

batmit
Автомобил: Golf IV
Двигател: AKL 2000

Мнениеот batmit » Съб 23 ное 2013 16:05

Днес си разгледах паспорта на АГУ-то дето е от 2003г., има си акт за въвеждане в експлоатация и т.н.всичко е законно. Не може до вчера законно от днес не, "е нема такава държава".

ivan-
Автомобил: golf 3 GL
Двигател: aam 1.8

Мнениеот ivan- » Съб 23 ное 2013 17:27

вероятната причина е: около 1,8 милиона автомобила по минимум 50 лева = добра сума за закрепване на нечий бюджет! иначе на моя талон си пише "бензин/втечнен нефтен газ"! защо трябва да ми издават нов със същото съдържание?

landir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landir » Съб 23 ное 2013 17:41

automan написа:казват че наредбата била от 2001, до само 1 една година казаха че няма да понадлежи кола с газово на никакъв преглед. а само на гт, и така си минавахме всички и беше законно . извднъж като дойде това проклето ново правителство ново 20 . интертесно ако земат да паднат до месец новото пък какво ли ще реши ?живем в абсурдна държава и лично мен много ме е яд , но сам какво мога да направя :screwy поне като изкат да цакат така да има някакъв гратисен период.напр. когато се минава на гтп. е не да се юрнат всички за 3-месеца. :icon_sad ми ако сега трябва да замина за чужбина за няколко месеца като се върна трябва без да знам и си карам да ме хванат ибам 2000лв глоба :banghead

Бях решил да не пиша в този форум но като чета на колегата словоизлеянията не се сдържах и искам да го попитам-какво ти е виновно това правителство?Наредбата е пусната от предишното.Искам да уточня че не се занимавам с политика,не симпатизирам ни на предишните ни на сегашните но трябва да се гледа на нещата такива каквито са.

Потребителски аватар
mk5_gti
Автомобил: Golf 5 GTI DSG
Двигател: BPY 2008

Мнениеот mk5_gti » Съб 23 ное 2013 18:59

Тези умници който са го измислили това за 3 месеца да се сменя талона, помислиха ли че има българи който не живеят в България, а карат с българиски номера и може да нямат възможност да се приберат за 3 месеца. Мноого долен начин за събиране на пари..

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Съб 23 ное 2013 19:36

ivan- написа:вероятната причина е: около 1,8 милиона автомобила по минимум 50 лева = добра сума за закрепване на нечий бюджет! иначе на моя талон си пише "бензин/втечнен нефтен газ"! защо трябва да ми издават нов със същото съдържание?

Ти няма да го сменяш.

landir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landir » Съб 23 ное 2013 19:37

mk5_gti написа:Тези умници който са го измислили това за 3 месеца да се сменя талона, помислиха ли че има българи който не живеят в България, а карат с българиски номера и може да нямат възможност да се приберат за 3 месеца. Мноого долен начин за събиране на пари..

Първо прочети добре наредбата и помисли и второ не са 3месеца а цяла година.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Съб 23 ное 2013 19:45

До първи март цяла година ли има :rolleyes Интересно календарче ползваш :mhihi

Потребителски аватар
mk5_gti
Автомобил: Golf 5 GTI DSG
Двигател: BPY 2008

Мнениеот mk5_gti » Съб 23 ное 2013 19:48

landir написа:
mk5_gti написа:Тези умници който са го измислили това за 3 месеца да се сменя талона, помислиха ли че има българи който не живеят в България, а карат с българиски номера и може да нямат възможност да се приберат за 3 месеца. Мноого долен начин за събиране на пари..

Първо прочети добре наредбата и помисли и второ не са 3месеца а цяла година.

Това чух вчера вечерта по-новините колега, а аз карам на бензин и мисля да карам на бензин.

landir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landir » Съб 23 ное 2013 20:04

ktamen написа:До първи март цяла година ли има :rolleyes Интересно календарче ползваш :mhihi

§ 2. Наредбата се издава на основание чл. 146, ал. 1 от Закона за движението по пътищата.
§ 3. Наредбата влиза в сила от датата на обнародването й в „Държавен вестник“, с изключение на разпоредбите на чл. 26, ал. 3 – 7, които влизат в сила 12 месеца след датата на влизане в сила на наредбата.
Министър: Ивайло Московски Това че си разбрал чак сега не е проблем на този който е пуснал наредбата.Проблема е лично твой.Сега ти си коригирай календара.

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Съб 23 ное 2013 20:18

landir написа:
ktamen написа:До първи март цяла година ли има :rolleyes Интересно календарче ползваш :mhihi

§ 2. Наредбата се издава на основание чл. 146, ал. 1 от Закона за движението по пътищата.
§ 3. Наредбата влиза в сила от датата на обнародването й в „Държавен вестник“, с изключение на разпоредбите на чл. 26, ал. 3 – 7, които влизат в сила 12 месеца след датата на влизане в сила на наредбата.
Министър: Ивайло Московски Това че си разбрал чак сега не е проблем на този който е пуснал наредбата.Проблема е лично твой.Сега ти си коригирай календара.

Чл. 26.
(1)
Проверките и/или изпитванията на ППС с изменение в ко
нструкцията за установяване на
съответствието им с приложимите технически изисквания се извършват от технически служби.
(2)
Съответствието с изискванията по чл. 22 се установява от лицата, получили разрешение за
извършване на периодични прегледи за провер
ка на техническата изправност на пътни превозни средства
по реда на чл. 148 от Закона за движението по пътищата.
(3)
(В сила от 02.03.2014 г.) Първоначалната проверка на монтираните на ППС уредби, които
позволяват работата на двигателя с LPG и CNG, се изв
ършва от лица, които:
1.
притежават необходимите капацитет, специализирани технически познания и доказан опит в
специфичните области, определени със: кой календар е верен все пак :screwy

landir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landir » Съб 23 ное 2013 20:31

Наредба № Н-3 от 18 февруари 2013 г. за изменение в конструкцията на регистрираните пътни превозни средства и индивидуално одобряване на пътни превозни средства, регистрирани извън държавите – членки на Европейския съюз, или друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство

МИНИСТЕРСТВО НА ТРАНСПОРТА, ИНФОРМАЦИОННИТЕ ТЕХНОЛОГИИ И СЪОБЩЕНИЯТА
НАРЕДБА № Н-3 от 18 февруари 2013 г.
за изменение в конструкцията на регистрираните пътни превозни средства и индивидуално одобряване на пътни превозни средства, регистрирани извън държавите – членки на Европейския съюз, или друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство Календарчо това погледна ли го?

Върни се в “Автогазови уредби”