Поддръжка на дизел или бензин???-нищо конкретно
-
- Автомобил:
- Двигател:
Поддръжка на дизел или бензин???-нищо конкретно
Колеги извинявам се за темата,старателно изчетох всичко и не намерих точно мнение,локуми колкото щеш, но ясно мнение не.Та, моля ако някой е запознат с този проблем да сподели изпробвано мнение.Колебая се , каква да е следващата ми кола.В момента карам дизел,търся кола 2004год и съм на дилемата дизел или бензин.Та ,да поясня , става въпрос за кола която се кара основно градско средно 10-12 хил км. годишно.Бих се насочил към малолитражен автомобил до към 1.2-1.4-мотор.нямам идея за сега да минавам на газ,зависи, ако ми гори 7-8 литра в града не мисля да ходя на газ.При такъв разход и на дизел в града се колебая , кое е по добре за обслужване и поддръжка.Благодаря за съвети и мнения.
Последна промяна от stivenj на Съб 23 ное 2013 18:04, променено общо 1 път.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Re: Поддръжка на дизел или бензин???-нищо конкреткно
За 10000км. разликата в горивото да речем с разход градско 6 и 9 м/у дизелов и бензинов автомобил ще е грубо 600-700лв.
Турбо-1000лв. рециклирано 500лв. + труд = ???
Маховик - 700лв. + труд = ???
Помпа, дюзи, по-скъпо обслужване, по-скъпа при покупка + още една камара вакумчета, клапанчета, и ала-бала глупости покрай дизеловия мотор!
Един ремонт на първите две от списъка и икономията ти отива на кино за две години напред!
Това са моите аргументи с/у дизела втора ръка и за такъв малък пробег, според мен няма никакъв смисъл да си усложняваш живота
п.п. Имах TDI карах, обслужвах, ремонтирах ... предпочитам бензинова кола
Турбо-1000лв. рециклирано 500лв. + труд = ???
Маховик - 700лв. + труд = ???
Помпа, дюзи, по-скъпо обслужване, по-скъпа при покупка + още една камара вакумчета, клапанчета, и ала-бала глупости покрай дизеловия мотор!
Един ремонт на първите две от списъка и икономията ти отива на кино за две години напред!
Това са моите аргументи с/у дизела втора ръка и за такъв малък пробег, според мен няма никакъв смисъл да си усложняваш живота

п.п. Имах TDI карах, обслужвах, ремонтирах ... предпочитам бензинова кола

-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря колега ,това са и моите притеснения,говорим за 10 годишна кола все пак,от това ме страх,сега минах през тези неща с моя дизел и виждам какво се случва,но все пак,когато има и друго мнение ,което е изпитано ,лесно може да се ориентира човек.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Насочи се към бензинов автомобил
Лично ти препоръчвам да огледаш японските , те са най-добрите производители на бензинови ДВГ-ета Хонда,Мазда и др. Успех в търсенето .

- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ
Re: Поддръжка на дизел или бензин???-нищо конкретно
Бензинова
,ако пък е с фабрична газ,още по-добре,впрочем това е супер вариант(ако не се сещаш за модел кола с фабрично АГУ мога да ти пиша на лични)
Само да вметна,че колегата forski доста е занижил цените на първите две неща в списъка
,поне според мен...
П.П.А,и го махни, ако искаш това "-нищо конкретно",нещо не му е мястото там.

Само да вметна,че колегата forski доста е занижил цените на първите две неща в списъка

П.П.А,и го махни, ако искаш това "-нищо конкретно",нещо не му е мястото там.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Насочвам се към тойота или хонда,за газ не мисля, а и от вчера като чета , че до март ще вземат наново пари за регистрация на газови уредби и талони,чудя се дори и газов инжекцион за градско каране на къси разстояния кога ще си върне парите.А това "нищо конкретно " написах , защото колкото и теми да прегледах на подобна тема ,нямаше ясно определение,,при едни цени на горива,близки разходи в градско условие на каране, но различна поддръжка и обслужване на дизел и бензин,кое е за предпочитане.Ако имах пари за нова, темата нямаше да я има ,залагам на дизел ,ноо...
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Вземи дизел Тези локуми с турбо дюзи и маховици ги разтягат хора които са си купили кола на 400-500 000км
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
IRRITATING написа:Вземи дизел Тези локуми с турбо дюзи и маховици ги разтягат хора които са си купили кола на 400-500 000км
Прав си принципно, но къде има дизел на гарантирани 100к да си взема и аз един

Иначе по темата - бензин и подходящ за газифициране след това двигател.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
IRRITATING написа:Вземи дизел Тези локуми с турбо дюзи и маховици ги разтягат хора които са си купили кола на 400-500 000км
А то 10г. кола на колко километра мислиш,че е??? Бабата е карала само в събота до супермаркета

В Бг всички са на 157 - 175 000 км, а в обявите /не в мобиле .де/ са по на 350-400 и нагоре км.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Пичове, вие сериозно ли си мислите, че колите са ви на реални километри?
Писал съм го и в други теми, когато видях едно Сеат-че през далечната 2006година на 800 хил. км! Колата седя 2 години в автокъща и никой не я взимаше, заради километрите, накрая собственика на къщата се ядоса и я направи на 180 хил км. и веднага я купиха! Та нека не казваме, че дизела се кара, бензина не се кара и т.н
А относно темата на колегата, всичко е според джоба! Ако взимаш 350 лева заплата, и жигула да имаш, ще ти е труда подръжката на колата! Според мен, най-евтина за подръжка е запазената кола, на реални километри! Тази кола която е пазена и всяко едно нещо което се е обадило е сменено! Всичко останало което е само карано и замаскирано, няма как да очакваш да е читаво!

А относно темата на колегата, всичко е според джоба! Ако взимаш 350 лева заплата, и жигула да имаш, ще ти е труда подръжката на колата! Според мен, най-евтина за подръжка е запазената кола, на реални километри! Тази кола която е пазена и всяко едно нещо което се е обадило е сменено! Всичко останало което е само карано и замаскирано, няма как да очакваш да е читаво!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега , затова пуснах темата,защото сега карам дизел на незнайни километри и виждам какви пари влизат като се скапе нещо по двигателя.Знам ,че няма кола под 200-300 и точно затова обсъждам един съвременен дизел като се скапе какво ме чака в сравнение на едни бензинов,все пак се отнася за 10 годишен автомобил.Аз за себе си предполагам,че за условията които писах в началото на темата си мисля ,че малък бензинов мотор,1.2-1.4 предполагам,че ще излезе по добре да се кара и обслужва в града на къси разстояния.Но когато мислят няколко глави се взема по адекватно решение, затова пуснах темата.Аз мисля, че дизел на незнайни километри скапе ли се нещо по горивна система,се дават пари за нова кола от същия калибър.Та, доходите ми не са 350 нито 500 ,но аз не живея за да робувам на някаква кочина седяща на пътя,тя трябва да ми служи повече от колкото аз на нея.
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Твърдо бензин за тези километри които казваш. С дизел не вярвам да реализираш някаква икономия.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
[/quote]аз не живея за да робувам на някаква кочина седяща на пътя,тя трябва да ми служи повече от колкото аз на нея.[/quote]
разбира се ... малка бензинка и си ти човека
разбира се ... малка бензинка и си ти човека

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Нормално TDI да е по-скъпо и за купуване и за поддръжка от малолитражката. Все пак едното е предимно за ходене на работа, а другото и за приятно извънградско без да се мръщиш като има пуснат климатик, 5 човека в колата или няколко коли/камиони за изпреварване. Ти си прецени за какво точно ти трябва и дали си струва. А дали ще сменяш турбо, маховик и т.н е чист късмет.
-
- Автомобил:
- Двигател:

theultimate написа:Нормално TDI да е по-скъпо и за купуване и за поддръжка от малолитражката. Все пак едното е предимно за ходене на работа, а другото и за приятно извънградско без да се мръщиш като има пуснат климатик, 5 човека в колата или няколко коли/камиони за изпреварване. Ти си прецени за какво точно ти трябва и дали си струва. А дали ще сменяш турбо, маховик и т.н е чист късмет.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”