Голф 2 автоматик проблем със скоростната кутия
-
- Автомобил: Golf 1.6
- Двигател:
Голф 2 автоматик проблем със скоростната кутия
Здравейте колеги :) Взех един Голф 2 1.6 с автоматична кутия. Колата има проблем с кутията (може би). Продавача каза че кутията не работи и аз бях решил да и слагам ръчна. Но колата тръгна и аз реших че проблема е в маслото. Взех масло смъкнах картера на кутията измих филтъра(беше с диференциално масло). Сложих ново малко (каквото трябва) ,карах колата цял ден и нямаше проблеми. Но вечерта изчезнаха предните скорости и само задната работи. Проверих маслото над максимума е но не е розово а жълто(явно е останало от старото малко). Някой имал ли е такъв проблем?
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Re: Голф 2 автоматик ПРОБЛЕМ
Явно предния собственик е бил голям майстор,,как така диференциално масло в тая кутия?
-
- Двигател:
Re: Голф 2 автоматик ПРОБЛЕМ
ами такова имал под ръка човека 

- lucky7o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Голф 2 автоматик проблем със скоростната кутия
колега има 2 масла за скоростите, може да видиш в тази тема - http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=232626 някъде ми бяха обяснили... Едното масло пропускали да го сменят майсторите и може и да ти е "фабричното" още 

-
- Двигател:
мерси колега явно ще смъквам кутията :( някаква схема снимки нещо имаш ли?
-
- Автомобил: GOLF 2 automatik
- Двигател: 1.8 m 1991g
Здравейте !
Първо да се извиня на колегата ,че пиша тук , но да не отварям нова тема , да попитам в тази : Закупих Голф 2 на 83 000 км, 1991 г. 1.8 м , автоматик с теч от скоростната кутия . Докарана на ход от Германия , при което е завихряла маслото и изцапала навсякъде около двигателя. Въпросът ми е някой сблъсквал ли си е с този проблем и как е отстранен , евентуално откъде е течът , аз имам съмнения за семеринг . Мисля , че тече и пръска от кожуха където е турбината на кутията .
Първо да се извиня на колегата ,че пиша тук , но да не отварям нова тема , да попитам в тази : Закупих Голф 2 на 83 000 км, 1991 г. 1.8 м , автоматик с теч от скоростната кутия . Докарана на ход от Германия , при което е завихряла маслото и изцапала навсякъде около двигателя. Въпросът ми е някой сблъсквал ли си е с този проблем и как е отстранен , евентуално откъде е течът , аз имам съмнения за семеринг . Мисля , че тече и пръска от кожуха където е турбината на кутията .
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”