АГУ - пререгистрация и смяна на талон бензин/газ
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: АГУ - пререгистрация и смяна на талон бензин/газ
ок, ми защо досега никой не е направил нищо нито на преглед, нито по какъвто и да е начин, а се сещат в последния момент 

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Стига с това конструктивно изменение и тея измислени глоби.Води се дооборудване.
Чл. 20. (1) При дооборудване на ППС с уредби, които позволяват работата на двигателя с втечнен
нефтен газ (LPG) или сгъстен природен газ (CNG), се спазват изискванията на приложение № 1.
А всеки си го тълкува както си иска,в КАТ също са забравили,че са имали 13 години.
Чл. 20. (1) При дооборудване на ППС с уредби, които позволяват работата на двигателя с втечнен
нефтен газ (LPG) или сгъстен природен газ (CNG), се спазват изискванията на приложение № 1.
А всеки си го тълкува както си иска,в КАТ също са забравили,че са имали 13 години.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Има наредба и ние трябва да следим нормативните документи,така го разбирам аз.Що се отнася до наредбата,мисля че смяната на талоните и първоначалния преглед се отнасят само за ново монтирани АГУ.Някой разбрал не до разбрал и вдига пушилка.Такъв орган в БГ все още няма сертифициран от никого.Процедурата по такава сертификация трае близо година.Какво излиза тогава?Най вероятно ще се промени наредбата и ще има гратисен период.
Последна промяна от landir на Съб 23 ное 2013 22:24, променено общо 1 път.
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Като четете наредбата, къде видяхте, че трябва да се сменят талоните? Чл.26, ал.3 - първоначално от 01.03.2014г натам. Моят талон е книжен не пише бензин никъде, ще взема да го нащракам на пишеща машина 
Вижте старите паспорти на АГУ изискванията са подобни.
По текстовете след 01.03.2014г., до тази дата никой нищо не може да направи, няма законово основание да издават протоколи и т.н.

Вижте старите паспорти на АГУ изискванията са подобни.
По текстовете след 01.03.2014г., до тази дата никой нищо не може да направи, няма законово основание да издават протоколи и т.н.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ето ти протоколите-л. 20. (1) При дооборудване на ППС с уредби, които позволяват работата на двигателя с втечнен нефтен газ (LPG) или сгъстен природен газ (CNG), се спазват изискванията на приложение № 1.
(2) Лицата, извършили дооборудването на ППС с уредби за LPG или CNG, издават протокол за монтиране на уредби за LPG или CNG в два екземпляра.
(3) Лицата по ал. 2 създават и поддържат база с данни с информация за издадените протоколи за монтиране на уредби за LPG или CNG.Първоначалния преглед от Органа за контрол е чл.26 и влиза в сила от 1.03.2014.год
(2) Лицата, извършили дооборудването на ППС с уредби за LPG или CNG, издават протокол за монтиране на уредби за LPG или CNG в два екземпляра.
(3) Лицата по ал. 2 създават и поддържат база с данни с информация за издадените протоколи за монтиране на уредби за LPG или CNG.Първоначалния преглед от Органа за контрол е чл.26 и влиза в сила от 1.03.2014.год
-
- Автомобил:
- Двигател:
на мен пак не ми е ясно ! например моята уредба има само пасорт на газовата бутилка от 2006г. сега от тук на татък какво следва?а такива в мойто положение са хиляди 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Защо имаш паспорт само на газовата бутилка?Къде ти е паспорта от сервиза който ти е монтирал АГУ-то?Ходил ли си на преглед на АГУ в пунктовете с лиценз от тех.надзор(те са вече закрити)?
Последна промяна от landir на Съб 23 ное 2013 22:24, променено общо 1 път.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Ако някой не е разбрал-до края на февруари на всеки с газова уредба в талона трябва да пише бензин/газ.
А които са с изтекъл срок на бутилката/5г./-водна проба или нова.
А които са с изтекъл срок на бутилката/5г./-водна проба или нова.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ходил съм н а прегледи, но имам само стикери на бутилката , докъто ги изискхваха. други документи не си спомням да съм имал 

-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Наредбата влиза в сила от 01.03.2013г., а чл. 26, ал.3 от 01.03.2014г. - за старите дето са законни нищо не пише, нито смяна на талони нито други подобни. Според мен ако е монтирана до 01.03.2013г. и си има паспорт трябва да е законна.
И къде го пише, че в талона трябва да пише бензин/газ?
И къде го пише, че в талона трябва да пише бензин/газ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
След като си ходил на прегледи трябва да имаш паспорт.Потърси го.
Последна промяна от landir на Съб 23 ное 2013 22:25, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ходих сега до колата ми той е закопчан зедно с паспотра на газовата бутилка имам значи паспорт . там пише че е монтирана уредбата на 27.07 2006. сега какво следва? само талона ли трябва да сменя или и газовата бутилка /
-
- Автомобил:
- Двигател:
Нищо не сменяй и прави,изчакай.
Последна промяна от landir на Съб 23 ное 2013 22:22, променено общо 1 път.
- spears
- Автомобил: VW VENTO
- Двигател: 2.0 16v ABF
Задължително ли е вече да се прави 

-
- Автомобил:
- Двигател:
паспорта на газовата е малко квадратно картонче на него пише ловато и дата на монтаж и сериен номер. така ли трябва да е? 

Върни се в “Автогазови уредби”