Техномаркет НИКОГА повече! Продават телевизори втора ръка!

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Re: Техномаркет НИКОГА повече! Продават телевизори втора рък

Мнениеот toshara » Вто 07 май 2013 8:32

Двамата ми братя и един приятел са с компютри от Техномаркет
На единия брат му изгоря като за начало захранването,последвано от звуковата карта и видеокартата.
На другия му изгоря записвачката и видеокартата
На този мой приятел му изгоря дъното,следвано от записвачка,видеокарта и за капак единия хард и всички копчета отпред на кутията...
Сами си правете изводи :screwy

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Вто 07 май 2013 12:56

toshara написа:Двамата ми братя и един приятел са с компютри от Техномаркет
На единия брат му изгоря като за начало захранването,последвано от звуковата карта и видеокартата.
На този мой приятел му изгоря дъното,следвано от записвачка,видеокарта и за капак единия хард и всички копчета отпред на кутията...
Сами си правете изводи :screwy

Грешно е да се вади извод от това!
Това можеше да се случи във всеки един магазин в който продават компютри.

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Вто 07 май 2013 16:39

Taм масово са боклуци, аз ненапразно споменавам навсякъде за марката НЕО и познатите, които имам с проблеми от тази марка.

ira67
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ira67 » Вто 07 май 2013 21:45

Winner25 написа:Това че е платено с карта по никакъв начин не пречи да се върнат парите. Ако не става в брой, може по банков път. Важно е обаче какво се е случило преди това и дали сте си в правото да си търсите парите.

Бях в право да търсим пари ,но бях със дощеря и не исках тя да пресътства при розправия.Не вярвам че няма начин,нали човек си върна пари за телевизора.Но от друга страна бях удовлетворенао че отървахсе от таблета и че получих протокол за връщане от сервиза. А и ставаше дума за 250 лева,не заслужава да късам нерви.Ще си купя за този ваучер чинии или ложици без гаранция, Но като помислим , трите телевизора и монитор ни от там,но нямахме с тях проблем.
ПРосто неприятно като те правят на маймуна с тази практика - невръщане на пари.В моят случай таблет изгуби връзка с Маркет, беше при нас 8 месяца,преди това работише с Маркет,Но от сервиза отговориха че не става за ремонт и издадоха протокол.

Потребителски аватар
richko25
Автомобил: VAG
Двигател:

Мнениеот richko25 » Сря 08 май 2013 10:54

"Двамата ми братя и един приятел са с компютри от Техномаркет
Сами си правете изводи "

Колега какво написа?Не се заяждам просто се опитвам да разбера логиката ти...и не мога!
Наясно си ,че това е техника нали ?
Знаеш ,че имаш 2г. гаранция ?
Да си правим извод ,че /от който и да магазин да си го купил/ повече няма да стъпиш,защото "уреда" се е повредил? :stumm
Знаеш ли...ние,всички ние живеем в консуматорско общетсво.На производителите не е рентабилно да произваждат каквото и да било и то да те надживее...Явно идеята е " уреда да работи" определен период/тук се появява гаранцията 2 г./ и след това колкото изкара...
От една страна е дразнещо да сменяш някои неша на 2 или 3 години нали?
От друга страна дали е правилно от 1974 да се карат само голф 1-ки?Ще я караш ти детето ти внуците а недай си боже при инцидент ще си купите пак Golf 1 :mrgreen
Къде е златната среда тогава? :11

stefan_doc

Мнениеот stefan_doc » Сря 08 май 2013 11:09

Предвид на заглавието на темата, чувал съм, ч в САЩ примерно, можело да върнеш стоката в магазина, ако не ти харесва в незнам си какъв срок. Интересно какво правят с върнатите по този начин стоки? Вероятно ги продават на по-ниска цена, но знам ли...

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Сря 08 май 2013 18:01

stefan_doc написа:Предвид на заглавието на темата, чувал съм, ч в САЩ примерно, можело да върнеш стоката в магазина, ако не ти харесва в незнам си какъв срок. Интересно какво правят с върнатите по този начин стоки? Вероятно ги продават на по-ниска цена, но знам ли...

И не само в САЩ, правят го и в що-годе съседна Босна! Не мога да твърдя, че е правилно да ходиш зад някой дето току е върнал телевизора щото не го кефи и да го купиш на половин цена, но е правилно в седемдневен срок да си получиш парите ако не си доволен от стоката или ако дефектира да си ти върнат парите ако не могат да го заменят или поправят в законовия срок!

Потребителски аватар
Black-diamant
Автомобил: Passat B 5.5
Двигател: 2.0 115hp

Мнениеот Black-diamant » Сря 15 май 2013 15:46

Досега не съм имал проблем с артикули от Техномаркет, но ще го имам впредвид занапред. Закупувал съм СД за колата, телевизор, лаптоп, кухненски аксесоари.

matev92
Автомобил: Golf 5
Двигател:

Мнениеот matev92 » Нед 24 ное 2013 18:51

Колеги , защо не пазарувате от Amazon Uk? Цените на повечето неща са по-ниски , имаш един месец да върнеш стоката ако не ти харесва , а ако има дефект ти поемат и обратните разходи.Аз си купих лаптоп за 400 паунда т.е. около 1000лв , имаше малка кривина в една от пластмасите , казаха ми да го върна , като ще ми поемат обратните разходи за изпращане , но им предложих да ми свалят 20% от цената , при което се съгласиха , и ми излезе 800лв , и си го ползвам с кеф.В България същия лаптоп беше 1300лв тогава :)

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 24 ное 2013 19:28

stefan_doc написа:Предвид на заглавието на темата, чувал съм, ч в САЩ примерно, можело да върнеш стоката в магазина, ако не ти харесва в незнам си какъв срок. Интересно какво правят с върнатите по този начин стоки? Вероятно ги продават на по-ниска цена, но знам ли...

Компютъра от който пиша в момента е втора употреба с 12месеца гаранция. На сайта ясно беше написано, същото ми казаха и в магазина им на място, че можеш да върнеш стоката в 7 дневен срок без никакви обяснения. Точно това, а не 12те месеца гаранция ме накараха да им стана клиент. Търговец, който продава качествена стока знае, че клиента едва ли ще се разочарова от продукта, който си е купил и до връщане ще се стига много рядко.
Все пак не е нова стока и реална разлика между втора и трета употреба няма.
Ако стоката е била нова и някой я върне вече ще се наложи драстично да и намалят цената, но надценките в Бг май го позволяват без търговеца да е на загуба. А такъв надпис за връщане в 7 дневен срок би привлякъл много клиенти.

Потребителски аватар
push
Автомобил: mk2
Двигател: 1.9 TD

Мнениеот push » Нед 24 ное 2013 19:34

В България и в частност наща фирма, този срок е 30 дни от датата на закупуване.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 24 ное 2013 21:47

Във вашата фирма е 30 дни за което адмирации,но в масовия случай всякакво връщане дори и на следващия ден ако не е онлайн зависи от добрата воля на търговеца или от умението на разочарования клиент да вдига грандиозни скандали за да му подменят дефектиралата на първия ден техника :thumb_down

nanobanano
Автомобил: Vento 1.9TDI Smart 600cc 1999
Двигател: AHU 1997

Мнениеот nanobanano » Нед 24 ное 2013 23:24

Един познат си купуваше лаптоп от Техномаркет за около 800 лв и си хареса един,но беше единствена бройка мостра.Реши да го вземе и като се опитаха да го включат лампичките му светнаха,но не и дисплея.Наложи се да си хареса друг модел.Баба ми пък си взе малко след това Телевизор ,след един месец се развали,но гаранцията го покри и го оправиха.Явно такава им е стоката :)

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Пон 25 ное 2013 9:07

stefan_doc написа:Вероятно ги продават на по-ниска цена, но знам ли...

Зависи кога и как са го върнали продукта. Ако например си взел лаптоп, ползвал си го 3-4 дена и не ти е харесал нещо го пускат, като returned/open box, ама е обозначен как си трябва и се вижда от 10км. че е такъв. В bestbuy са с ярко жълти табели. Цената обикновено е 20-30% надолу, 50% няма никъде. Все пак е чисто нова техника. Има го един друг момент, който за мен е най-големия "келепир" в щатите - refurbished техника. Тва е повредена техника(изгорели компоненти и др.), която е поправена. Естествено кадърно поправена, не като родните майстори колкото да закърпи положението. И все пак има два вида refurbished техника - нормални refurbished, поправени от някой специализиран сервиз и factory refurbished, поправени от самия производител. Гаранция има и в двата случая. Цените са минимум 30% надолу и нерядко даже 50%.

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Пон 25 ное 2013 10:16

не знам кво го плюете тоя техномаркет.те са просто връзката между производител и потребител.на брат ми бил се развалил компютъра,техномаркет ква вина имат в случая???да не би те да са произвели дадения компютър,нали за тва е гаранцията.магазин като магазин.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”