Закупуване на пасат Б6
-
- Автомобил:
- Двигател:
Закупуване на пасат Б6
Здравейте на всички. Надявам се съвсем скоро да стана истински член на VW клубът. Спрял съм се на конкретен модел
Б6, комби,2.0 ТДИ, ръчка, 140к.с., 4motion. Гледам автомобили след 2007, понеже за първите прочетох, че правили много проблеми.
Интересувам се дали може някой с преки наблюдения да ми каже тънкостите на колата и какви са и болежките и приблизителни цени на ремонтите, който е правил. Бих желал също да ми помогнете, с някой читав вносител понеже на караните в България вяра много-много нямам. Давам ви примерен автомобил
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11384529513946791&f1=details&slink=4uwl9c
Благодаря за отделеното време.
Б6, комби,2.0 ТДИ, ръчка, 140к.с., 4motion. Гледам автомобили след 2007, понеже за първите прочетох, че правили много проблеми.
Интересувам се дали може някой с преки наблюдения да ми каже тънкостите на колата и какви са и болежките и приблизителни цени на ремонтите, който е правил. Бих желал също да ми помогнете, с някой читав вносител понеже на караните в България вяра много-много нямам. Давам ви примерен автомобил
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11384529513946791&f1=details&slink=4uwl9c
Благодаря за отделеното време.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Закупуване на пасат Б6
Добре де, толкова ли не искате още един член на клубът
.... много лошо впечатление прави това, че никой не желае да драсне 1-2 реда 

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега, за тези Пасати е писано много, включително и в този, и в Дизеловия раздел. Ползвай търсачката, не боли.
Отделно от това, ако имаш конкретно питане за конкретна обява, можем да помогнем, иначе общи приказки за модела и този двигател има изписани много.
Отделно от това, ако имаш конкретно питане за конкретна обява, можем да помогнем, иначе общи приказки за модела и този двигател има изписани много.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги четох почети всичко което намерих тук и малко се обърквам.
1. Относно мотора 2.0 TDI четох за "бебешките болежки" със дюзите, за който има акция и ги подменят безплатно.
2. Не можах да видя информация от коя дата пускат преработената версия, която е изчистена от тези фабрични дефекти.
3. Не разбрах защо 1.9 TDI го водите по сполучлив при положение, че повечето колеги му слагат чип за да вдигнат конете и по този начин според мен влияят негативно на неговият живот, а при 2.0 всичко това си е направено заводски.
4. " Бих желал също да ми помогнете, с някой читав вносител понеже на караните в България вяра много-много нямам" предполагам, че все някой може да ме насочи.
Благодаря ви отново за вниманието и безаварийно шофиране на всички.
1. Относно мотора 2.0 TDI четох за "бебешките болежки" със дюзите, за който има акция и ги подменят безплатно.
2. Не можах да видя информация от коя дата пускат преработената версия, която е изчистена от тези фабрични дефекти.
3. Не разбрах защо 1.9 TDI го водите по сполучлив при положение, че повечето колеги му слагат чип за да вдигнат конете и по този начин според мен влияят негативно на неговият живот, а при 2.0 всичко това си е направено заводски.
4. " Бих желал също да ми помогнете, с някой читав вносител понеже на караните в България вяра много-много нямам" предполагам, че все някой може да ме насочи.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Познавам читав вносител, името му е "фалирал"
Цената на приличен Пасат като този от обявата, която си показал, на доказуеми под 150 000 км започва от 10 000 евро. Последните няколко месеца се оглеждам за нещо такова, та знам...

- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Гледам в mobile.de има такива по 8500-9500 евро. Ето един пример за почти 9K
Ето и един в диапазона 150-200 K км за под 7000 евро
Ето и един в диапазона 150-200 K км за под 7000 евро
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
...ама не са 4Х4...
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Iliyan.Mechenski написа:Колеги четох почети всичко което намерих тук и малко се обърквам.
1. Значи си разбрал, там няма нищо за обясняване. На практика, повечето PD двигатели, които са със Siemens дюзи, влизат в сервизната акция.
2. Преработената версия се нарича CR, демек комън рейл и в зависимост от модела, стартира някъде през 2008г. Проверява се за всеки отделен автомобил поотделно.
3. 1.9 TDI го изкарват по-сполучлив хора, които ги е страх от 2.0 TDI. Няма нищо, с което 1.9 да е по-сполучлив, освен теоретично по-нисък разход при бабешко каране и относително по-евтина поддръжка.
4. Няма такъв вариант, при който абсолютно сигурно автомобил отвън да е по-хубав от автомобил от България. Въпрос на конкретен автомобил, внимание, диагностика и доза късмет при избора.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ви, за мненията. Вчера ходих на оглед за този http://www.cars.bg/c135267 доста добре изглеждаше и звучеше приятно. Говорил съм с Ники от Герман ако се спра на него да му го закараме в сервиза на преглед. Едно от нещата, който ме тревожат е фактът, че е внос от Италия, цената му е малко висока, а и не е от най-луксозните изпълнения. Моля ви за мнение дали си заслужава парите според вас и ако не защо?
Поздрави и приятен ден.
Поздрави и приятен ден.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
На външен вид е готин, заради R-Line пакета. Вътре няма обаче подгрев на седалките, мултиволан, темпомат също не видях. Сигурно липсват и някои други често срещани в модела екстри, но явно при Sport изпълнението те не са съществени.
Сервизната история някак странно свършва преди почти година и половина и до тогава са въртяни по 60'000 на година, а от тогава насам само 3000. Имаш номер на рамата на една от снимките - иди в Порше и ги помоли да ти извадят сервизна история - според мен е на около 220'000 км. и скоро ще се наложи смяна на маховик, ако вече не е сменян.
Освен това и този не е 4x4, както всъщност колегата ме е поправил по-горе, че това е условие. Общо взето добра година и спортен пакет, но цената според мен е висока. За толкова пари бих отишъл в Германия да си търся кола.
Сервизната история някак странно свършва преди почти година и половина и до тогава са въртяни по 60'000 на година, а от тогава насам само 3000. Имаш номер на рамата на една от снимките - иди в Порше и ги помоли да ти извадят сервизна история - според мен е на около 220'000 км. и скоро ще се наложи смяна на маховик, ако вече не е сменян.
Освен това и този не е 4x4, както всъщност колегата ме е поправил по-горе, че това е условие. Общо взето добра година и спортен пакет, но цената според мен е висока. За толкова пари бих отишъл в Германия да си търся кола.
От книжката се вижда, че за 5 месеца е минал 26 600км. а според търговеца след това за 1,5г. е минал само 3000км.
Търговеца не знам за какви ни има !

Търговеца не знам за какви ни има !
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Нищо чак толкова странно няма. Колата най-вероятно е върната срещу нова скоро след обслужването, после е киснала известно време на паркинга на дилъра. Оттам се почва следната история:
дребните джамбази си имат един номер, сдружават се по няколко, отиват при официален представител на някоя марка, който в момента се е затрупал с такива върнати коли и му предлагат да закупят ХХ броя, при условие, че получат солидна отстъпка. По непотвърдени сведения сделката се "смазва" със съответния процент кеш за съответния служител
След това си делят колите и почват да ги продават, като традиционно някои от тях си ги търкалят чат- пат с временни номера и така...
дребните джамбази си имат един номер, сдружават се по няколко, отиват при официален представител на някоя марка, който в момента се е затрупал с такива върнати коли и му предлагат да закупят ХХ броя, при условие, че получат солидна отстъпка. По непотвърдени сведения сделката се "смазва" със съответния процент кеш за съответния служител

-
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси за мненията, а относно 4х4 май ще трябва да го прежаля, че са много редки. Имам един въпрос относно волана- възможно ли е този http://www.roadfly.com/new-cars/wp-content/uploads/gallery/2006-volkswagen-passat/IMG_2913.jpg да бъде сменен с по новият http://www.capital.bg/shimg/zx610_999978.jpg ? Мотивът за това, е че за парите, който бих дал за 2010 г. без много много екстри мога да си намеря от 2008 highline, но просто воланът им не ми харесва.
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
колега това е най-опосканото изпълнение според мен за тези пари намери нещо с доста повечко екстри а р спойлерите за около 800 лв ще ги сложиш,няма да можеш да сложиш волана ще трябва и модула да се смени а като гледам няма и темпомат
не си заслжава

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”