Здравейте,
Имам следния проблем. При студени температури из от под таблото на колата излиза странен шум. Разглобих таблото, извадих вентилатора на парното и шума идваше откъм съпротивлението на степените на вентилатора. След като го разкачих обаче, излезе че шума не идва от там, а от едно устройство малко по-нагоре, точно под филтъра на купето.
Прикачвам видео материал за яснота. Снимано е от извън колата след като махнах кората под чистачките и махнах филтъра на купето.
http://youtu.be/8sxRqhpMsZU
Та това малко нещице издава дразнещия звук. Нямам идея какво е това устройтво, за какво служи, какво го кара да издава този звук или как да го оправя. Някой може ли да ми даде съвет? Пак да кажа - ако е топло този шум го няма. Шуменето не се влияе от това дали вентилатора е включен на която и да е степен. Когато снимах видеото, съпротивлението беше напълно разкачено заедно с вентилатора. Да си кажа честно даже не съм сигурен това устройство дали е част от отоплителната система.
Ако е нужна още информация казвайте. Имам доста снимки просто са доста големи и ще се наложи да ги качвам по хостинг сайтове ако е нужно.
Благодаря предварително!
Странен и дразнещ шум идващ от парната инсталация - Голф 3
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Re: Странен и дразнещ шум идващ от парната инсталация - Голф
Това чудо като го гледам така на теб никаква работа не ти върши,,,моторче с редуктор,но който го е сложил само той може да ти каже за какво е.Откачи му кабелите няма какво да стане.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен е остатък от "климатроник"...дали пък някъде не пише по стъклата "DIAVIA"?Това е сервото за клапата "вътрешна/външна" циркулация,но явно е ампутирана...
- Dare_16V_9A
- Автомобил: VW Golf MK2
- Двигател: AFN1996 1991
Да това е моторчето за клапата за циркулация на въздуха само че нея не я виждам!Това моторче е само на тези модели дето допълнително им е саден не заводски Климатик така наречен "Diavia" На оригиналните тази клапа е на вакум!Така и така при теб клапата я няма намери буксата на моторчето и я изключи да не те дразни!
- anrus
- Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
- Двигател: RF-1988 и 1P-1991
Клапата е там, вижда се на клипа, но се е откачила. Вероятно е подпряла в кабела при затваряне, този кабел трябва да минава отгоре.
-
- Автомобил: VW Golf Mk.3
- Двигател: AEA 1995
Благодаря за помоща момчета! Снощи се опитах да проследя кабела който влиза в купето но неуспешно. Някой има ли представа къде би трябвало да ходи и какъв е най-добрия начин да прекъсна захранването? Например мога ли просто да прережа кабела и да го изолирам?
-
- Автомобил: VW Golf Mk.3
- Двигател: AEA 1995
Добре, проблема е оправен. Явно в тъмното снощи не съм успял да видя къде отива буксата. Във новото видео се вижда как я проследявам и съм я разкачил. По-късно я обвих с изолирбанд за да не направи беля ако се намокри.
http://youtu.be/fw1v8oDORWQ
Благодаря на всички за помоща!
http://youtu.be/fw1v8oDORWQ
Благодаря на всички за помоща!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”