Пасат б5 1.9тди 110к.с. афн не иска да запали
Пасат б5 1.9тди 110к.с. афн не иска да запали
Колата е Пасат б5 1.9тди 110к.с. афн двигател 1999г.,днеска се качвам въртя и не иска да запали.Викам да не е бушон прегледах ги всичките на прав поглед изглеждат здрави,кой е бушона на помпата?До колкото разбрах помпата не е в багажника?Къде да търся проблема?
Re: Passat b5 не иска да запали
qskatavw написа:Като дадеш на контакт чували се цъкане
Какво цъкане?
Цъкане като от реле?
Или от помпа в багажника?
Преди се чуваше някакво цъкане като дам на контакт и се чудих от какво е,реших че електрониката нещо от климатика,сега не съм се заслушвал.
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Помпа в багажника няма да чуеш.Щракането е от реле,което ти включва подгревните свещи,ама ти трябва да палиш и без тях в това време.На Бузлуджа съм палил на минус 15 без свещи.Имаш нещо друго,сега във Варна или в наше село си ?
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
При подаване на контакт светва ли ти лапата на подгряването ? Това е доста важно !!!
feikot написа:Помпа в багажника няма да чуеш.Щракането е от реле,което ти включва подгревните свещи,ама ти трябва да палиш и без тях в това време.На Бузлуджа съм палил на минус 15 без свещи.Имаш нещо друго,сега във Варна или в наше село си ?
Във Варна съм и това е лошото нямам много познати които да разбират,нито пък инструменти.
Ако си бях в Казанлък добре имам гараж и инструменти.
Dobromirski написа:При подаване на контакт светва ли ти лапата на подгряването ? Това е доста важно !!!
Ако не се лъжа светва,но утре пак ще погледна.
Да разбирам ли че няма как да прави проблема от бушон или реле?
Другото което ме съмнява е горивния филтър и дали достига до него гориво и дали не е запушен.
Предполагам че входа трябва да извадя да видя дали достига гориво и изхода дали не е запушен?

- feikot
Има как ама е по-малко вероятно.Провери си първо филтъра дали има нафта и дали е чист.Ако е наред,задръж по-дълго ключа,ако 15на секунди върти и не чуе изобщо обади се на ifidik във Варна е :)
А как да го проверя дали има нафта и дали е чист,не са ми ясни нещата малко по подробно ако може да обясниш?
А това със въртенето,като пробвах да запали единия път задържах доста но нищо,само че ми изпищя лампата за маслото,но мисля че това е нормално,след това като дадох на контакт нямаше проблем.
А това със въртенето,като пробвах да запали единия път задържах доста но нищо,само че ми изпищя лампата за маслото,но мисля че това е нормално,след това като дадох на контакт нямаше проблем.
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
За да не запали,казваш че лампата за подгрева светва но изгася ли?Погледни до ГНП-то дали стига гориво!Пушек нещо вади ли при въртенето?
- feikot
Re: Пасат б5 1.9тди 110к.с. афн не иска да запали
Виж за пушека определено след толкова въртене,ако вкарва нафта ще изпуши. Можеш да разбереш дали вкарва нафта,като изкараш маркуча,който идва от резервоара,а дали излиза нафта от филтъра,след като захранващия маркуч изкараш този,който отива към помпата.Всички проби ги прави като някой върти ключа (или ти пък той гледа). Вземи си шишенце или нещо друго в което да слагаш маркуча да не оливаш.
Залагам на задръстен филтър аз :)
Залагам на задръстен филтър аз :)
Лампата за подгряващите свещи свети и угасва отпред се чува цъкане.
По-горе на снимката където е горивния филтър,извадих маркуча който е със стрелка която излиза завъртях нищо,след това извадих маркуча който е със стрелка която влиза завъртях и отново нищо.
Преди 600км. и направих обслужване масло и филтри,но ме съмняваше че не е сменен,сега като го гледам отдолу изглежда доста чист.
При въртене от ауспуха излиза пушек,но не е черен и никога не е пушела черно по скоро сиво безцветно.
Сега какво да правя и какво да проверявам?
По-горе на снимката където е горивния филтър,извадих маркуча който е със стрелка която излиза завъртях нищо,след това извадих маркуча който е със стрелка която влиза завъртях и отново нищо.
Преди 600км. и направих обслужване масло и филтри,но ме съмняваше че не е сменен,сега като го гледам отдолу изглежда доста чист.
При въртене от ауспуха излиза пушек,но не е черен и никога не е пушела черно по скоро сиво безцветно.
Сега какво да правя и какво да проверявам?
- feikot
Няма да излезе черен като не си запалил,ще излезе сив.Ама щом не ти кара нафта до филтъра,задната седалка от към шофьора вдигни,има един кръгъл черен капак,развий му болтовете,там ти е нивомера и всичкия чарк.Виж да не се е запушила с някаква гняс или нещо друго,че да не качва нафта до филтъра.
-
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Не знам какво очаквате да излезе от тия маркучи. През тях смуче помпата. Само си вкарал въздух като си ги вадил.
Извади тръбичка на дюза и виж там дали изкарва нафта.
Ако има съмнение, че не стига нафта пробвай да запалиш с нафта от шише и ако запали, ще знаеш какъв е проблема. Вкарай в него маркуча, който е с излизащата стрелка. Ама най-добре си купи една ръчна помпа да напълниш с нея нафтовата помпа, че може бая да върти докато запали.
Извади тръбичка на дюза и виж там дали изкарва нафта.
Ако има съмнение, че не стига нафта пробвай да запалиш с нафта от шише и ако запали, ще знаеш какъв е проблема. Вкарай в него маркуча, който е с излизащата стрелка. Ама най-добре си купи една ръчна помпа да напълниш с нея нафтовата помпа, че може бая да върти докато запали.
Върни се в “Дизелови агрегати”