Пак здравейте колеги.
Извинявам се предварително - питах търсачката и почетох малко от руския сайт но не намерих каквото ми трябваше. Утре мисля да меря компресия на пасатора /Б4 1.8 ми АБС/. Искам да питам каква трябва да бъде заводската компресия на този двигател?
В еднин постинг прочетох +- 12.5 /не знам каква е мерната единица/, в руския сайт пише "степен на сгъстяване 10" Та с две думи замотах се яко.
Компресия
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
И на мене са ми казвали че компресията на нов дв. трябва да е 12.5, а в тази връзка да питам защо в началото на сайта в спецификациите на двигат. дадени от Vento за 1.8 мотор на Пасат няма двиг. ABS а само RP 66kw 90кс. Извинявам се ако ви се види тъп въпроса.
Р.С. Питането ми отпада. Излиза че между RP и ABS почти няма разлика. Как си знаех че е тъп въпроса.

Р.С. Питането ми отпада. Излиза че между RP и ABS почти няма разлика. Как си знаех че е тъп въпроса.

- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Моята на студен двигател е между 8,5 и 9и малко на всички цилиндри. Мерих я с един компресомер дето му бяха изтъркани цифрите и пренаписани с маркер върху стъклото и не знам доколко е верен но мен специално компресията е последното което ме интересува. Важното е да върви прилично и да не гори неприлично течностите антифриз масло и бензин