Как да предпазим автомобила си (VAG) от кражба?
- golfmaniak666
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHL
Re: Как да предпазим автомобила си (VAG) от кражба?
е при паяка и господ не може да ти помогне
- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
StS написа:StrEagle написа:При колите с безключов достъп, по-добре ли са нещата?
Ако е скъпа колата и това вече не ги спира поне в БГ....
Да по-добре е, ама за крадците

....
Последна промяна от Vlad777 на Вто 26 ное 2013 20:56, променено общо 2 пъти.
Причина: За реклами - имаме раздел обяви
Причина: За реклами - имаме раздел обяви
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ще си призная, че четох по диагоналната с-ма, но нямам време за повече, но въпреки това ще нахвърлям идеи -пък може на някой да и да му допадне нещо и да го разработи.
Значи, срещу кражби с паяк (репатриране) може да се монтира на пода на колата парктроник приспособен да действа на обратно, тоест,когато няма препятствие демек асвалт под колата на растояние 10тина санта под колата да задейства аларма (а каква ? -това е по ваш избор). Според мен ултразвуковите не са подходящи защото много ще се зацапват -пробвайте с електромагнитните (с лентовия датчик), но да е късо парче лента (може би две -поставени отпред и отзад).
Срещу колесарите на **пътна помощ** датчик на предно и задно колело успоредно на ABS или от самия датчик ABS(ако е възможно) за да се установи движение.
Или пък светодиодно фенерче мигащо с определена честота (толкова голяма, че да не се различава от окото -дали свети или мига). и датчик зад стъклото. А има фенерчета с бял св. диод и ув диод. Колкото, по нестандартно и искилифищено решение -толкова по добре.
А на колегата с рибарските куки, ще кажа, че (някога когато се крадеше и Г2) бях замислил да сложа високоволтова бубина под седалката и жички под тапицерията.
Дерзайте и успех!!!!!
Значи, срещу кражби с паяк (репатриране) може да се монтира на пода на колата парктроник приспособен да действа на обратно, тоест,когато няма препятствие демек асвалт под колата на растояние 10тина санта под колата да задейства аларма (а каква ? -това е по ваш избор). Според мен ултразвуковите не са подходящи защото много ще се зацапват -пробвайте с електромагнитните (с лентовия датчик), но да е късо парче лента (може би две -поставени отпред и отзад).
Срещу колесарите на **пътна помощ** датчик на предно и задно колело успоредно на ABS или от самия датчик ABS(ако е възможно) за да се установи движение.
Или пък светодиодно фенерче мигащо с определена честота (толкова голяма, че да не се различава от окото -дали свети или мига). и датчик зад стъклото. А има фенерчета с бял св. диод и ув диод. Колкото, по нестандартно и искилифищено решение -толкова по добре.
А на колегата с рибарските куки, ще кажа, че (някога когато се крадеше и Г2) бях замислил да сложа високоволтова бубина под седалката и жички под тапицерията.
Дерзайте и успех!!!!!
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Ами по диагонал си чел :) . Защо са ти толкова сложни схеми - има аларми с GPS дето вече се намират и по 100лв читави. А като бонус пращат и SMS-и.
-
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
И за 50лв се намират заглушаващи устройства, които ги неутрализират... ако ще и 1000лв да си дал за GSM аларма с 2 SIM-карти..
Макар че, наскоро четох, как разбили един "сервиз" за разфасоване - точно GPS/GSM аларма, която била тиха и просто пращала SMS-и, а те не я намерили и изключили заглушаващото устройство, тя си пращала SMS-и къде е колата, и по едно време им се чука на вратата..
Макар че, наскоро четох, как разбили един "сервиз" за разфасоване - точно GPS/GSM аларма, която била тиха и просто пращала SMS-и, а те не я намерили и изключили заглушаващото устройство, тя си пращала SMS-и къде е колата, и по едно време им се чука на вратата..

Точно, това е номера брат !
Аз имам подобен ГСМ модул. Са на стара кочина -10 годишна, дали някой ще се сети да търси такъв модул или да го заглушава ?
Тоя модул е 120 лева и съм го купувал преди 5 години. Иска Апарат и СИМ карта-ваучерна. Даже мисля че може да се ползва и за домашни аларми.
Не съм го настройвал да праща СМС, но мисля че може и това, направо ми звани на "Долни Крадци Мръсни" !
Аз имам подобен ГСМ модул. Са на стара кочина -10 годишна, дали някой ще се сети да търси такъв модул или да го заглушава ?
Тоя модул е 120 лева и съм го купувал преди 5 години. Иска Апарат и СИМ карта-ваучерна. Даже мисля че може да се ползва и за домашни аларми.
Не съм го настройвал да праща СМС, но мисля че може и това, направо ми звани на "Долни Крадци Мръсни" !

Последна промяна от kossis на Чет 28 ное 2013 13:10, променено общо 1 път.
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
kossis написа:Точно, това е номера брат !
Колега в тая тема не е добре да се пише кой какво има

И да не съм офф. Аз съм мислил да се направи една планка която с катинар да заключи педала на спирачката натиснат,и евентуално ръчната за по лесно, копчето което се натиска да се разпробие и пак катинарче,или нещо скрито пак там да не я освобождава.??
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги,някой виждал ли е алармената система TOMAHAWK TZ9010 която се продава в dhgate.com за 95$.И някой пазарувал ли е от този сайт,надежден ли е,колко излиза с митото доставката на подобна стока? (тази аларма има опция "Free shiping",т.е. безплатна доставка,но за 20-30 дни).
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Мито за тая сума няма, само ДДС - 20%. И е според зависи - някой неща идват в пощата, някой отиват в митниците. До скоро отиваше в митниците ако е обявено за над 20 долара, но реди месец имах пратка обявена за 5 долара да отиде там.
Че то тука в България няма сносни аларми, та да се налага от чужбина да се купува такава.
И цените не са им много по високи от тази !
Ако някой те е набелязал, и от Америка да купиш алармата пак няма да я опазиш !
Общо взето алармата е като ключалката- пази ни от лицата които не би трябвало да имат достъп. Колкото по сложна е алармата толкова повече може да ни опази и от "желаещите" да получат този достъп без да имат право !
Но ако "желаещите" да получат достъп имат силно желание на всяка цена да получат достъпа -намират начина и го реализират ! Тия "желаещите" са си чисти джамбази !
И цените не са им много по високи от тази !
Ако някой те е набелязал, и от Америка да купиш алармата пак няма да я опазиш !
Общо взето алармата е като ключалката- пази ни от лицата които не би трябвало да имат достъп. Колкото по сложна е алармата толкова повече може да ни опази и от "желаещите" да получат този достъп без да имат право !
Но ако "желаещите" да получат достъп имат силно желание на всяка цена да получат достъпа -намират начина и го реализират ! Тия "желаещите" са си чисти джамбази !

Последна промяна от kossis на Вто 03 дек 2013 9:52, променено общо 1 път.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
10+ годишни TDI-та не се крадат на всяка цена. Крадат се тези, които лесно се подкарват без много усилия. Просто като не успеят да подкарат една кола, отиват на следващата малко по-надолу по улицата.
За да инвестират в техника, време и риск да се борят с нещо по-сложно с нестандартна защита - колата трябва да си заслужава - от 30'000 лв нагоре поне.
За да инвестират в техника, време и риск да се борят с нещо по-сложно с нестандартна защита - колата трябва да си заслужава - от 30'000 лв нагоре поне.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Питах за алармата,понеже е с вграден пейджър с обхват 1200м.,а такива в нашите сайтове за охранителна техника не съм виждал.
Относно нестандартната охрана на возилото - само това спасява от крадци,ако не са с паяк,естествено.
Относно нестандартната охрана на возилото - само това спасява от крадци,ако не са с паяк,естествено.
А тая аларма има ли плаващ код и тнт ??? Това е също доста важно.
- mafiota
- Автомобил: Audi A6 C5
- Двигател: APU
срязват се кабелите на диагностичната букса, и се свързват посредством друг преходен куплунг - напр. нещо от рода като LPT мъжко и женско. И съответно си прибираме истинската диагностична букса :)
Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”