Проблем с горивомера и бордкомпютъра на пасат 1.9тди пд 2001

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
i_stanimirov
Автомобил:
Двигател:

Проблем с горивомера и бордкомпютъра на пасат 1.9тди пд 2001

Мнениеот i_stanimirov » Вто 26 ное 2013 21:14

Здравейте, имам следния проблем: От скоро съм собственик на пасат 1.9 тди пд 131к.с. 2001г.. След като го закупих установих, че на таблото не се отчита зареденото гориво, както и не работи борд компютъра в долната си половина (където би трябвало да ми показва разхода на гориво) и не свети лампичката за липса на гориво. След обслужване се заех с отстраняване на проблема чрез ред майстори и ред сервизи, но до тук нищо. След ред диагностики с компютри и без се установи, че проблема не е в таблото. Последствие се насочих към резервоара, но и там майстора които се зае не откри проблем, като ми каза, че датчика работи и проблема не е там. Моля помагайте ако някои се е сблъсквал с този проблем! Благодаря предварително!

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Re: Проблем с горивомера и бордкомпютъра на пасат 1.9тди пд

Мнениеот phantom_ » Вто 26 ное 2013 22:42

ако ти е цял дисплея лампа няма да ти светне,на дисплея се показва колонка и пропищява веднъж като тръгваш .Разхода го показва по средата а най отдоло е външната температура.И какви са тея майстори който визират различни проблеми а не ги решават?И едното и другото може да се замери и ще си покаже.

i_stanimirov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i_stanimirov » Сря 27 ное 2013 10:12

да, дисплея ми е цял, но на него не ми светва "колонката" и не ми пропищява при тръгване. като запаля на същият дисплей ми светват лампите за индикация, но не и на горивото. Като имам отворена врата също ми светва индикация на дисплейчето, така че мисля, че не е изгорял самия дисплей. Също интересното е че, индикатора за отчитане на температурата работи, а този до него за горивото не работи. След закачане на компютър и принудително пускане на индикацията стрелката на горивомера реагира. в резервоара също всичко е наред. Губи се връзката между таблото и резервоара???

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Мнениеот phantom_ » Чет 28 ное 2013 14:00

За да провериш нивомера в резервоара трябва да го замериш дали на различни литри гориво дава различно съпротивление или да го извадиш и да го размърдаш и съпротивлението да се мени.Пробвай двата кабела от нивомера да ги допреш един сдруг дали на таблото ще ти покаже нещо,ако не значи е от връзката между тях,вадиш таблото и гледаш буксите!

Потребителски аватар
Alek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Alek » Чет 28 ное 2013 16:27

Накрая на лоста за чистачките имаш ли бутон с 2 позиции?

i_stanimirov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i_stanimirov » Чет 28 ное 2013 23:33

Благодаря на всички за компетентните коментари! Проблема се реши по следния начин: Днес отидох в оторизирания сервиз на Фолксваген "Авточойс" в гр.В.Търново. Влязох в сервиза и ми направиха профилактика от която се установи, че проблема е в резервоара или по точно разпояване на електрониката на помпата. Запоиха го и сглобиха всичко. Всичко отне около 3-4 часа. накрая когато колата излезе от сервиза с отстранен проблем се насочих да плащам, като си мислех, че ще ми излезе солено, но уви - общо 51,70лв.??? направо ме изненадаха - във документа който ми дадоха ми пишеше 40лв. за диагностика и 11,70лв. за труд. Всичко това ми се стори много малко спрямо това което бях дал преди това, а даже последният "майстор" ми каза, че проблема ми не е в резервоара и ме прати да си купя километраж, който щял да смени, за което ми каза "няма да ти вземам сега пари, но ще ми дадеш само 15лв. за диагностиката". П.П> В сервиза на фолксваген попитах служителя евентуално колко би ми струвало ако сменям километраж, като тои ми отговори, че километража при тях е 650лв., но мога да си закупя втора употреба, а те за самия монтаж, ще ми вземат 15лв., а за корекция на имобилайзера и обучението на двата ключа ще ми вземат 50лв. или общо 65лв., което мисля, че много добра цена. Успех на всички!

Върни се в “Дизелови агрегати”