Четох из чуждите форуми ,но искам и тука някой да си изкаже мнението :) При моторите с digifant иженкция (тъй наречената ел.инжекция има 3 вида дюзи - сини,жълти и бели). Това което открих е ,че:
-сините са 197 или 218кк(не е ясно) и се слагат на последните PB-та
-Жълтите и белите са 194 или 190кубика и се слагат на по-ранъчните мотори.
Искам да попитам някой играл ли си е да сменя от по-ранните дюзи към сини ,защото сините демек са с по-голям дебит ,а и от там и вървеж предполагам. Аз съм с 2H мотора(по-рядък е от останалтие масови) и съм с PB електрониката ,но дюзите ми са жълтите.. да си играя ли да сменя от тея с по-висок дебит и ще има ли ефект във вървежа. Не мисля ,че ще почне да върви богато и да харчи ,тъй като електрониката ми е от PB-то ,което дефакто си е с такива дюзи.
Разлика инжектори при Digifant-a - жълти,бели и сини :)
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Разлика инжектори при Digifant-a - жълти,бели и сини :)
Гига, аз на 2Е-то (съвсем леко усложнен вариант на РВ) съм със сини дюзи.
Но така, вероятно, си е излезнало фабрично.
Но така, вероятно, си е излезнало фабрично.
- Gigabyte
- Автомобил: neko drugo
- Двигател: vaprosche
Ммда ,може и 2Е-то да е с такива(то почти като PB-то кажи речи)... Ще намеря едни инжектори и ще ги сменя с моите ,да видим дали ще има разлика (ще ги мина преди това на ултразвук съответно). Има разни теми из чуждите форуми и поне по "сухата" информация има + в тая галимация. :) Ако някой знае нещо да пише ,аз като ги сложа също ще пиша с инфо!
За вървенето незнам,но при търсенето да знаеш,че на ауди 80/100 2.0 115 кс код ABK са фабрични сините дюзи също,даже имам останали едни някъде ако пише нещо на тях мога да видя.
- toshara
- Автомобил: MK2 Golf
- Двигател: GTI PB 1990
Аз съм с PB със сини дюзи,виждал съм и с жълти.Мисля,че и AGG е със сини,но не съм 100% сигурен.
Оказаха се бели дюзите,явно нещо съм се объркал,но съм сигурен,че съм виждал абк със сини.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”