Добър вечер колеги, имам един бърз въпрос.
Мога ли в КАТ да си направя гражданска отговорност, при слагането на номерата или трябва предварително да съм я направил ?
Ако мога, може ли да бъде на ЛЕВ ИНС, защото съм шофьор от 2 години и на някои компании цените са ужасни ?
Питам защото колата ми е нов внос.

Гражданска Отговорност в КАТ
- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Re: Гражданска Отговорност в КАТ
Може
Като регистрирах аз-първо направих ГО пред КАТ...Има доста брокери,които чакат.После като ти сложат номерата се връщаш при него,за да ти го напише в полицата.
Като регистрирах аз-първо направих ГО пред КАТ...Има доста брокери,които чакат.После като ти сложат номерата се връщаш при него,за да ти го напише в полицата.
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
в КАТ София съм доволен от застрахователен брокер Амарант.
Имат табела над будката.
Имат табела над будката.
- garsona
- Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
- Двигател: ATJ F18B2
Благовест написа:Може
Абе малко е на магия работата,взех си кола с английски номера и направих веднага ГО , дотук добре - след това се вижда в последствие че в полицата няма написани номера на колата и полицата се плаща ама на вятара , даже проверих в КФН и там не излезе да съм застрахован , смешна работа - това при ДЗИ .... та недейте лежете на тази кълка да не се опарите,защото в нашата държава да плащаш не означава да си сигурен и спокоен... точно обратното !
ГО се прави без номер, а може и на номера на шасито. Няма никакъв проблем. И аз се филмирах като при търсене в базата, под регистрационния ми номер не излезе нищо.
- garsona
- Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
- Двигател: ATJ F18B2
Еми именно де , не си бил с валидна ГО, как сега ми излиза, до преди това го нямаше - тоест яко си прецакан ако стане ПТП !
Напротив по номер на шаси и егн излиза. Всичко беше валидно. Направих я на един пункт пред столичния КАТ понеже бях с временни номера. Имах и птп на всичко отгоре месец по-късно не по моя вина, всичко беше валидно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте!
Решил да прехвърля колата на майка ми, но тя няма шофьорска книжка, а колата ще продължавам само аз да я карам. Трябва ли да се прави допълнителен анекс към договора на "Гражданската Отговорност" и ако да преди или след пререгистрацията в кат. Номера на колата няма да се сменява защото сме от една област.
Решил да прехвърля колата на майка ми, но тя няма шофьорска книжка, а колата ще продължавам само аз да я карам. Трябва ли да се прави допълнителен анекс към договора на "Гражданската Отговорност" и ако да преди или след пререгистрацията в кат. Номера на колата няма да се сменява защото сме от една област.
georgi_1986 написа:Здравейте!
След прехвърлянето в Кат отиваш при застрахователя ти и там ти правят анекс който става част от полицата. Повечето застрахователи имат изискване това да стане до 7 дена след промяната.
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Трябва Тя ще си се води собственик но като водач ще си записан ти
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря Ви!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”