Здравейте, ще задам няколко вапроса на които не намерих отговор.
1-Кои са моделите на двигателя 1.8т(примерно АГУ,АБФ ...)имат ли разлика и кои от коя до коя година се монира. интерсува ме 150кс.
2-колко струва пароначалното обслужване (ролки, ремаци, масла, филтри, накладки...)прочетох различни менния от 300 до 800 лв някакво актуално инфо
3-колата ще е с газ 100% и ме блазни идеята за чип вапроса е има ли смисал от тоя чип или само проблеми саздава прочетох доста противоречиви мнения. Ако реша да слагам чип преди или след газта да го слагам. Какав разход ви дават 1.8т с чип
покупка на 1.8Т
Re: покупка на 1.8Т
благодаря за линковете изчетох темите, останаха няколко дребни вапроса по добре да се спра на ANB,APU,ATW или AWT и да избягвам AGU ? И другия вапрос си остава колко харчи някои от изброените мотори с чип?
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
не виждам причина да се избягва агу,а за разхода с чип по принцип на теория пада с полвин литър,със уговорката че галиш педала на газта с перце,но трудно ще го усетиш
от това което прочетох агу върви една идея по зле от останалите и харчи малко повече, а и при идеята за чип другите са по подходящи. АГУ доколкото разбрах е с жило на газта и отпада варианта да монтирам темпомат ако е без такъв
- stoqn_g60
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ADA
Може да си сложиш темпомат-проверявал съм на моята 80-ка б4,но трябваше да се разделя с 220 лв
сА или веднага??/Питах информативно,щото и аз си мислех,че е невъзможно!!! 

освен в големия талон каде другаде пише модела на ДВГ, смисал ако не е регистрирана колата и няма талони как да разбера модела на ДВГ
- stoqn_g60
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ADA
При резервната гума има лепенка,която ти казва кода на мотора,скоростната,на боята и даже характеристиките на заводският акумулатор.
- push
- Автомобил: mk2
- Двигател: 1.9 TD
96 % страдат от турбо, поради запушване на маслената магистрала на турбото и от там лошо смазване и фиуууу 

- basata-user
- Автомобил: pasat b5
- Двигател: 1.8T AEB
- Контакти:
стига плашихте момчето аз от 10 месеца карам 1.8т аеб и не съм имал никакви сериозни проблеми
освен смяна гумички на клапаните че похапваше доста масълце 

Спрял съм се на това, защото сам се возил в такав пасат само че 1.9 ТДИ 131 к.с. и мн ми хареса като возия ( а и в момента карам пасат Б3 и бих казал че за годините си и парите които дадох при покупката е здрава евтина и хубава само дето е спъната 1.8 90 к.с.), а на 1.8Т се спрях покрай няколко пазнати с такав мотор само че в А4 б5 но то ми се струва тясно а и поддражката му идва малко отгоре (даже май не малко). За чипа идеята ми не е чак толкова за вървежа колкото за икономията за в града, не че няма да я настапвам но в софия в задрастванията няма каде и само качваш излишно разхода, а изван градско ми писна да чакам 1км празно за да изпреваря и пак да не сам сигорен дали ще успея
.
Тук следва дилемата и следващият вапрос струва ли си да дам 5-6000лв или по добре да гледам за около 3500-4500 и да си я ремонтирам с останалите пари ?

Тук следва дилемата и следващият вапрос струва ли си да дам 5-6000лв или по добре да гледам за около 3500-4500 и да си я ремонтирам с останалите пари ?
- basata-user
- Автомобил: pasat b5
- Двигател: 1.8T AEB
- Контакти:
колега преди 8 месеца си взех пасат б5 1.8т 99г аеб доста запазен външен и вътрешен вид за 4300 лв ще ти дам малко цени за ориентация колко ми е стъпил дотук 
1-времени номера и застраховка за 3месеца-100лв
2-екотакса, номера и обработка на документи -305лв
3-газова-950лв
4-масло филтри-120 лв
5-гуми летни-470лв
6-ремъци ролки-360лв (за смяна не съм давал пари )
7-зимни гуми-503 лв
8-смяна гумички на клапаните-20 лв (за смяна не съм давал пари)
9-задни накладки -60 лв
10-комплект съединител 200лв+70лв за смяна
за 20 000 км само това е сменено по колата и мога да кажа че е в перфектно състояние
направи си сам сметка колко пари ще ти трябват за да подкараш б5 и б5.5

1-времени номера и застраховка за 3месеца-100лв
2-екотакса, номера и обработка на документи -305лв
3-газова-950лв
4-масло филтри-120 лв
5-гуми летни-470лв
6-ремъци ролки-360лв (за смяна не съм давал пари )
7-зимни гуми-503 лв
8-смяна гумички на клапаните-20 лв (за смяна не съм давал пари)
9-задни накладки -60 лв
10-комплект съединител 200лв+70лв за смяна
за 20 000 км само това е сменено по колата и мога да кажа че е в перфектно състояние

Последна промяна от basata-user на Вто 10 дек 2013 0:40, променено общо 1 път.
За Б5.5 даже не се и замислям там читава броика наистина почва от 7-8к нагоре. И според коментара над мен май най добре да зема нешто по евтино 3-5К макс и да го достегна отколкото да дам повече за самата кола. Мерси за инфото 

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”