Golf 4 1998 1,6 SR, AKL, бензин/газ - Акумулатор проблем?
Golf 4 1998 1,6 SR, AKL, бензин/газ - Акумулатор проблем?
Здравейте, в неделя колата я оставих пред блока и до днеска е палена само 2 пъти (без проблем пали), но не е карана само е палена. Днеска трябваше да се кара, но въртя да паля и няма никой, стартера изобщо не върти. Явно акумулатора е паднал ( сигурно защото е -6 градуса). Впоследствие запали без никакви проблеми с кабели. Та въпроса ми е да ходя ли да се оглеждам за нов акумулатор? Не го знам на колко години е. Така взех колата с него.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Golf 4 1998 1,6 SR, AKL, бензин/газ - Акумулатор пробле
зареди го - ако имаш гараж лесно, ако нямаш свали акумулатора и зареждай, най -добре с малък ток /1-2А макс./ дълго време
- plamikcho
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: BLS 2007
Направи както е написал колегата над мен. Ако пак стане същата история, тогава купувай нов.
Колко време да го зареждам? Мен проблема ми е, че в неделя ще пътувам за София и няма да ме има 2 седмици, а не искам да ми върти пак тези мизерии и там.
И като се има на предвид, че миналия петък колата е изминала 300 км. извънградско и акумулатора трябва да се е заредил хубаво ?
-
- Автомобил: MB w202 VW Passat b5
- Двигател: C180 122hp Vw Passat B5 101 tdi
Колега ,защо не погледнеш да не е заминала ,някоя клетка?
- plamikcho
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: BLS 2007
Явно е дърт акумулатора. Ако искаш да не те остави зимата в друг град,по-добре вземи нов. Този може и да изкара още с малко "баене", но все някога ще направи мизерия. А посред зима не е приятно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Няма да е зле да провериш дали не ти и дърпа от някъде ток, че и друг да вземеш и той ще пада.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
de6ko написа:И като се има на предвид, че миналия петък колата е изминала 300 км. извънградско и акумулатора трябва да се е заредил хубаво ?
Ама нищо не казваш дали караш на фарове ?? Климатроника и той вее топло на големи обороти на вентилатора - това са все яки консуматори. Аларма имаш ли ? Ако да и е дърта виж дали няма акумулатор в нея и той да дърпа ток. Ако няма и няма акумулатор в нея - акумулатора ти е пътник . Измери и консумация в покой поне след 1 мин след заключване на вратите. Да не би да прави въртели някое микроключе в бравите и лампите в купето да остават да светят.
Ако е дърт акумулатора -очаквай по-лоши неща като паднат още температурите.
Изтегли си 1 проводник през предпазител 10А в края да е предпазителя от акумулатора на скришно място под бронята за да можеш с външен донор да отключваш.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”